LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2021 09:02 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2021 09:14

Χατζηδάκης για συντάξεις χηρείας: Μόνο σταυρό δεν μας ζήτησαν να φιλήσουμε για να τις δώσουν

Για το θέμα που προέκυψε με τη μη καταβολή των συντάξεων σε 440 χήρες του ΝΑΤ μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εργασίας.

Συντάξεις χηρείας

«Λόγω του νόμου Κατρούγκαλου, δεν μπορούσαν να πάρουν τις συντάξεις περίπου 450 χήρες, επί πέντε χρόνια. Πριν από ένα μήνα, φέραμε μια ρύθμιση και είπαμε ότι το θέμα λύθηκε , διότι ο νόμος λέει ότι δεν χρειάζεται επανυπολογισμό. Μιλώντας με τον πρόεδρο του ΝΑΤ έμαθα ότι, παρότι έχουν ετοιμαστεί οι συντάξεις, δεν τις δίνουμε γιατί δεν έχει βγει η εγκύκλιος», περιέγραψε συνοπτικά το πρόβλημα που προέκυψε με τις συντάξεις για των 440 χηρών του ΝΑΤ ο Υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Κωστής Χατζηδάκης είπε:

«Δεν ξέρω πώς έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια. Ο νόμος είναι νόμος και θα εφαρμοστεί» και συμπλήρωσε ότι ο διοικητής του ΕΦΚΑ τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα με τις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ έχει λυθεί.

Χήρα του ΝΑΤ δήλωσε από την πλευρά της ότι, «είμαι με 400 ευρώ εδώ και πέντε χρόνια. Μου απαντούν ότι δεν υπάρχει λογισμικό. Υπάρχουν κι άλλες γυναίκες που είναι στο ΙΚΑ, στον πρώην ΤΕΒΕ, δεν είναι μόνο 440 γυναίκες».

 «Μιλάμε για λυμένο θέμα που λύθηκε και μόνο που δεν μας ζήτησαν να φιλήσουμε σταυρό. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα», σχολίασε ο Υπουργός και κλείνοντας επανάλαβε ότι, «είτε είσαι υπουργός, είτε διοικητής που κάνεις κοινωνική εργασία, δεν μπορείς να αντιλαμβάνεσαι το ρόλο σου ως εξουσιαστείς. Πρέπει να υπηρετείς τους ανθρώπους».

Ξενογιαννακοπούλου: Υπόλογος ο κ.Χατζηδάκης στους συνταξιούχους - Πολιτική σκοπιμότητα στις επιθέσεις του κατά του ΕΦΚΑ

«Ο Υπουργός Εργασίας κ.Κωστής Χατζηδάκης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του εξαπέλυσε συστηματική επίθεση και δυσφήμιση στον ΕΦΚΑ και στα στελέχη του. Τις τελευταίες τρεις μέρες με αλλεπάλληλες δηλώσεις του και με πρωτοφανές μένος και λεξιλόγιο επιτίθεται στους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ σε σχέση με καθυστερήσεις στις συντάξεις χηρείας του ΝΑΤ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική σκοπιμότητα είναι προφανής, συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης και του ιδίου για το φιάσκο των αναδρομικών και το συνεχιζόμενο δράμα των εκκρεμών συντάξεων, και μετάθεση ευθυνών στα στελέχη του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ, κατά την προσφιλή τακτική της «ανεύθυνης» κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες της απέναντι στους συνταξιούχους και συνολικά τους πολίτες, με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι πάντα κάποιος άλλος φταίει. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν απαιτείται εφαρμοστική εγκύκλιος για την εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι μετά την ψήφιση ενός νόμου από την Βουλή ακολουθεί η έκδοση εγκυκλίου, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αντίστοιχες διατάξεις. Προφανώς, πανικόβλητος όταν συνειδητοποίησε ότι δεν φρόντισε για την έγκαιρη έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ταυτόχρονα, υποκρύπτεται και η γενική επιδίωξη του κ.Χατζηδάκη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την απαξίωση του ΕΦΚΑ και συνολικά του δημοσίου τομέα, προκειμένου να υλοποιήσουν την ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών του Κοινωνικού κράτους και την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων. Το εφάρμοσαν στον ΕΦΚΑ με την εμπλοκή δικηγόρων και λογιστών στην έκδοση των συντάξεων, καθώς και στην υπονόμευση του δημόσιου διανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση και τη δημιουργία νέου ταμείου, του ΤΕΚΑ, που τα λειτουργικά του έξοδα, τις νέες προσλήψεις και τους μισθούς των golden boys της διοίκησης, που θα τζογάρει τις εισφορές των νέων, θα καλύψουν οι προβλεπόμενοι πόροι του κοινωνικού μερίσματος εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και των κοινωνικά αδύναμων. Βέβαια, ο κ.Χατζηδάκης δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί γιατί επί δύο χρόνια δεν γίνονται προσλήψεις στον ΕΦΚΑ και για την ολιγωρία στην υλοποίηση του λογισμικού συστήματος. Εξάλλου, ίδιες πρακτικές βλέπουμε καθημερινά εις βάρος του ΕΣΥ, του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση υποτιμά τους συνταξιούχους, οι οποίοι ζούν καθημερινά τον εμπαιγμό και τις συνέπειες των επιλογών της, που κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να συγκαλύψει», καταλήγει η ανακοινώση της Μαριλίζας Ξενογιανακοπούλου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πατήσια: Φωτιά σε 11 αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα (εικόνες)

Κριστιάνο Ρονάλντο: και ρεκόρ συμμετοχών στην Ευρώπη

Κακοκαιρία στη βόρεια Εύβοια: εγκλωβισμένοι άνθρωποι - κατέβηκε το βουνό μέσα στα χωριά (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)Σήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην ΑθήναΣήμερα 09:12 | Ειδήσεις

Πως τα μέλη της διεθνούς συμμορίας είχαν κάνει “χτυπήματα” κέντρο της πρωτεύουσας. Τι βρέθηκε στην κατοχή τους.

Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”Σήμερα 10:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ για την «επιδείνωση της υγείας του Κάρολου» και τα σχέδια για την κηδεία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Μενάι».

Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την ΠαρασκευήΣήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Μακρά θα είναι η διαδρομή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας πριν παραδοθεί το απόγευμα στους Γάλλους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του –προετοιμάζονται για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο