LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2021 18:24 | Ανανέωση: 07 Οκτωβρίου 2021 18:46

Κορονοϊός - Παπαευαγγέλου: δεν πετάμε τις μάσκες, δεν ξενοιάζουμε

«Καμπανάκι» από την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας για αύξηση κρουσμάτων σε Αττική και πέντε ακόμα περιοχές

αφαίρεση μάσκας - κορονοϊός

Toν κώδωνα του κινδύνου για Αττική, Θεσσαλονίκη και τέσσερις ακόμα περιοχές έκρουσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου

Αρχικά, δήλωσε πως η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού είναι σταθερή τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναφερόμενη στα σχολεία, είπε έπειτα πως σχεδόν τέσσερις βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο αριθμός των κρουσμάτων στα παιδιά παραμένει σταθερός και αποτελεί το 28% του συνόλου των κρουσμάτων. Σήμερα, με τη βοήθεια των self test, οκτώ στα 10 παιδιά διαγιγνώσκονται πριν αναπτύξουν συμπτώματα» πρόσθεσε.

Οι περιοχές που ανησυχούν

Υψηλή θετικότητα στα εργαστηριακά αλλά και στα αυτοδιαγνωστικά τεστ παρατηρείται στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπως είναι:

  • η Πιερία,
  • η Δράμα,
  • η Κοζάνη,
  • η Καβάλα,
  • η Ροδόπη,
  • η Χαλκιδική,
  • η Ξάνθη,
  • η Λάρισα,
  • οι Σέρρες και
  • η Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την κα Παπαευαγγέλου, παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας -που συνοδεύεται με αύξηση νοσηλειών- σε Καστοριά, Πιερία, Καρδίτσα, Σέρρες.

Στην Αττική αν και το φορτίο είναι σταθερό, την εβδομάδα που πέρασε παρατηρήθηκε μικρή αύξηση σε βόρειο, νότιο και κεντρικό τομέα και θα παρακολουθείται στενά η πορεία της πανδημίας τις επόμενες μέρες.

Από τα 20.000 ενεργά κρούσματα, τα 1.200 εντοπίζονται στη Λάρισα, ενώ στη Θεσσαλονίκη ξεπερνούν τις 3.000. Η πληρότητα των ΜΕΘ COVID είναι στο 66% στην επικράτεια και έχει φτάσει το 94% στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε πως ένας στους τέσσερις Έλληνες άνω των 80 παραμένουν ανεμβολίαστοι και έκανε έκκληση να εμβολιαστούν

Έστειλε όμως, μήνυμα και στους πλήρως εμβολιασμένους υπογραμμίζοντας πως, δεν πετάμε την μάσκα, δεν ξενοιάζουμε και τηρούμε τα μέτρα προστασίας».

Μαγιορκίνης: Η πανδημία περνά σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης

Για «συγκρατημένη αισιοδοξία» των ειδικών σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, μίλησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στο υπουργείο Υγείας.

Παραθέτοντας στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα παγκοσμίως και σε σχέση με την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στον ρόλο που φαίνεται να διαδραματίζουν οι εμβολιασμοί στις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας.

Όπως είπε, υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η πανδημία περνά σε περίοδο παγκόσμιας ύφεσης, με την πτώση των διαγνώσεων και των θανάτων να βρίσκεται στην πιο μακροχρόνια συρρίκνωση εδώ και έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, η παγκόσμια επιδημιολογική εικόνα μάς δείχνει ότι μέσω του εμβολιασμού η ένταση της πανδημίας είναι ελεγχόμενη και η πίεση στο ΕΣΥ είναι διαχειρίσιμη. Στο σημείο αυτό, παρατήρησε ότι δεν έχει παρατηρηθεί κύμα υψηλής έντασης στο ΕΣΥ, σε χώρα όπου το ποσοστό εμβολιασμών ξεπερνά το 50%.

Ειδήσεις σήμερα:

Κασιδιάρης: Φρένο στα “κηρύγματα μίσους” μέσα από τις φυλακές

Επίθεση με βιτριόλι - ψυχίατρος Ιωάννας: συνάντησα έναν άνθρωπο χωρίς πρόσωπο

“Άγριες Μέλισσες”: spoiler για την Δρόσω και σκηνές από το επεισόδιο της Πέμπτης (εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο