LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 30 Σεπτεμβρίου 2021 07:38

Κορονοϊός - Γκίκας: πιθανή η απαγόρευση των παρελάσεων (βίντεο)

Τι είπε για επιπλέον περιοριστικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη. Τι διευκρίνισε εξήγησε για τα τεστ αντισωμάτων και το εμβόλιο της γρίπης. 

Καλημέρα Ελλάδα - Γκίκας Αχιλλέας

«Τα τεστ αντισωμάτων δεν έχουν μεγάλη ακρίβεια και επίσης δεν ξέρουμε τι σημαίνει αν βρεθούν 1.000 αντισώματα ή 15.000 αντισώματα», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Αχιλλέας Γκίκας.

Ο Καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σχετικά με την πλατφόρμα για τα ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου, που άνοιξε σήμερα, σημείωσε ότι «η τρίτη δόση εμβολίου είναι ενισχυτική για την άμυνα των υγειονομικών και όσων είναι άνω των 60 ετών και γίνεται από 6 έως 8 μήνες, ενώ στους ανοσοκατασταλμένους δεν χρειάζεται υπάρξει αναμονή, μπορεί η τρίτη δόση να γίνει και μία εβδομάδα μετά την δεύτερη, λόγω της αδυναμίας του οργανισμού να παράξει και να αναπτύξει αντισώματα».

«Η χώρα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μια μικρή, μικρή ύφεση, καθώς έχουμε μια μικρή συρρίκνωση της πανδημίας. Θυμάστε ότι λέγονταν διάφορα ότι θα είχαμε 4.000 κρούσματα αυτήν την εποχή ή 10.000 κρούσματα, που δεν υπάρχουν. Τα κρούσματα ως αριθμός δεν είναι τόσο ανησυχητικά στην Βόρεια Ελλάδα. Το πρόβλημα αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας που είναι μεγάλη, καθώς σε περιοχές που υπήρχε έξαρση δεν επαρκούσαν οι κλίνες που είχαν προβλεφθεί και έτσι «μπούκωσαν» και τα νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη», είπε σχετικά με το πέρασμα στο «κόκκινο» της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών στην βόρεια Ελλάδα.

Όπως είπε, κατά την κρίση του δεν αρκούν τα μέτρα που προβλέπουν απαγόρευση της μουσικής στα μαγαζιά, αλλά θα πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα όπως το κλείσιμο των  καταστημάτων εστίασης από κάποια ώρα και ύστερα, ενώ ανέφερε ότι ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί και απαγόρευση κυκλοφορίας για κάποιες ώρες σε ορισμένες περιοχές.

«Είμαστε μπροστά σε περίοδο με παρελάσεις. Απέχουμε 3,5 εβδομάδες από τις παρελάσεις, ξέρετε ότι το επιδημιολογικό επίπεδο αυξάνει ραγδαία. Είναι σε κάθε περίπτωση ένας χώρος συγκέντρωσης ανθρώπων», απάντησε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν ούτε φέτος παρελάσεις, ιδίως στην Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται το τριήμερο εκδηλώσεων, λόγω και της εορτής του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Τέλος, για το εμβόλιο της γρίπης και αυτό του κορονοϊού τόνισε ότι «τα δύο εμβόλια δεν έχουν καμία συμβατότητα μεταξύ τους. Πρέπει όλοι να κάνουν και το εμβόλιο της γρίπης, γιατί είναι ένας ξεχασμένος ιός. Στην Ελλάδα το 2016 είχαμε πάνω από 200 νεκρούς στην Ελλάδα. Εγώ θα το κάνω».

Ειδήσεις σήμερα: 

100 - 120 δόσεις: λήξη διορίας για την επανένταξη στην ρύθμιση

Επίθεση με βιτριόλι: η Ιωάννα Παλιοσπύρου καταθέτει ως μάρτυρας

Κορονοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου: η πλατφόρμα για υγειονομικούς και άτομα 60 ετών και άνω

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και σε εκδήλωση της ομογένειας στην ΟυάσινγκτονΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Απόψε στις δέκα το βράδυ ώρα Ελλάδας, θα ακολουθήσει δοξολογία στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο ΧατζηνικολάουΧθες 20:53 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με την οικονομία, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ζήτημα του μεταναστευτικού, μεταξύ άλλων, αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.

Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι τουΧθες 23:05 | Ειδήσεις

Οι τοπικές αρχές φαίνεται να έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον ΘερμαϊκόΧθες 22:36 | Ειδήσεις

Τη Δευτέρα ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό μια ακόμη σορός, που άνηκε σε 23χρονο ημεδαπό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43Παναθηναϊκός: Οριστική συμφωνία με Κόντη - Αναλαμβάνει υπηρεσιακός 23:23Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Πρωθυπουργό εκλέγει ο λαός και όχι οι παράγοντες23:09Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Ξοδεύαμε σαν να μην υπάρχει αύριο22:55Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε και η δεύτερη σορός που είχε εντοπιστεί στον Θερμαϊκό22:41Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κεφαλονιά22:27Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος στη Μπάαλμεκ22:13Champions League: Η Πάφος των 10 παικτών «πέρασε χειροπέδες» στον Ολυμπιακό21:59Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:45Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος21:31Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου21:17Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους21:08Ο Λεβαδειακός διέσυρε τον ΠΑΟΚ με 4-120:54Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1 για Μεταναστευτικό: Καμία Κρήτη δεν έχει βουλιάξει20:40Θεσσαλονίκη: 29χρονος έχασε τη ζωή του μετά από σοβαρό τροχαίο - Συνελήφθησαν τρία άτομα20:26Μητσοτάκης στον ANT1: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόθεση εκτεταμένης διαφθοράς και ήταν δική μας ευθύνη να τον βάλουμε σε τάξη20:12Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1: Αντιμετώπιση της ακρίβειας με γενναία, μόνιμη και στοχευμένη αύξηση των πραγματικών μισθών19:58Πρώτη εγχώρια νίκη ο Παναθηναϊκός με Ντέσερς19:41Θεσσαλονίκη: Τροποποιείται αύριο η λειτουργία του Μετρό λόγω προγραμματισμένης πορείας19:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο