LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2021 17:41 | Ανανέωση: 06 Οκτωβρίου 2021 18:51

Μπογδάνος: Πολιτική κόντρα στον απόηχο της διαγραφής

Η απάντηση του Νίκου Δένδια στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Εμμένει στις θέσεις του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου απο την ΚΟ της ΝΔ.

Απάντηση στα στελέχη της αντιπολίτευσης που με αφορμή τη διαγραφή "είδαν" κλίμα διαφοροποίησης του Νίκου Δένδια από τον πρωθυπουργό έδωσε ο ΥΠΕΞ, μέσω Twitter, τονίζοντας ότι «εκπροσωπώ τον Μητσοτάκη, ενεργώ σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό».

Γεωργιάδης: Ορθή και επιβεβλημένη η διαγραφή

Ορθή και επιβεβλημένη χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου 

«Ο πρόεδρος της ΝΔ πήρε μία απόφαση σωστή. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κ. Μπογδάνος -φίλος μου, τον συμπαθώ και πολύ, δεν θέλω να πω ψέματα για αυτό- έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Σε μία εβδομάδα που αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή είναι η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και οι φρεγάτες, αποφάσισε ο κ. Μπογδάνος, για λόγους που δεν γνωρίζω, να αλλάξει την ατζέντα. Παρότι και εγώ τον είχα υποστηρίζει πριν από δύο εβδομάδες για να μπορέσει να να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με τη λίστα με τα παιδιά. Όταν είμαστε πολιτικού φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος -και το λέω έτσι γιατί τον συμπαθώ πραγματικά- τα παραβίασε» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Για το ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Μπογδάνου από το κόμμα, είπε ότι ο ίδιος πρέπει να καταλάβει ότι έκανε λάθος και θα επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά. Ερωτηθείς αν ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πρέπει να επιστρέψει στην ΚΟ εφόσον ζητήσει συγγνώμη, ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύεται τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουμε άλλο».

Οικονόμου: Η απόφαση Μητσοτάκη ήταν άμεση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο της Ν.Δ, ήταν άμεση μόλις ενημερώθηκε για τα γεγονότα.

Ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρατήρησε επίσης ότι ο κ. Μπογδάνος «είχε λάβει μια ξεκάθαρη προειδοποίηση μετά και τη δημοσιοποίηση της λίστας ονομάτων νηπίων και τελικά οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Γεραπετρίτης αφήνει παράθυρο επιστροφής του Μπογδάνου

«Ο κ. Γεραπετρίτης ομολόγησε την υποκριτική διαγραφή Μπογδάνου και αφήνει παράθυρο επιστροφής του», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της διαγραφής Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος και αφήνει μάλιστα παράθυρο επιστροφής του!

Δεν περιμέναμε τόση ειλικρίνεια από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού για την υποκριτική και προσχηματική διαγραφή Μπογδάνου, που αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει, μετά τη τοποθέτηση του κ. Δένδια.

Άλλωστε η αιτία της διαγραφής, η παρουσία δηλαδή του κ. Μπογδάνου στην εμφυλιοπολεμική φιέστα του μίσους στο Βίτσι, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, αφορά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του στη Βόρεια Ελλάδα.

Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα τρέμει τους ακροδεξιούς που έχουν πάρει κεφάλι στη ΝΔ, τόσο θα παραμένει έρμαιό τους, θα τους υπουργοποιεί και δεν θα τολμά να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία».

Στο θέμα της διαγραφής Μπογδάνου παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης:

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κ. Μπογδάνος και οι απόψεις του. Το πρόβλημα είναι ότι η ΝΔ και η Κοινοβουλευτική της Ομάδα έχει πολλούς Μπογδάνους και κυρίως ακολουθεί πιστά ο κ. Μητσοτάκης την πολιτική Μπογδάνου σε πολύ κρίσιμης σημασίας εθνικά θέματα, όπως για παράδειγμα είναι αυτό το θέμα με τη Βόρεια Μακεδονία:

Ήρθε ο Πρωθυπουργός της εδώ χθες και δεν τον συνόδευε κανένας Υπουργός της.

Ο κ. Μπογδάνος που είπε αυτά χθες και διεγράφη τα λέει εδώ και καιρό.

Και με βάση αυτά κάνει πολιτική καριέρα και όλη αυτή η ακροδεξιά ομάδα που έχει η ΝΔ και επωάζει ο κ. Μητσοτάκης.

Προφανώς αποδεικνύει ότι άργησε, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε στην πραγματικότητα να τον διαγράψει.

Είναι ο ίδιος που, ως ηγέτης της ΝΔ, έχει εγκολπώσει αυτή την ακραία δεξιά ομάδα».


Επιμένει ο Μπογδάνος

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε σήμερα μέσω Twitter δείχνοντας ότι επιμένει στις απόψεις του. «Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» έγραψε ποστάροντας μάλιστα το βίντεο από την ομιλία με τις απόψεις τους περί κομουνιστών.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Εμβολιασμένοι: Πλήρης ελευθερία σε ψυχαγωγία και εστίαση

Περιστέρι: Παιδί περιπλανιόταν μόνο του στο δρόμο

Νίκος Τσουμάνης: Τι έδειξε η νεκροτομή

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"Σήμερα 11:45 | Ειδήσεις

«Η χώρα μας στηρίζει την Ουκρανία και θα υποστηρίξει οποιαδήποτε λύση μπορεί να της παρέχει χρηματοδοτική σταθερότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της ΟυκρανίαςΣήμερα 11:41 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κερδίζει έδαφος το λεγόμενο «Δάνειο Επανορθώσεων» προς την Ουκρανία, με αξιοποίηση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζελένσκι: Χωρίς απόφαση για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για την Ουκρανία12:34Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στη Λοριάν όπου θα υψωθεί η ελληνική σημαία στη φρεγάτα "Κίμων"12:20Ευρωπαϊκό Συμβούλιο - Φον ντερ Λάιεν: Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα φύγουν χωρίς απόφαση για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας12:06Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο