LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2021 10:33 | Ανανέωση: 30 Σεπτεμβρίου 2021 10:49

Αξιολόγηση - Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή σε εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες

Το υπουργείο Παιδείας ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» διαρκείας και να εφαρμοστεί ο νόμος για την αξιολόγηση.

Αθήνα - διαμαρτυρία - ΔΟΕ - υπουργείο Παιδείας
Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου. Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, «οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι κάθε έννοιας αξιολόγησης εξ αρχής, πριν ακόμη την ψήφιση του νόμου 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, αλλά και του νόμου 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Και μετά την ψήφιση των σχετικών νόμων, η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους να τους παραβούν και μάλιστα σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με μία βελτιωτική διαδικασία αξιολόγησης, που στοχεύει στη συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Συνιστά δε πλέον πάγια πρακτική των οργανώσεων αυτών να κηρύσσουν «απεργία-αποχή» από κάθε νομοθετημένη – από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – διαδικασία που απλά δεν είναι της αρεσκείας τους, όπως π.χ. η μόλις χθεσινή εξαγγελία της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή και από την τηλεκπαίδευση σε περιπτώσεις όπου για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η δια ζώσης εκπαίδευση (π.χ. σε περίπτωση παρεμπόδισης της πρόσβασης μαθητών στο χώρο του σχολείου).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» διαρκείας (η οποία εξαγγέλθηκε χωρίς καν την πλήρωση των απαραίτητων προϋποθέσεων προηγούμενου δημόσιου διαλόγου και ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας) και να εφαρμοστεί ο νόμος του Κράτους.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι αποφάσεις αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών δεν εκπροσωπούν το σώμα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα επιτελούν το λειτούργημά τους με συνέπεια και ειλικρινή επιθυμία διαρκούς βελτίωσης, προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.»


KKE: Απαράδεκτη η αγωγή της Κεραμέως

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας κατά εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για την αξιολόγηση. Συγκεκριμένα το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η απαράδεκτη αγωγή της υπουργού “Παιδείας”, κ. Κεραμέως ενάντια στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών που, μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, θέτουν εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για σχολεία πολλών ταχυτήτων, όπου οι γονείς θα βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα! Αφού η κυβέρνηση απέτυχε να υλοποιήσει τα αντιδραστικά της σχέδια, γιατί βρήκε μπροστά της τις καθολικές συλλογικές αποφάσεις άρνησης των εκπαιδευτικών, προχωρά τώρα σε νέο αυταρχικό κατήφορο.Τόσο “πεισμένη” είναι η εκπαιδευτική κοινότητα από τις “κοσμογονικές αλλαγές” του υπουργείου “Παιδείας” που η κυβέρνηση επιστρατεύει το μαστίγιο για να εφαρμοστούν! Μετά τα υποκριτικά “ευχαριστώ” στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό και στις διαδικασίες της τηλεκπαίδευσης, τώρα τους σέρνει στα δικαστήρια!

Οι εκπαιδευτικοί, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, είναι οι πρώτοι που ενδιαφέρονται για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και όχι η κυβέρνηση. Είναι αυτοί που έδωσαν τη μάχη για να κρατήσουν τα παιδιά μια στοιχειώδη επαφή με τη μορφωτική διαδικασία, όταν το υπουργείο “Παιδείας” δεν έπαιρνε -όπως δε συνεχίζει να παίρνει- ουσιαστικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν ασφαλή και ανοιχτά σχολεία που θα στηρίζουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε κάθε τους βήμα και για κάθε τους ανάγκη. Η νέα επίδειξη πυγμής του υπουργείου “Παιδείας” και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια δεν θα μείνουν αναπάντητα. Ο οργανωμένος, συλλογικός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, δεν θα επιτρέψει το σχολείο να μετατραπεί σε μαγαζί όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται».


Ειδήσεις σήμερα: 

Λέκκας για Θήβα: μικρές πιθανότητες για μεγάλο σεισμό (βίντεο)

ΥΠΕΝ: Ενεργειακή κάρτα και επιδοτήσεις για φτωχά νοικοκυριά

Κορονοϊός - Γκίκας: πιθανή η απαγόρευση των παρελάσεων (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλαΣήμερα 12:07 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει προηγουμένως παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο