LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 02 Οκτωβρίου 2021 11:10

Τσελέντης για σεισμούς: Η Θήβα έχει κακή δόμηση

Τι είπε για τη σεισμική ακολουθία τόσο στη Θήβα, όσο και στο Αρκαλοχώρι.

Άκης Τσελέντης - Πρωινοί Τύποι

Ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», αναφέρθηκε στη σεισμική δραστηριότητα σε Θήβα και Κρήτη.

Ο κ. Τσελέντης, είπε ότι στη Βοιωτία υπάρχουν ρήγματα που μπορεί να δώσουν σεισμούς μεγαλύτερους από 6 ρίχτερ, αλλά όχι το συγκεκριμένο ρήγμα στο οποίο οφείλεται η τελευταία σεισμική δραστηριότητα. Όταν συνεδρίασε η επιτροπή των σεισμολόγων για τη Θήβα, βγήκε κάποιος και δήλωσε ότι μπορεί να γίνει σεισμός 6,5 ρίχτερ αναστατώνοντας τους κατοίκους χωρίς λόγο είπε ο κ. Τσελέντης. Αφενός γιατί τα πρακτικά της επιτροπής δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται, αλλά κυρίως γιατί αυτό το ρήγμα δεν μπορεί να δώσει τόσο μεγάλους σεισμούς.

«Ευτυχώς βγήκε ο Πρόεδρος της Αντισεισμικής Προστασίας και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους» είπε ο κ. Τσελέντης, συμπληρώνοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα στη Θήβα είναι ότι η περιοχή έχει κακή δόμηση.

Σε ότι αφορά την Κρήτη, είπε ότι από τις αρχές του χρόνου είχε δει με τους συνεργάτες του ανησυχητικά φαινόμενα και για το λόγο αυτό κατέβηκε στο Ηράκλειο, όπου σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ηρακλείου εγκαταστάθηκαν έξι σεισμογράφοι για να βοηθήσουν στη μελέτη του φαινομένου.

Από την αρχή του καλοκαιριού καταγράφηκαν 2.870 σεισμικές δονήσεις στην περιοχή και δυστυχώς η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί για μήνες είπε ο κ. Τσελέντης, καλώντας τους κατοίκους να μείνουν μακριά από τα σπίτια τους αν αυτά έπαθαν ζημιές με τον κυρίως σεισμό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - μητέρα μαθήτριας: δεν θέλω το παιδί μου να γίνει νέος Φύσσας

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: θα πατάξουμε τους θύλακες φασισμού μέσα στα σχολεία (βίντεο)

Λιθουανία: αφαίρεσαν βίδες και καρφιά από στομάχι ασθενούς!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο