LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2021 06:15

Πακιστάν: ισχυρός σεισμός με νεκρούς (εικόνες)

Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης καθώς κατέρρευσαν κτίρια μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νότιο Πακιστάν.

σεισμός - Πακιστάν

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σεισμού 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νότιο Πακιστάν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουχάιλ Ανουάρ Χάσμι, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Πολλοί κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κτίρια, διευκρίνισε ο αξιωματούχος. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον μια γυναίκα κι έξι παιδιά, σύμφωνα με τον ίδιο. Άλλος αξιωματούχος, ο Νασίρ Νάσαρ, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην Μπαλουτσιστάν, είχε κάνει νωρίτερα λόγο για προσωρινό απολογισμό μεταξύ 15 και 20 νεκρών, συμπληρώνοντας πως φοβάται ότι θα αυξηθεί.

σεισμός - Πακιστάν

Ο σεισμός είχε ισχύ 5,7 βαθμών και εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων. Έπληξε την περιοχή στις 03:00 (τοπική ώρα· 01:01 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS. Η περιοχή που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα είναι η πόλη Χαρνάι, στα βουνά, σε δυσπρόσιτη περιοχή για τα σωστικά συνεργεία εξαιτίας της έλλειψης ασφαλτοστρωμένων δρόμων, όπου τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεφωνίας είναι υποτυπώδη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κουέτα, την επαρχιακή πρωτεύουσα, κάπου εκατό χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Το Πακιστάν, το οποίο βρίσκεται πάνω από τον χώρο όπου συναντώνται η ινδική και η ευρασιατική τεκτονική πλάκα, δοκιμάζεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Τον Οκτώβριο του 2015 σεισμός 7,5 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Δέκα χρόνια νωρίτερα, την 8η Οκτωβρίου 2005, σεισμός 7,6 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 73.000 ανθρώπους και είχε αφήσει 3,5 εκατομμύρια άλλους άστεγους, κυρίως στο τμήμα του Κασμίρ υπό πακιστανικό έλεγχο.

σεισμός - Πακιστάν

σεισμός - Πακιστάν

Ειδήσεις σήμερα:

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλία: Συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 185 σημεία της Ελλάδας

Κακοκαιρία “Αθηνά”: καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο