Συνταγή για κουρκουμπίνια από τον Πέτρο Συρίγο
Πραδοσιακά κουρκουμπίνια φούρνου ετοίμασε ο σεφ του "Πρωινού", Πέτρος Συρίγος!
Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή για τραγανές, γλυκές και σιροπιαστές μπουκίτσες.
Συστατικά για τα κουρκουμπίνια θεσσαλονίκης
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- Για το σιρόπι
- Ένα ξυλάκι κανέλα
- 500 γρ ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 1 βανίλια
- Ένα ξυλάκι κανέλα
- Μια φλούδα από λεμόνι
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Η συνταγή για τα τραγανά κουρκουμπίνια
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι.
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά.
- Όταν πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά, το βγάζουμε και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα.
- Βάζουμε ένα φύλλο στον πάγκο μας, πασπαλίζουμε με ένα πινέλο λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω, πασπαλίζουμε πάλι βούτυρο.
- Τυλίγουμε σε ρολάκι όχι πολύ σφιχτό.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε όλα μέσα.
- Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο, πρέπει να κρυώσει ώστε να μπορέσουμε να κόβουμε σε κομματάκια.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
- Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1:15 ή έως ότου πάρει χρώμα.
- Με το που το βγάζουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1 ώρα να τραβήξει.
ΕΠΑΛ Σταυρούπολης - μητέρα μαθήτριας: δεν θέλω το παιδί μου να γίνει νέος Φύσσας
Κεραμέως στον ΑΝΤ1: θα πατάξουμε τους θύλακες φασισμού μέσα στα σχολεία (βίντεο)
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη στέλεχος οργανωμένου κυκλώματος ναρκωτικών (εικόνες)