LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 06 Οκτωβρίου 2021 12:32 | Ανανέωση: 06 Οκτωβρίου 2021 14:34

“Το Πρωινό”: ο Tάκης Παπαματθαίου για τον γιό του και τον Πέτρο Φιλιππίδη (βίντεο)

Τι είπε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του ηθοποιού, που έχει προφυλακιστεί μετά τις καταγγελίες για βιασμό. Τι λέει για τον γιό του και την αυτόνομη πορεία του στην υποκριτική.

Τάκης Παπαματθαίου - Το Πρωινό

«Έπαιζα με πνευμονία και 39 πυρετό το καλοκαίρι, ενώ ήμουν σε περιοδεία με τον θίασο στην βόρεια Ελλάδα», είπε ο ηθοποιός Τάκης Παπαματθαίου, συνομιλώντας με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Τάκης Παπαματθαίου έθιξε το θέμα της κατάργησης της άδειας του ηθοποιού, που αποφασίστηκε το 1981, λέγοντας πως «είναι κάτι «τρελό». Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό, εν μια νυκτί κάποιος άσχετος με το θέατρο, να ανεβαίνει στην σκηνή ή να παίζει αρχαία τραγωδία σε αρχαίο θέατρο, χωρίς να έχει πάει σε σχολή υποκριτικής».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο έχει συνεργαστεί επί πολλά χρόνια και είχαν και φιλικές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο, ο Τάκης Παπαματθαίου είπε «Φυσικά στεναχωριέμαι και για τον Πέτρο και για τα κορίτσια (ενν. που έκαναν τις καταγγελίες). Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν ήξερα τίποτα ούτε κάποιος άλλος από τους κοντινούς συναδέλφους ήξερε κάτι. Η αντανακλαστική αντίδραση μου, η ανθρώπινη, ήταν ότι «πάγωσα».

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν συναντούσε τον Πέτρο Φιλιππίδη, είπε ότι «εννοείται πως θα τον ρωτούσα για όλα αυτά και τι ακριβώς έχει γίνει». 

Μιλώντας για τον γιό του, επίσης ηθοποιό, είπε ότι «χαίρομαι που τα πάει πάρα πολύ καλά σε αυτό το «αφιλότιμο» επάγγελμα. Μου το είπε μικρός ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Αλλάζουμε γνώμες για την δουλειά μας, όπως κάνω με άλλους συναδέλφους. Ο Ιάσων είναι αυτοδύναμος και αυτάρκης και δεν ήθελε να συνδέεται με εμένα και με το όνομα μου. Εγώ του είχα προτείνει, μετά την Σχολή, να παίξει και στην Επίδαυρο, με τον Πέτρο Φιλιππίδη, του είπα ότι θα είναι καλό για εκείνον, αλλά δεν ήθελε»

Ο Τάκης Παπαματθαίου αναφέρθηκε και στην παράσταση «Παγίδα» στην οποία πρωταγωνιστεί. Όπως είπε η περιοδεία που έκαναν το καλοκαίρι πήγε πάρα πολύ καλά και πέρα από την εισπρακτική επιτυχία, ανέκτησαν πάλι αυτό το αίσθημα της έκφρασης, που είχαν στερηθεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Το έργο θα «ανέβει» από τις 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Ζίνα».

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου για διαγραφή Μπογδάνου: Η απόφαση Μητσοτάκη ήταν άμεση

Αιτωλικό: Ιστοί αράχνης σκέπασαν τη λιμνοθάλασσα (εικόνες)

Καιρός - ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα (χάρτης)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο