LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 05 Οκτωβρίου 2021 16:48

Δια ζώσης εκπαίδευση: Άνοιξε η πλατφόρμα edupass - Πώς θα λειτουργεί

Πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα ελέγχου συμμετοχής στη διά ζώσης εκπαίδευση.

Αμφιθέατρο - Φοιτητές

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα edupass.gov.gr, το νέο εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στόχος του edupass.gov.gr είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σε πρώτη φάση το edupass.gov.gr ενεργοποιείται για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) και ειδικότερα αφορά σε εκείνα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές, καθηγητές ή επισκέπτες που συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία) που επιθυμούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα πρόσωπα αυτά θα εισέρχονται στην πλατφόρμα και θα ακολουθούν δύο βήματα: αρχικά θα δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους του ΑΕΙ και κατόπιν θα αιτούνται την καταχώρισή τους στην ηλεκτρονική θυρίδα του ΑΕΙ, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι επιθυμούν τα στοιχεία τους (εμβολιασμού, νόσησης, rapid test, PCR test) να προωθούνται αυτομάτως από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) στο σύστημα edupass.gov.gr.

Στη συνέχεια θα ακολουθεί αυτόματος έλεγχος αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις (εμβολιασμός, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test) για τη συμμετοχή του προσώπου στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα. Το αποτέλεσμα του ελέγχου καταχωρίζεται στην ηλεκτρονική θυρίδα της γραμματείας του αντίστοιχου τμήματος ΑΕΙ με μία από τις ακόλουθες ενδείξεις: (α) επιτρεπτή παρουσία, (β) μη επιτρεπτή παρουσία, (γ) άγνωστη κατάσταση - απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η λειτουργία της πλατφόρμας θα επεκταθεί και στις δημόσιες σχολικές μονάδες. Η συγκεκριμένη επέκταση του edupass.gov.gr θα ενεργοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία ηλεκτρονικών θυρίδων στο gov.gr για τις δημόσιες σχολικές μονάδες της χώρας, οπότε και θα αποσταλούν σχετικές οδηγίες.

Μέχρι τότε οι μαθητές και οι γονείς τους συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα self-testing.gov.gr προκειμένου να εκδώσουν τη «Σχολική κάρτα για COVID-19» για να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Κορονοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου : Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για τους άνω των 50

Μέρισμα ανάπτυξης - Οικονόμου στον ΑΝΤ1: ανακοινώσεις στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Ηράκλειο: Πήραν 20000 ευρώ από σπίτι - Η ανακαίνιση, η κλοπή και η εξιχνίαση

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο