LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 08 Οκτωβρίου 2021 13:02

Σοκολατόπιτα από τον Πέτρο Συρίγο

Ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό”, Πέτρος Συρίγους, μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε μια ζουμερή και άκρως απολαυστική σοκολατόπιτα.

Συνταγή - Σοκολατόπιτα σιροπιαστή με γλάσο σοκολάτας - Το Πρωινό

Συνταγή για σοκολατόπιτα έδειξε στο «Πρωινό» της Παρασκευής ο σεφ της εκπομπής.

Όπως αναφέρει ο Πέτρος Συρίγος, θέλω να σας μάθω όλα τα μυστικά για μια ζουμερή, τέλεια και νόστιμη σοκολατόπιτα, απλά ανεπανάληπτη!

Ζουμερή σοκολατόπιτα με όλα τα μυστικά:

Τα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια σοκολατόπιτα που να είναι ζουμερή, σιροπιαστή, να λιώνει στο στόμα χωρίς να σου βγει ένα ξεραμένο κέικ δεν είναι ούτε πολλά ούτε δύσκολα.

  1. Μεγάλη σημασία έχει ο χρόνος ψησίματος, εκεί την “πατάμε” όλοι είτε από απειρία είτε από βιασύνη και χαλάμε την λαχταριστή μας σοκολατόπιτα. Καταρχάς, πρέπει να ξέρεις ότι ο χρόνος ψησίματος δεν είναι ποτέ μα ποτέ ίδιος για όλους τους φούρνους, είναι ανάλογα την ισχύ που έχει η δική σου κουζίνα. Ένας γενικός κανόνας όμως αν θες την τέλεια σοκολατόπιτα υγρή και ρευστή σαν ένα brownies, τότε πρέπει να την αφήσεις στον φούρνο περίπου 18 με 20 λεπτά. Μην ξεχνάς! Ο χρόνος είναι ενδεικτικός, τσίμπα κάπου – κάπου με το πιρούνι σου να δεις την σύσταση της!
  2. Ο χρόνος είναι το παν, αλλά μην ξεχνάς ότι και το ταψί μετράει! Μπορεί να σου κάνει την καλύτερη σοκολατόπιτα σαν επαγγελματική ή ακόμα και να στην καταστρέψει! Επίλεξε ένα μέτριο ταψί η πυρέξ. Πρέπει να αποφύγεις το μεγάλο ταψί διότι θα απλώσει το μείγμα σου και με το ψήσιμο θα σου στεγνώσει, εκτός ότι θα έχεις μια σοκολατόπιτα πάρα πολύ λεπτή. Από την άλλη, αν χρησιμοποιήσεις πολύ μικρό ταψί, ενδέχεται η σοκολατόπιτα να μην σου ψηθεί καλά και να πρέπει να αυξήσεις τον χρόνο ψησίματος. Για να μην μπερδεύεσαι και σκέφτεσαι πολύ, διάλεξε ένα μέτριο ταψί!
  3. Πολλές φορές μου λέτε, μ’αρέσει πολύ η σοκολατόπιτα (σε ποιον δεν αρέσει;) αλλά θα ήθελα να είναι πιο γλυκιά. Λοιπόν, σου έχω την λύση. Συνήθως βάζουμε κουβερτούρα υγείας στην σοκολατόπιτα για να υπάρχει μια ισορροπία στο γλυκό μας αν την θέλεις όμως πιο γλυκιά βάλε κουβερτούρα γάλακτος! Θα ξετρελαθείς!
  4. Τέλος, θέλω να σου τονίσω κάτι πολύ σημαντικό που είναι καθαρά για να μην ταλαιπωρείσαι. Ξέρω πως με το που βγαίνει η τέλεια και ζουμερή σοκολατόπιτα σου θες αμέσως να την ξεφορμάρεις και να σερβίρεις, όμως βλέπεις ότι στο ταψί σου γίνεται το χάος. Καλό θα ήταν να περιμένεις να κρυώσει και έπειτα την ξεφορμάρεις.

 Παρακολουθήστε το απόσπασμα με την εκτέλεση της συνταγής απο την εκπομπή της Παρασκευής, για να σημειώσετε και τα υλικά για την σοκολατόπιτα:

Ειδήσεις σήμερα:

Facebook: Νέο black out στο messenger

Καιρός – “Αθηνά”: έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επιδείνωση

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Φωτιά στο αυτοκίνητό του ενώ οδηγούσε (εικόνες)



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο