LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Οκτωβρίου 2021 12:43 | Ανανέωση: 01 Οκτωβρίου 2021 12:47

Διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας: ξεκινά ο επόμενος γύρος

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνέχεια των διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι.

Υπουργείο Εξωτερικών

Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας- Τουρκίας θα λάβει χώρα στην Άγκυρα, στις 6 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «μαξιμαλιστικές θέσεις» στην πρώτη της τοποθέτηση για την αγορά των φρεγατών Belharra.

Όπως αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα ονειρεύεται ότι θα μπορέσει να επιβάλλει τις θέσεις της στην Τουρκία δημιουργώντας στρατιωτικές συμμαχίες που δημιουργούν προβλήματα.

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες ουσιαστικά αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία και αυτό θα προκαλέσει ζημιές στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα» αναφέρει η ανακοίνωση. 

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση αναφέρει πως "την ίδια στιγμή που το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών εκδίδει ανακοίνωση – προαναγγελία πολέμου, το ελληνικό ΥΠΕΞ ανακοινώνει την συνέχιση των «διερευνητικών επαφών» με την Τουρκία! Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προβεί σε εθνικές υποχωρήσεις, όπως άλλωστε προανήγγειλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Παρά τους πρόσκαιρους πανηγυρισμούς για την ελληνογαλλική συμφωνία.
Να είναι σίγουροι ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψουν την παραχώρηση ούτε ικμάδας εθνικής κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων."


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Σκύλος δάγκωσε ανήλικο κορίτσι

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Οδοφράγματα και κροτίδες έξω από το σχολείο (εικόνες)

Επεισόδια στην Νέα Σμύρνη: Ο “Ινδιάνος” αποφυλακίζεται

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Με ένα ραδιόφωνο αγκαλιά06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Ιανουαρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Λεμεσός: Έπιασε τον σταυρό των Θεοφανίων, τον πήρε και... εξαφανίστηκε23:59Παναθηναϊκός: Δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα για το νέο έτος23:46Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κίσσαμο - Σε επιφυλακή οι Πυροσβεστικές δυνάμεις23:31Τροχαίο δυστύχημα στη Λάρισα: Νεκρός 31χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση (εικόνες)23:17Πέθανε η ηθοποιός Τόνια Καζιάνη σε ηλικία 80 ετών23:03Ο Μοναστηρλής «έστειλε» τον ΠΑΟΚ στους «8» 22:49Εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Βρετανία και Γαλλία θα αναπτύξουν στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης22:35Παναθηναϊκός: Το συγκινητικό βίντεο για τον Γιώργο Παπαδάκη στα matrix του ΟΑΚΑ22:21Euroleague: Λύγισε στο φινάλε με την Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός22:07Μητσοτάκης από Παρίσι: Ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων21:53Βενεζουέλα: Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο πρώην σύμβουλος διπλωματίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Σιτιλίδης21:39Κ. Γιαννόπουλος στον ΑΝΤ1 για Παπαδάκη: Είχαμε σχέση ζωής21:25FIR Αθηνών: Τι αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος των ελεγκτών21:11Ο δημοσιογραφικός κόσμος "υποκλίνεται" στον Γιώργο Παπαδάκη20:57ANT1 Sports: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "ρίχνονται" ξανά στη μάχη της Euroleague20:43Έγκλημα στις Σέρρες: Με "βαρύ" ποινικό μητρώο ο 16χρονος δράστης20:29Κηφισιά: Νίκησε τον Βόλο ακόμα και χωρίς Τεττέη - Παντελίδη20:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο