LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2021 18:13

Σεισμός στην Κρήτη: Αρχιεπίσκοπος και “Αποστολή” στο Αρκαλοχώρι (εικόνες)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την «Αποστολή» δίπλα στους σεισμόπληκτους Αρκαλοχωρίου.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ - ΚΡΗΤΗ

Τη συμπάθεια και συμπαράσταση του στους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι, εξέφρασε, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μεταβαίνοντας σε περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έφτασε στο Ηράκλειο, στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης και κατευθύνθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ο Μακαριώτατος είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο όπου συνομίλησαν για τα τρέχοντα προβλήματα και τις άμεσες προκύπτουσες ανάγκες των σεισμοπλήκτων του Αρκαλοχωρίου. Στη συνέχεια βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίο και τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνο Δήμτσα.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ - ΚΡΗΤΗ

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ - ΚΡΗΤΗ

Από την πρώτη στιγμή με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανταποκρίθηκε προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των πληγέντων και 8 τόνοι τρόφιμα παραδόθηκαν σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου που έχει αναλάβει τη σίτιση των σεισμοπλήκτων.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ - ΚΡΗΤΗ

Ακολούθησε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Αρκαλοχώρι όπου αφού τόνισε ότι στην Ελλάδα εύκολα λέμε τα μεγάλα λόγια και μετά ξεχνάμε, ότι η Εκκλησία δίνει το παράδειγμα στη συνέχεια υπογράμμισε:

«Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια, γιατί θα παρασυρθούμε. Εμείς στη Βοιωτία κουβαλάμε μία πείρα μεγάλη, που μας λέει ότι οι πρώτες ώρες μετά από έναν σεισμό είναι οι πιο δύσκολες, είναι εκείνες οι ώρες που κόβουνε την πορεία της ζωής μας, μας αλλάζουν τα προγράμματα, μας φέρνουν ξαφνικά πράγματα που δεν τα περιμέναμε και χρειάζεται ο άνθρωπος στήριξη ηθική και πνευματική προπάντων, αλλά και υλική. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, μέσα σε αυτή την ταραχή, είπαμε ότι αγαπάμε τους Κρήτες, ενδιαφερόμαστε για τους Κρήτες. Υποφέρουν και αυτοί όπως έχουμε υποφέρει εμείς άλλες φορές. Αυτή την ώρα, που αρχίζει ένας αγώνας αναστηλώσεως, πρέπει να βρεθούμε πλάι τους, για να τους τονώσουμε ψυχικά, να τους βοηθήσουμε υλικά όσο μπορούμε και να τους υποσχεθούμε κουράγιο – θα βοηθήσει ο Θεός, ώστε να ξαναφτιάξουμε αυτά που χάλασαν και να ξαναζήσουμε τη ζωή μας από την αρχή».

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ - ΚΡΗΤΗ

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπολη: Επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Επίθεση με βιτριόλι - Λύτρας για κατηγορούμενη: καμάρωνε χωρίς ίχνος μεταμέλειας

Πατήσια: Φωτιά από γκαζάκια σε τράπεζα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο