LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2021 17:23 | Ανανέωση: 09 Οκτωβρίου 2021 07:20

Εστίαση – Ανεμβολίαστοι: Σαρωτικοί έλεγχοι στα καταστήματα

Το σχέδιο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 9 Οκτωβρίου. 

Εστίαση - καφέ - καφετέριες - εστιατόρια


Ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, βάσει στοχευμένου σχεδίου, ξεκινάει από το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Το σχέδιο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από σήμερα έως 23 Οκτωβρίου 2021 και αφορούν, κυρίως, την άρση των απαγορεύσεων για όλους τους εμβολιασμένους.

Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος, συγκροτούνται μεικτά κλιμάκια, από τις παραπάνω υπηρεσίες και φορείς, τα οποία θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Για το σκοπό αυτό, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, από το Σάββατο θα διατίθενται συνολικά και καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε τομέα της επικράτειας, προκειμένου, μαζί με τους υπαλλήλους των συναρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιούν με αυστηρότητα και χωρίς εξαιρέσεις τους ελέγχους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσει ταχύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ και την ΕΑΔ, επισημαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές είναι: 

  • Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.
  • Πλήρης ελευθερία θα υπάρχει για τους θαμώνες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
  • Στην εστίαση και σε καταστήματα διασκέδασης σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους που είναι αμιγείς για εμβολιασμένους, δεν θα υφίσταται κανένας περιορισμός.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και η μέγιστη πληρότητα είναι 85%.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των καταστημάτων θα φοράει μάσκα και θα τηρεί τα μέτρα προστασίας. Αντίθετα, για τους μεικτούς χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως και σήμερα.


Ειδήσεις σήμερα:

Facebook: Νέο black out στο messenger

Κακοκαιρία “Αθηνά”: βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test το Σάββατο σε 54 σημεία της χώρας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικόςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο