LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2021 11:27

Τουρισμός - Κικίλιας στη Le Figaro: αυξημένο το επενδυτικό ενδιαφέρον γαλλικών ομίλων

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας αντικατοπτρίζονται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων τουριστών για την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro και τη δημοσιογράφο Αλεξία Κεφαλά παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι για την διεθνή τουριστική έκθεση Top Resa.

O υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας, καθώς και οι ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί που ενώνουν τους δύο λαούς, αντικατοπτρίζονται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων, οι οποίοι έκαναν το καλοκαίρι την Ελλάδα κορυφαία τουριστική επιλογή τους, σημειώνοντας αύξηση 88% συγκριτικά με το 2019. Όπως δε επισημαίνει ο κ. Κικίλιας, αυτή η προτίμηση έχει παράλληλα προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον γαλλικών ομίλων στον τομέα της φιλοξενίας.

Θέτοντας τους στόχους του ελληνικού τουρισμού, ο κ. Κικίλιας αναφέρει τη βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού μας προϊόντος με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την επέκταση της τουριστικής περιόδου, με παράλληλη ενθάρρυνση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. «Η Ελλάδα είναι μια κατεξοχήν ορεινή χώρα. Ο σχετικά ήπιος χειμώνας της είναι κατάλληλος για όλο και περισσότερους επισκέπτες που μπορούν να επιδοθούν σε αθλητικές ή φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως προτιμούν οι Γάλλοι. Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την τουριστική μας προσφορά, παρουσιάζοντας ως χώρα τις πολυποίκιλες επιλογές θεματικού τουρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά, κάνοντας κάλεσμα στους Γάλλους για την περίοδο των σχολικών διακοπών τους τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, τον Φεβρουάριο και το Πάσχα.

Σχετικά με τις επαφές του με Ευρωπαίους ομολόγους του στο πλαίσιο της Top Resa, ο υπουργός Τουρισμού θέτει ως προτεραιότητα τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και την οικονομική επανεκκίνηση του τουρισμού. Μιλά για συντονισμό των δράσεων σε επίπεδο Ε.Ε. για την καλύτερη προετοιμασία της μετά Covid εποχής, κυρίως σε πρακτικό επίπεδο, δίνοντας ως παράδειγμα την προσαρμογή των ταξιδιωτικών πρωτοκόλλων στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.

Τέλος, ερωτώμενος για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στον τουρισμό της Βόρειας Εύβοιας, ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ότι θα παρουσιαστεί σύντομα ένα συνολικό σχέδιο για την άμεση ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, μέσω του οποίου «θα στηρίξουμε τις τουριστικές επιχειρήσεις με όλες μας τις δυνάμεις, καθώς η ομορφιά των τοπίων της Βόρειας Εύβοιας, παρά τις πυρκαγιές, διατηρείται, όπως θα δείτε και στην καμπάνια προβολής της περιοχής που ετοιμάζεται», προσθέτοντας ότι «οι πυρκαγιές που έπληξαν τη Νότια Ευρώπη τον Αύγουστο πρέπει να μας αφυπνίσουν για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Και η Ελλάδα το έχει αντιληφθεί και κινείται σοβαρά προς την κατεύθυνση αυτή».

Ειδήσεις σήμερα:

Κοζάνη: η μεγαλύτερη ποντιακή λύρα στον κόσμο χωρά πέντε άτομα!

Οικονόμου για κορονοϊό: Τα μηνύματα που δίναμε ήταν ενίοτε αντιφατικά (βίντεο)

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας θα συμμετάσχει στη συνάντηση μεταξύ του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και Δανών αξιωματούχων23:58Έμμα - Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη της συνοδηγού του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη 23:48Κοζάνη: Αποκλεισμό σε Σιάτιστα και Φιλώτα επί της Εγνατίας οδού αποφάσισαν οι παραγωγοί23:38Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:24Ιωάννινα: Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς23:10Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ "λύγισε" τον Αστέρα κι έκλεισε θέση για τα προημιτελικά22:56Κύπρος-ΕΕ: Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:42Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Λάρισα και Λαμία22:28Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών22:14Θεσσαλονίκη - Μπλόκα αγροτών: Σε 48ωρους αποκλεισμούς προχωρούν οι παραγωγοί από αύριο22:00Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου21:46Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αγρότες από 14 μπλόκα21:36"Καίνε" οι ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι21:26Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο21:12Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:58ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο