LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2021 12:32 | Ανανέωση: 06 Οκτωβρίου 2021 14:34

“Το Πρωινό”: ο Tάκης Παπαματθαίου για τον γιό του και τον Πέτρο Φιλιππίδη (βίντεο)

Τι είπε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του ηθοποιού, που έχει προφυλακιστεί μετά τις καταγγελίες για βιασμό. Τι λέει για τον γιό του και την αυτόνομη πορεία του στην υποκριτική.

Τάκης Παπαματθαίου - Το Πρωινό

«Έπαιζα με πνευμονία και 39 πυρετό το καλοκαίρι, ενώ ήμουν σε περιοδεία με τον θίασο στην βόρεια Ελλάδα», είπε ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου, συνομιλώντας με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Τάκης Παπαματθαίου έθιξε το θέμα της κατάργησης της άδειας του ηθοποιού, που αποφασίστηκε το 1981, λέγοντας πως «είναι κάτι «τρελό». Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό, εν μια νυκτί κάποιος άσχετος με το θέατρο, να ανεβαίνει στην σκηνή ή να παίζει αρχαία τραγωδία σε αρχαίο θέατρο, χωρίς να έχει πάει σε σχολή υποκριτικής».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί επί πολλά χρόνια και είχαν και φιλικές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο, ο Τάκης Παπαματθαίου είπε «Φυσικά στεναχωριέμαι και για τον Πέτρο και για τα κορίτσια (ενν. που έκαναν τις καταγγελίες). Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν ήξερα τίποτα ούτε κάποιος άλλος από τους κοντινούς συναδέλφους ήξερε κάτι. Η αντανακλαστική αντίδραση μου, η ανθρώπινη, ήταν ότι «πάγωσα».

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν συναντούσε τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε ότι «εννοείται πως θα τον ρωτούσα για όλα αυτά και τι ακριβώς έχει γίνει». 

Μιλώντας για τον γιό του, επίσης ηθοποιό, είπε ότι «χαίρομαι που τα πάει πάρα πολύ καλά σε αυτό το «αφιλότιμο» επάγγελμα. Μου το είπε μικρός ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Αλλάζουμε γνώμες για την δουλειά μας, όπως κάνω με άλλους συναδέλφους. Ο Ιάσων είναι αυτοδύναμος και αυτάρκης και δεν ήθελε να συνδέεται με εμένα και με το όνομα μου. Εγώ του είχα προτείνει, μετά την Σχολή, να παίξει και στην Επίδαυρο, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, του είπα ότι θα είναι καλό για εκείνον, αλλά δεν ήθελε»

Ο Τάκης Παπαματθαίου αναφέρθηκε και στην παράσταση «Παγίδα» στην οποία πρωταγωνιστεί. Όπως είπε η περιοδεία που έκαναν το καλοκαίρι πήγε πάρα πολύ καλά και πέρα από την εισπρακτική επιτυχία, ανέκτησαν πάλι αυτό το αίσθημα της έκφρασης, που είχαν στερηθεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Το έργο θα «ανέβει» από τις 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Ζίνα».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου για διαγραφή Μπογδάνου: Η απόφαση Μητσοτάκη ήταν άμεση

Αιτωλικό: Ιστοί αράχνης σκέπασαν τη λιμνοθάλασσα (εικόνες)

Καιρός - ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα (χάρτης)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο