LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2021 17:07 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2021 18:35

Σεισμός στο Ηράκλειο: Άστεγη και κατάκοιτη στα 93 της (βίντεο)

Τα ανθρώπινα δράματα μετά τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Κρήτη - σεισμός - 93χρονη άστεγη - Μαρία

Η εικόνα στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών σοκάρει. Προκαλεί θλίψη, θυμό. Μία γυναίκα, 93 ετών, η κ. Μαρία που πάσχει από άνοια είναι ξαπλωμένη σε ένα από τα κρεβάτια που έχουν στηθεί στο χώρο για να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από το φονικό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δίπλα της, "άγρυπνος φρουρός", η κόρη της η κ. Χρυσούλα. Είναι σε απόγνωση, αφού το σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι καταστράφηκε. Πώς να βοηθήσει την κατάκοιτη μητέρα της; Της κρατά το χέρι, να μη φοβάται. Βουρκώνει κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Για ένα "σπιτικό". Για ένα μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί τουλάχιστον η μητέρας της υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Η κατάστασή της, η επιβαρυμένη υγεία της δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Η περίπτωση της κ. Μαρίας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των τραγικών ιστοριών που αποκαλύπτονται όσο περνούν οι ώρες από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Και ένα δράμα για το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει ειδική μέριμνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή και την Εκκλησία της Κρήτης.

Ένα χώρος πιο κατάλληλος πιστεύουμε ότι δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Ανήμπορη να κάνει πολλά πράγματα, αλλά πάντα στο πλευρό της κατάκοιτης μητέρας της η κ. Χρυσούλα

Κρήτη - σεισμός - 93χρονη άστεγη - Μαρία

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να επισημανθεί ότι ο προσωρινός αυτός χώρος φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών είναι καθαρός, οργανωμένος και γίνεται προσπάθεια, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης έως το βράδυ να βρεθούν ακόμα και παραβάν προκειμένου να υπάρχει μία σχετική ιδιωτικότητα μεταξύ των κρεβατιών.

Έχουν στηθεί συνολικά 30 κρεβάτια, τα οποία το βράδυ γεμίζουν από πληγέντες, γεγονός που - μεταξύ των άλλων - δείχνει και το μέγεθος των αναγκών.

Τα κλινοσκεπάσματα είναι καθαρά, εργαζόμενοι του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους που δεν έχουν κάποιον κοντά τους και καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν οι όποιες άλλες ελλείψεις.

Πηγή: Cretalive.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Ελασσόνα: Βρέφος μπουσουλούσε… μέσα στη μέση του δρόμου

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Νίκος Κουρής: Στα δικαστήρια για το επώνυμο “Θεοδωράκης”


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο