LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2021 14:37 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2021 15:04

Σπείρα διαρρηκτών “ρήμαζε” σπίτια σε Αττική, Χαλκίδα και Λουτράκι (εικόνες)

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δεκάδες  διαρρήξεις από οικίες και αποθήκες. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο αρχηγός της.

Σπείρα - κλοπές
Εγκληματική οργάνωση που διέπραξε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 42 διαρρήξεις από οικίες και αποθήκες σε Αττική, Χαλκίδα και Λουτράκι, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη "το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου ήταν η δόμησή του, στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι "VOR V ZAKONE" ή "Thieves in Law". Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αστυνομικοί της υπηρεσίας μας πραγματοποίησαν, χθες, 30 Σεπτεμβρίου 2021, οργανωμένη επιχείρηση σε Πεύκη, Περιστέρι, Πατήσια και Κυψέλη και κατάφεραν να συλλάβουν έξι μέλη της, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό που έφερε τον τίτλο «VOR». Λόγω του διεθνικού χαρακτήρα της οργάνωσης και της συμμετοχής σε αυτή στελέχους της γεωργιανής μαφίας, την όλη επιχείρηση συνέδραμε και σύνδεσμος της EUROPOL".

Σπείρα - κλοπές

Σημειώνεται, ότι σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και απόπειρες αυτών, του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για απείθεια, πλαστογραφία καθώς και των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Απόστολος Σκρέκας, η σπείρα ήταν δομημένη στα πλαίσια των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του ευρασιατικού οργανωμένου εγκλήματος. Ο αρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των διεθνών αστυνομιών φέρει και τον τίτλο του «VOR», ήταν φυσικός αυτουργός σε ορισμένες διαρρήξεις, κυρίως στην επαρχία. Ήταν αυτός που λάμβανε ενημέρωση σχετικά με την δραστηριότητα της ομάδας, τόσο σε επίπεδο εγκληματικής δραστηριότητας όσο και στο επίπεδο της μετέπειτα διαδικασίας διοχέτευσης των κλοπιμαίων στην αγορά.

Σπείρα - κλοπές

Οι δράστες επέλεγαν αρχικά περιοχές στην Αττική ή στην επαρχία, όπου πήγαιναν με αυτοκίνητα της οργάνωσης. Για να εντοπίσουν τους στόχους τους, μετέβαιναν στην περιοχή σε διάφορες χρονικές στιγμές, όταν οι ένοικοι έλειπαν, και κατόπτευαν το χώρο, που θα "χτυπούσαν".

Μάλιστα ήταν τέτοιο το επίπεδο οργάνωσής τους ως προς τα μέτρα προφύλαξης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ώστε στις περιπτώσεις που πήγαιναν στην επαρχία απέφευγαν να μιλάνε στη μητρική τους γλώσσα προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες στις μικρές κοινωνίες των πόλεων.

Σπείρα - κλοπές

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος ηλεκτρικών και διαρρηκτικών εργαλείων, κάνη μακρύκαννου όπλου, 2 αεροβόλα όπλα, 2 διακοσμητικά πιστόλια και 2 μαχαίρια, πλήθος διάφορων ασημικών, οικιακών συσκευών, κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών ηλεκτρονικών συσκευών, φορητών υπολογιστών, ρολογιών και πορτοφολιών, χρυσά και ασημένια κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 7.863 ευρώ,4 χρυσές λίρες Αγγλίας, κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν άεργοι, δεν είχαν κανένα νόμιμο εισόδημα και μοναδική πηγή εσόδων τους αποτελούσαν οι εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Σπείρα - κλοπές

Όσον αφορά τον αρχηγό της οργάνωσης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα και θεωρείται "επαγγελματίας" που καταλαμβάνει υψηλή θέση μεταξύ άλλων εγκληματιών του οργανωμένου εγκλήματος και γι' αυτόν τον λόγο το 2004 χρίστηκε «Thief-in-law» («Κλέφτης στο νόμο» ή στα ρώσικα, «Vor V Zakone»). Και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και σε βάρος τους έχουν σχηματιστεί πλήθος δικογραφιών για κλοπές σε οικίες, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης.

Σπείρα - κλοπές

Επίσης, σε βάρος συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης ενός έτους για απόδραση κρατουμένου από το κατάστημα κράτησης το 2014, όταν παραβίασε τακτική εννιαήμερη άδεια και δεν επέστρεψε.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε συνεργασία με διεθνείς αστυνομικούς οργανισμούς εξετάζεται η γενικότερη δράση της σπείρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Missing Alert για 29χρονο

Θεσσαλονίκη: Σκύλος δάγκωσε ανήλικο κορίτσι

“Άγριες Μέλισσες”: απόσπασμα από το επεισόδιο της Δευτέρας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας ΦραγκιαδάκηΣήμερα 20:25 | Ειδήσεις

Ο νεαρός εντοπίστηκε και συνελήφθη στα Βορίζια. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόρασηΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότεςΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η νέα ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ που κάνουν τον έλεγχο με τον δορυφόρο ότι το 80% των παραγωγών βαμβακιού κόβονται από τις επιδοτήσεις.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (βίντεο)Σήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 3χρονου φέρονται να μην έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Εμφατική νίκη στον απόηχο του τραυματισμού του Έβανς23:31ΠΑΟΚ: Δραματική νίκη και πρωτιά στον έκτο όμιλο του Europe Cup23:16Τέμπη: Τριαντόπουλος και Αγοραστός καλούνται σε απολογία από την ανακρίτρια23:01ΗΠΑ: Ο εγγονός του Κένεντι θα διεκδικήσει έδρα στη Βουλή22:56Ολυμπιακός – ‘Εβανς : Σοκάρει το βίντεο με τον νέο τραυματισμό του (βίντεο)22:42Τουρκία: Η αντιπολίτευση απορρίπτει το κατηγορητήριο σε βάρος του Ιμάμογλου ως «προπαγάνδα»22:28ΑΕΚ – Ρίγα: Τρένο… η “Ένωση”22:14Σαν Φρανσίσκο: Οδηγός αστικού τρένου αποκοιμήθηκε εν κινήσει (βίντεο)22:00Στάρμερ: Το BBC πρέπει να βάλει σε τάξη τα του οίκου του21:45Το γιγάντιο "δίχτυ" στον υπόγειο κόσμο - Ο παγκόσμιος ρεκόρ ιστός αράχνης σε ελληνικό-αλβανικό σπήλαιο21:31Europe Cup: Το Περιστέρι πέρασε εντυπωσιακά από την Γεωργία21:17Βορίζια: Συνελήφθη ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη21:03Παναγιώτης Στάθης - Οπλοκατοχή: Πλήρης αμνηστία εάν κάποιος παραδώσει τα όπλα εθελοντικά πριν ελεγχθεί από τις αρχές20:49ΟΠΕΚΕΠΕ-Τέλλογλου: Προβλήματα με επιδοτήσεις αντιμετωπίζουν πολλοί καλλιεργητές βαμβακιού20:36Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:23Παναθηναϊκός: Έστειλε επιστολές στις ομοσπονδίες Ουρουγουάης και Πολωνίας20:09Ρωσία: Ενίσχυση των εξαγωγών πετρελαίου μέσω του Καζακστάν με νέα συμφωνία19:52Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου - 36 MW στη Φωκίδα19:35Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Φεστιβάλ του Brighton-Le-Sands του Σίδνεϋ19:18Ινδία: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη αυτοκινήτου στο κόκκινο φρούριο19:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο