LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Οκτωβρίου 2021 06:15

Πακιστάν: ισχυρός σεισμός με νεκρούς (εικόνες)

Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης καθώς κατέρρευσαν κτίρια μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νότιο Πακιστάν.

σεισμός - Πακιστάν

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας σεισμού 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νότιο Πακιστάν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του σεισμού. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουχάιλ Ανουάρ Χάσμι, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στην επαρχία Μπαλουτσιστάν.

Πολλοί κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν κτίρια, διευκρίνισε ο αξιωματούχος. Ανάμεσα στα θύματα είναι τουλάχιστον μια γυναίκα κι έξι παιδιά, σύμφωνα με τον ίδιο. Άλλος αξιωματούχος, ο Νασίρ Νάσαρ, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην Μπαλουτσιστάν, είχε κάνει νωρίτερα λόγο για προσωρινό απολογισμό μεταξύ 15 και 20 νεκρών, συμπληρώνοντας πως φοβάται ότι θα αυξηθεί.

σεισμός - Πακιστάν

Ο σεισμός είχε ισχύ 5,7 βαθμών και εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων. Έπληξε την περιοχή στις 03:00 (τοπική ώρα· 01:01 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS. Η περιοχή που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα είναι η πόλη Χαρνάι, στα βουνά, σε δυσπρόσιτη περιοχή για τα σωστικά συνεργεία εξαιτίας της έλλειψης ασφαλτοστρωμένων δρόμων, όπου τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεφωνίας είναι υποτυπώδη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κουέτα, την επαρχιακή πρωτεύουσα, κάπου εκατό χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

Το Πακιστάν, το οποίο βρίσκεται πάνω από τον χώρο όπου συναντώνται η ινδική και η ευρασιατική τεκτονική πλάκα, δοκιμάζεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Τον Οκτώβριο του 2015 σεισμός 7,5 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 400 ανθρώπους στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν. Δέκα χρόνια νωρίτερα, την 8η Οκτωβρίου 2005, σεισμός 7,6 βαθμών είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 73.000 ανθρώπους και είχε αφήσει 3,5 εκατομμύρια άλλους άστεγους, κυρίως στο τμήμα του Κασμίρ υπό πακιστανικό έλεγχο.

σεισμός - Πακιστάν

σεισμός - Πακιστάν

Ειδήσεις σήμερα:

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλία: Συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Πέμπτη σε 185 σημεία της Ελλάδας

Κακοκαιρία “Αθηνά”: καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Πέμπτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάνος Ρούτσι για Καρυστιανού: Εγώ τον αγώνα που έκανα, δεν τον έκανα για να μπω σε κόμμα12:56Ολυμπιακός: Στις 17 Μαρτίου ο εξ' αναβολής αγώνας με την Φενερμπαχτσέ 12:42Ο Τραμπ είπε ότι ακύρωσε δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα12:28Ιωάννινα: Ξεκίνησε έντονη χιονόπτωση μέσα στην πόλη12:14Κραν Μοντανά: Ημέρα πένθους σήμερα - Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν σε όλη την αλπική χώρα12:00Μπλόκα: Σε ποια σημεία άνοιξαν τους δρόμους οι παραγωγοί και πού συνεχίζονται οι αποκλεισμοί11:46Δένδιας: Δεν μπορούμε να κάνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΚΟ της δεκαετίας του '8011:32Μετρό Αθηνών - Γραμμή 2: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από 11 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 11:18Θεσσαλονίκη: 23χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της για βιασμό, εκδικητική πορνογραφία και παράνομη κατακράτηση11:04ΝΒΑ: Αναβλήθηκε λόγω υγρασίας ο αγώνας Σικάγο Μπουλς- Μαϊάμι Χιτ10:50Λίνα Μενδώνη για την απώλεια του Χρήστου Πολίτη: Διέγραψε μια γόνιμη πορεία δεκαετιών στην Τέχνη10:36Μπλόκα Αγροτών: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της διέλευσης βαρέων οχημάτων στο Μουργκάνι10:22Όρος Αιγάλεω: Καταγγελία για επίθεση λύκων στα όρια του αστικού ιστού10:08Άγιος Παντελεήμονας: Άγριος καυγάς μεταξύ ανηλίκων κοριτσιών - Θύμα μια 16χρονη09:54Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 16χρονος για τον φονικό ξυλοδαρμό του 17χρονου09:40Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίζεται η γέφυρα Πανοράματος - Κλείνουν και τα δύο ρεύματα της εσωτερικής περιφερειακής09:26Βενεζουέλα: Συνομιλίες της προέδρου της χώρας με τον πρεσβευτή της Κίνας09:12Αγρότες - Δυτική Ελλάδα: Παραμένουν στα μπλόκα 08:58Ολυμπιακός: Σήμερα υποδέχεται την Μπάγερν στο ΣΕΦ - Αναζητά την επιστροφή στις νίκες 08:44Λάρισα: Παραμένουν οι αγρότες στις σήραγγες των Τεμπών08:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο