LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2021 19:59 | Ανανέωση: 02 Οκτωβρίου 2021 20:19

Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ: Η εξαγορά των καναλιών της Sony προκάλεσε διεθνή πάταγο (βίντεο)

Αλλάζει το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό τοπίο η μεγάλη εξαγορά. O ANTENNA αναδεικνύεται σε έναν από τους σημαντικότερους ομίλους media σε παγκόσμιο επίπεδο.

ANTENNA GROUP

Του Νικόλα Βαφειάδη

Κίνηση ματ στη σκακιέρα των παγκόσμιων media αποτελεί η γιγαντιαία εξαγορά από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ των καναλιών του πολυεθνικού κολοσσού Sony Pictures Television σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο Όμιλος αποκτά πλέον ισχυρό αποτύπωμα σε 12 χώρες, όπου διαθέτει ήδη 24 εκατομμύρια συνδρομητές.

Οι πτυχές και οι λεπτομέρειες αυτής της μεγάλης συμφωνίας, που αλλάζει τον ευρωπαϊκό τηλεοπτικό χάρτη, έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και αναδεικνύονται από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ. Ενδεικτικά, ο ιστότοπος “World Screen” επιλέγει τον τίτλο «Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ αποκτά το μπουκέτο καναλιών της Sony Pictures Television», ενώ το “Broadband TV Europe” γράφει «Η Sony Pictures Television πώλησε το portfolio Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ». Το “Digital TV Europe” υπό τον τίτλο «Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ αποκτά τα κανάλια της Sony στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη», επισημαίνει: «Η ελληνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να ενισχύσει το τρέχον μίγμα προγράμματος, που περιλαμβάνει σόου από τα αμερικανικά στούντιο και τοπικές παραγωγές με περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο. Ο ΑΝΤΕΝΝΑ πρόσθεσε ότι αναζητά περαιτέρω ευκαιρίες για να επενδύσει σε εταιρείες παραγωγής, τηλεοπτικά κανάλια και συνδρομητικές υπηρεσίες σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

«Η επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων ενός ελληνικού ομίλου, όπως ο ΑΝΤΕΝΝΑ, με την απόκτηση 22 συνδρομητικών καναλιών σε 12 χώρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, είναι ένα γεγονός πολύ σημαντικό για τη χώρα και θα βοηθήσει σημαντικά και την εγχώρια παραγωγή περιεχομένου. Συγχαρητήρια στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στον Θοδωρή Κυριακού γι’ αυτήν την κίνηση. Η εξωστρέφεια αποτελεί στόχο της κυβερνητικής πολιτικής και χαιρόμαστε όταν κάποια ελληνική επιχείρηση επεκτείνει τις δραστηριότητές της, όπως κι όταν κάποια ξένη επιχείρηση επιλέγει την Ελλάδα για τις δικές της», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σημειώνει: «Η εξαγορά  των καναλιών της Sony Pictures Television στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη από τον ελληνικό πολυεθνικό όμιλο ΜΜΕ του ΑΝΤΕΝΝΑ, αποδεικνύει ότι  και στον χώρο της επικοινωνίας και των Μέσων Ενημέρωσης μπορούμε να πάμε ψηλά, αν δουλέψουμε με επιμονή , στρατηγική και όραμα. Ο Θοδωρής Κυριακού πήρε ισχυρές βάσεις από τον πατέρα του, τον Μίνωα Κυριακού, επένδυσε στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ και πέτυχε τους στόχους του».

Θοδωρής Κυριακού - Theodore Kyriakou

Πανίσχυρος ο ΑΝΤΕΝΝΑ σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Ο Θοδωρής Κυριακού τα τελευταία χρόνια τον μετέτρεψε σε ένα πανίσχυρο πολυεθνικό όμιλο με σημαντικές επενδύσεις σε 3 ηπείρους. Η εμβέλεια που διέθετε ήδη σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία επεκτείνεται τώρα σε άνω των 150 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

«Καθώς ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει να επενδύει στα media και σε περιεχόμενο παγκοσμίως, η περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης παραμένει σημαντική για εμάς. Έχουμε επενδύσει σε αυτή την περιοχή για πάνω από 20 χρόνια, στοχεύοντας να προσφέρουμε την καλύτερη ψυχαγωγία και αξιόπιστη ενημέρωση στο κοινό της κάθε χώρας. Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ξεκλειδώνει ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης σε αυτές τις αγορές», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού.

Ο Adam Theiler, CEO Pay TV του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ B.V., δήλωσε: «Το μέλλον είναι λαμπρό. Κινούμαστε πάρα πολύ γρήγορα κι αυτό είναι μόλις το πρώτο βήμα από πολλά για να επεκτείνουμε αυτό το αποτύπωμα, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ζευγάρι - τηλεόραση

Η απόφαση του Προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρή Κυριακού, να ενισχύσει το πρόγραμμα στα 22 νέα κανάλια και τις δύο ψηφιακές συνδρομητικές πλατφόρμες με νέο πρόγραμμα, ανοίγει ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας στους Έλληνες δημιουργούς σειρών και εκπομπών να προβάλλουν το έργο τους σε ένα τεράστιο κοινόΤα στελέχη του ΑΝΤΕΝΝΑ προετοιμάζονται ήδη για την παραγωγή τοπικού προγράμματος που θα ενισχύσει το αποτύπωμα του Ομίλου σε όλη την ανατολική και κεντρική Ευρώπη.

Ο Όμιλος ANTENNA επένδυσε στις εταιρίες Facebook, Twitter και Spotify από τα πρώτα τους χρόνια. Κατέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε media, που περιλαμβάνουν και την επενδυτική τράπεζα και fund Raine Group, τον μεγαλύτερο όμιλο media για νέους στον κόσμο Vice Media, καθώς και  την εμβληματική εταιρία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στο Hollywood, Imagine Entertainment. Με ένα παγκόσμιο κοινό που ξεπερνάει τα 150 εκατομμύρια, ο  Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει να επεκτείνεται σε νέες αγορές, νέες τεχνολογίες και media.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Νέα παράταση για τα δικαιολογητικά

Πέθανε ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς

Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα του Σαββάτου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο