LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2021 14:58

Λαϊκές αγορές: Κουπόνια για δωρέαν προϊόντα - Οι δικαιούχοι

Ποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα κουπόνια για δωρεάν διάθεση των προϊόντων.

Λαϊκή Αγορά - Λαϊκές Αγορές - Κορονοίός

Κουπόνια για δωρεάν αγορές από τις λαϊκές αγορές θα διαθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μέλη ευπαθών ομάδων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε σήμερα τους όρους και τη διαδικασία διενέργειας του Κοινωνικού Προγράμματος, που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση ευπαθών ομάδων για την κάλυψη βιοτικών τους αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές, με τη διάθεση ποσού 200.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έτους 2019.

Κάνοντας την εισήγηση του θέματος, η Περιφερειακή Σύμβουλος της διοίκησης Γερακίνα Μπισμπινά διευκρίνισε ότι η απόφαση αφορά το πρόγραμμα του 2020 για χρήματα του 2019, καθώς το τότε πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε λόγω του covid και θα υλοποιηθεί τώρα.

Δικαιούχοι των κουπονιών είναι:

1. Οι τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες που έχουν ένα τουλάχιστον προστατευόμενο τέκνο.

2. Πολύτεκνες οικογένειες με προϋπόθεση την τουλάχιστον κατά ένα έτος συνεχή ανεργία τους.

3. Οικογένειες με δύο προστατευόμενα τέκνα και εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο.

4. Μονογονεϊκές οικογένειες με ένα προστατευόμενο τέκνο και με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο.

Το ποσό των 200.000 ευρώ προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν βάσει νόμου οι παραγωγοί και οι πωλητές για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές αγορές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε, άλλωστε, την επανένταξη των πωλητών λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών ημερησίου τέλους προσέλευσης, καθώς το διάστημα της υγειονομικής κρίσης λόγω του κορονοϊού υπέστησαν σημαντική απώλεια εισοδημάτων. Κατά την εισήγηση του σχετικού θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η περιφερειακή σύμβουλος της διοίκησης Γερακίνα Μπισμπινά ανέφερε ότι «μειώθηκε η προσέλευσή τους στο 50% και κάποιοι άνθρωποι είχαν πολύ λίγες μέρες προσέλευσης στις λαϊκές αγορές και το εισόδημά τους κάλυπτε μόνο τα αναγκαία και όχι τις τακτικές δόσεις που όφειλαν να πληρώνουν στην υπηρεσία».

Η απόφαση αφορά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από 1η Μαρτίου 2020 ως και τις 31 Αυγούστου του 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Facebook: Νέο black out στο messenger

Χατζηδάκης: στον ΕΦΚΑ υπάρχουν βασανιστές των πολιτών

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test το Σάββατο σε 54 σημεία της χώρας



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο