LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2021 18:14

ΑΠΘ - Κορονοϊός: Συσκευές καθαρισμού αέρα, αντισηπτικά και θερμομέτρηση στους φοιτητές

Ενισχυμένα μέτρα προστασίας εν όψει της επιστροφής των φοιτητών την Δευτέρα.

ΑΠΘ - ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ - ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ - ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Συσκευές καθαρισμού αέρα έχουν εγκατασταθεί στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ ενόψει της επιστροφής των φοιτητών, την ερχόμενη Δευτέρα. Συγκεκριμένα η διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε στην προμήθεια συνολικά 150 συσκευών καθαρισμού, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί σε 85 αίθουσες χωρίς δυνατότητα φυσικού εξαερισμού, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για την προμήθεια και ακόμη περισσότερων συσκευών, ώστε να διασφαλιστεί πως η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του πανεπιστημίου θα διεξάγεται απρόσκοπτα υπό όρους υγειονομικής ασφάλειας.

Παράλληλα, σε κεντρικά σημεία κοινόχρηστων χώρων του ΑΠΘ, έχουν τοποθετηθεί 150 επιτοίχιες συσκευές αυτόματης παροχής αντισηπτικού υγρού χεριών και ταυτόχρονης θερμομέτρησης του χρήστη, ενώ έχουν επισκευαστεί και συντηρηθεί τα παράθυρα στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία, και με επιβάρυνση του τακτικού προϋπολογισμού μας, προχωρήσαμε σε σειρά ενεργειών για να θωρακίσουμε την επάνοδο στη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του πανεπιστήμιου μας. Είμαστε υπερήφανοι να είμαστε το πρώτο πανεπιστήμιο που στην πράξη αποδεικνύει πως η ασφαλής επιστροφή των φοιτητών μας αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

ΑΠΘ - ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ - ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ - ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, έχει παραληφθεί υγειονομικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει αντισηπτικά υγρά, υλικά απολύμανσης χώρων και εξοπλισμού, υλικά απαραίτητα για την εκπαιδευτική λειτουργία σε εργαστήρια (γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά μαντηλάκια χεριών και επιφανειών, απολυμαντικά σπρέι επιφανειών – εξοπλισμού, πανάκια καθαρισμού φακών), μάσκες μιας χρήσης ή πολλαπλών χρήσεων αξίας 190.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΕΣΠΑ. Το υγειονομικό υλικό έχει διανεμηθεί στα Τμήματα ενώ αναμένεται νέα παραλαβή με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Το σχέδιο του ΑΠΘ για την ομαλή επιστροφή στη διά ζώσης λειτουργία προβλέπει επιπλέον τη συχνότερη καθαριότητα χώρων υγιεινής, κοινόχρηστων χώρων, και χώρων διδασκαλίας με την υπάρχουσα εργολαβία παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, αλλά και επιπρόσθετη σύμβαση για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών απολύμανσης κτηρίων.

Για τον έλεγχο της τήρησης των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς της COVID-19, για τη συμμετοχή των φοιτητών κάθε κύκλου σπουδών, καθώς και του τακτικού και έκτακτου διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι. στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, με έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 124 υγειονομικοί ελεγκτές θα βρίσκονται από τη Δευτέρα σε 62 σημεία ελέγχου στα κτήρια του Α.Π.Θ. και για δυο εξάωρες βάρδιες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου : Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για τους άνω των 50

Μέρισμα ανάπτυξης - Οικονόμου στον ΑΝΤ1: ανακοινώσεις στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ηράκλειο: Πήραν 20000 ευρώ από σπίτι - Η ανακαίνιση, η κλοπή και η εξιχνίαση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο