LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 04 Οκτωβρίου 2021 13:23

Συνταγή για μπριζόλες στο τηγάνι από τον Πέτρο Συρίγο

Τα μυστικά για μαλακές και ζουμερές μπριζόλες, συνοδευόμενες από πατάτες ντοφινουάζ, αποκάλυψε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό".

Το Πρωινό - μπριζόλες - Πέτρος Συρίγος

Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι με πατάτες ντοφινουάζ, ετοίμασε ο chef της εκπομπής  «το Πρωινό» , Πέτρος Συρίγος.

Συστατικά για την χοιρινή μπριζόλα

  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ βούτυρο
  • 2 σκ. Σκόρδο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό
  • Κρασί (προαιρετικά)
  • ½ κ. τ.σ αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Η συνταγή για την ζουμερή χοιρινή μπριζόλα

  1. Όπως είπε ο Πέτρος Συρίγος, βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας τις χοιρινές μπριζόλες, τις οποίες τις έχουμε βγάλει από το ψυγείο μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε να τις μαγειρεύουμε.
  2. Αλευρώνουμε ελάχιστα, ίσα ίσα τις μπριζόλες και τις τινάζουμε καλά.
  3. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, αφήνουμε να κάψει και βάζουμε τις μπριζόλες.
  4. Αφήνουμε 3 λεπτά και τις γυρνάμε από την άλλη.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο (το σπάμε, οχι ψιλοκομμένο) και το θυμάρι.
  6. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά, αφαιρούμε τα σκόρδα και σβήνουμε με λεμόνι, αν θέλουμε μπορούμε να το σβήσουμε με κρασί και αμέσως μετά με λεμόνι.
  7. Προσθέτουμε τον κύβο με το χλιαρό νερό, αφήνουμε 6-7 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια αφαιρούμε τις μπριζόλες, αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.τ.σ  βούτυρο.

Tip: Ποιο κομμάτι να διαλέξω;

Το καλύτερο είναι να πάρεις νεφραμιά, ζήτα από τον χασάπη σου Τ-ΒΟΝΕ χοιρινό ή λαιμού αλλιώς πάρε κόντρα αλλά να προσέξεις μη στεγνώσει στο ψήσιμο, θέλει λιγότερο μη το φοβηθείς. Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Βρες ό,τι χρειάζεσαι για τα είδη της χοιρινής μπριζόλας και μάθε ποιο είναι το καλύτερο χοιρινό κομμάτι και ποιο να διαλέξεις!

Για τις πατάτες Ντοφινουάζ/ Dauphinois

Οι πατάτες dauphinois ή στα ελληνικά ντοφινουάζ, είναι μια από τις πιο παραδοσιακές συνταγές με καταγωγή από την Νοτιοανατολική Γαλλία και συγκεκριμένα από την ορεινή περιοχή “Ντοφίν”. Είναι μια συνταγή παγκοσμίου φήμης, που σου εγγυάται τις πιο νόστιμες  πατάτες που έχει δοκιμάσει ποτέ!

Συστατικά για τις Πατάτες Dauphinois(Ντοφινουάζ)

  • 1 κιλό πατάτες μεγάλες
  • 3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
  • 700 ml κρέμα γάλακτος 35 %
  • 2 κ.τ.γ μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι

Η συνταγή για τις πατάτες dauphinois

  1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε πολύ, πολύ λεπτές (ένα μαντολίνο είναι εξαιρετικό για αυτήν τη δουλειά), στη συνέχεια βυθίζουμε τις φέτες πατάτας σε ένα μπολ με κρύο νερό για να απαλλαγούμε από το άμυλο τους.
  2. Δεν πρέπει να μείνουν στο νερό για πολύ, μονό δευτερόλεπτα γιατί αν μείνουν πολύ θα γυρίσουν και δεν θα είναι επίπεδες και έτσι θα μας δυσκολέψουν να τις στήσουμε στο ταψί.
  3. Τώρα τις στεγνώνουμε καλά σε μια καθαρή πετσέτα.
  4. Στη συνέχεια αλείφουμε το ταψί (40 x 30) με λίγο βούτυρο και βάζουμε λίγη κρέμα γάλακτος.
  5. Κάνουμε με τις πατάτες μια στρώση στο ταψί.
  6. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πατάτες με το σκόδο και το βούτυρο και  αλατοπιπερώνουμε.
  7. Βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο, μια κ.σ. παρμεζάνα και λίγη κρέμα.
  8. Το κάνουμε περίπου για 6 φόρες.
  9. Τέλος στην τελευταία στρώση βάζουμε την γραβιέρα και λίγη κρέμα από πάνω.
  10. Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω και με αέρα) τους 165 C για μια ώρα και 20 λεπτά σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο.
  11. Στο τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο grill για 10 λεπτά χωρίς αέρα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Το “Πρωινό” στα χωριά της Ιωάννας και της κατηγορούμενης (βίντεο)

“Σμύρνη μου αγαπημένη”: Το τρέιλερ της ταινίας και η Μιμή Ντενίση στο “Πρωινό” (βίντεο)

Σεισμός στην Κρήτη: άνοιξαν τάφοι από τις δονήσεις! (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Καστοριά: Νεκροί δύο 16χρονοι σε τροχαίο – Τους αναζητούσαν οι γονείς τους για ώρες09:13Το Ισραήλ απαιτεί την απόσυρση της έκθεσης που κηρύσσει κατάσταση λιμού στη Γάζα08:58Χαλκιδική: Νεκρός λουόμενος στην παραλία των Καλυβών08:44Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη, σε 4 περιοχές (χάρτης)08:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη08:14Ενεπλάκη σε τροχαίο η Αφροδίτη Λατινοπούλου23:55Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα23:41Τοποθετούνται απινιδωτές σε μετρό και ταξί23:26Παλλήνη - Δημοτικός Υπάλληλος: Έβαζα φωτιές, γιατί ήμουν εθισμένος στον τζόγο23:12Καμίνια: Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. η ενήλικη αδερφή του 5χρονου που διασώθηκε από μπαλκόνι22:58Diamond League: Εξάρι άλμα και πάλι ο Καραλής22:43Γαλλία - δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Γάλλοι θέλουν διάλυση της Βουλής και νέες εκλογές22:29Στη φάκα της ΑΑΔΕ πιάστηκαν επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς22:15Σαλαμίνα: Φωτιά στην περιοχή Βρωμοπούσι - Ήχησε το 112 (βίντεο)22:01Έγκλημα Βόλος: Στο επίκεντρο τα παιδιά - Τι ζητά η αδελφή του θύματος21:47Φωτιά σε διαμέρισμα στο Κερατσίνι21:33Φωτιά στην Παιανία: Συνελήφθη 62χρονος για εμπρησμό21:20ΗΠΑ: Αύξηση δασμών κατά 50% σε προϊόντα της Ινδίας21:06Τραγωδία στην Κατερίνη: 9χρονη νεκρή σε τροχαίο (εικόνες)20:52Πυροβολισμοί στη Μινεάπολη: Δύο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς20:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο