LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τοπικά ΝέαΔημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2021 15:35 | Ανανέωση: 29 Σεπτεμβρίου 2021 16:15

Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Νέα ένταση στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με συλλήψεις και τραυματισμούς. Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Μαρτυρία - σοκ 15χρονης για τα όσα έζησε.

Σταυρούπολη - επεισοδια

Σε συνολικά έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά τα πρωινά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά προσήχθησαν από την ευρύτερη περιοχή 40 άτομα.

Από τις 40 προσαγωγές οι 38 είναι μαθητές είτε του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, είτε άλλων σχολείων και δύο εξωσχολικοί.

Αναφορικά με τις συλλήψεις, οι τρεις σημειώθηκαν πέριξ του σχολικού συγκροτήματος, δύο είναι μαθητές του ΕΠΑΛ και ένας είναι 20χρονος.

Όλοι τους συνελήφθησαν για παράβαση του νομού περί όπλων καθώς πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια και σιδερογροθιες.

Επεισόδια - ΜΑΤ - σχολείο - Σταυρούπολη

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

"Πρωινές ώρες σήμερα (Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021), έξω από Επαγγελματικό Λύκειο στην περιοχή της Σταυρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητικές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή γεγονότα που έλαβαν χώρα την προηγούμενη ημέρα στο ίδιο σημείο. 

Για τον σκοπό αυτό εξ’ αρχής στον χώρο είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή. Οι διατιθέμενες δυνάμεις εντόπισαν και προσήγαγαν πέντε (5) άτομα, τα οποία κατευθύνονταν προς το ανωτέρω σχολείο, εκ των οποίων τρία (3) συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΕΓΧΟΙ

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, άτομα τα οποία βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο του ανωτέρω σχολικού συγκροτήματος, ομοιόμορφα σχεδόν ενδεδυμένα (με μαύρα ρούχα) και έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, έρριψαν εξωτερικά αυτού αντικείμενα, μεταξύ των οποίων τέσσερις (4) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (μολότοφ). Αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν διατεθεί στο σημείο, επενέβησαν άμεσα και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης".

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΛΕΓΧΟΙ

«Είχαν μαχαίρια και τσεκούρια», λέει 15χρονη

Μία 15χρονη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές της συμπλοκής που έγινε το πρωί μπροστά από το σχολείο μιλώντας στο GRTimes.

«Δέχθηκαν επίθεση και το αγόρι προσπάθησε να σώσει το κορίτσι. Έφαγαν και οι δύο ξύλο με το αγόρι να έχει σπάσει την μύτη του, να έχει πρησμένο μάτι και να είναι γεμάτος αίματα», αναφέρει η μαθήτρια.

«Μόλις το αγόρι προσπάθησε να πάει στην αυλή του σχολείου, του επιτέθηκαν όλοι μαζί και τον χτύπησαν άγρια ενώ υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί», σύμφωνα με την 15χρονη.

Σε ερώτηση για το ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν, απαντά “οι φασίστες” οι οποίοι είναι ενήλικοι και όχι μαθητές του σχολείου, ενώ εξήγησε ότι έρχονται στο συγκεκριμένο συγκρότημα καθώς βλέπουν να γίνονται πολλές καταλήψεις.

«Στην αρχή επιτέθηκαν στην κοπέλα. Μετά μπήκε το αγόρι για να την σώσει και έφαγε ξύλο. Τους ξυλοκόπησαν και είχαν μαχαίρια, τσεκούρια, ξύλα και διάφορα», υπογραμμίζει.

Η 15χρονη τονίζει πως οι μαθητές του σχολείου φοβούνται πλέον με όσα γίνονται.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια ζήτησε η Νίκη Κεραμέως

Νωρίτερα, την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τα τελευταία δύο 24ωρα ζήτησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΠΑΛ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

Μπαχαράκης: Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπως δήλωσε ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο σχολείο, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

«Κανονικά θα λειτουργήσει, ελπίζουμε να μην έχουμε επεισόδια. Είναι κάτι που εξελίσσεται δυναμικά, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε και να δράσουμε, αν χρειαστεί, άμεσα», τόνισε ο κ. Μπαχαράκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να λειτουργήσει το σχολείο με τηλεκπαίδευση τις επόμενες ημέρες, απάντησε πως «δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

«Προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Έχουμε εικόνα, έχουμε άποψη, όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη των γεγονότων», σημείωσε ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διαβεβαιώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία. «Εμεινα μέσα ώσπου να φύγει μέχρι και το τελευταίο παιδί. Ήθελα εγώ ο ίδιος να διαβεβαιώσω ότι φεύγουν τα παιδιά ομαλά από το σχολείο», σημείωσε ο κ. Μπαχαράκης.

Επεισόδια - ΜΑΤ - σχολείο - Σταυρούπολη

Απαράδεκτοι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί- Η βία δεν έχει θέση στο σχολείου

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι από τους αποχωρούντες χαιρετούσαν ναζιστικά, ο κ. Μπαχαράκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και πρόσθεσε: «Η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, την καταδικάζουμε και δεν τη θέλουμε και στα σχολεία. Δεν υπάρχει η λέξη βία μέσα στα σχολεία. Δεν τη θέλουμε και προς την κατεύθυνση αυτή προσπαθούμε να κινηθούμε».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν και εξωσχολικοί, ανέφερε πως η διερεύνηση που γίνεται υπηρεσιακά λέει πως «υπάρχουν και εξωσχολικοί και μαθητές», υπογράμμισε ότι ήδη από χθες υπάρχει επικοινωνία με την αστυνομία και τον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε ό,τι αφορά τους σημερινούς τραυματισμούς μαθητών ανέφερε πως «δεν ήταν οι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων, ήταν μέσα από το άλλο σχολείο, μεταξύ τους».


Καραμανλής για σεισμό στην Κρήτη: αποζημιώσεις με μια αίτηση

Σέρρες: Αιματηρός καβγάς μεταξύ ζευγαριού

“The 2night show”: “ανατρεπτικοί” καλεσμένοι την Τετάρτη

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη: Το πόρισμα του ΕΜΠ που παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτήΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Το πόρισμα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για την τραγωδία των Τεμπών. Τι αναφέρει για την πυρόσφαιρα και για τα έλαια σιλικόνης.

Μητροκτονία – Λάρισα: “‘Έλα να πετάξουμε κάτι μπάζα”, είπε στο ξάδερφο του για το πτώμαΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι του είπε ο ξάδερφος του, όταν εμφανίστηκε ένα πόδι, μέσα από το χαλί που είχε τυλίξει τη σορό της μητέρας του.

Νομική Αθηνών: Προσαγωγές για το βίαιο περιστατικό από ομάδα κουκουλοφόρωνΣήμερα 15:00 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για την υπόθεση της Νομικής Σχολής Αθηνών και την επίθεση κουκουλοφόρων.

Τροχαίο στην παραλιακή: Η στιγμή που το αυτοκίνητο “καρφώνεται” σε φανάρι (βίντεο)Σήμερα 13:20 | Ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που το αυτοκίνητο συγκρούεται στον φωτεινό σηματοδότη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αυτοκίνητα – Υποχρεωτική η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών15:24Νομική Αθηνών: Προσαγωγές για το βίαιο περιστατικό από ομάδα κουκουλοφόρων15:10ΑΕΚ: Ιβάν Λέκο ο αντικαταστάτης του Αλμέιδα;14:57Μαρινάκης: Με το πόρισμα του ΕΜΠ καταρρέει το αφήγημα της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη14:43Σχολική εκδρομή: Στο νοσοκομείο μαθητής που κατανάλωσε αλκοόλ - Σύλληψη 12 καθηγητών14:30Εκλογές στην Αλβανία: Την Τετάρτη η πανηγυρική ομιλία του Έντι Ράμα 14:16Αναδρομικά: Πότε θα καταβληθούν σε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους14:02Τροχαίο στην παραλιακή: Η στιγμή που το αυτοκίνητο “καρφώνεται” σε φανάρι (βίντεο)13:48Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός ένας 40χρονος - Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του 13:35Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Πότε απολογείται ο 71χρονος που σκότωσε τον γιο του13:21Ηλεία: Πυρκαγιά σε καταυλισμό εργατών γης - Ακούγονται εκρήξεις από φιάλες υγραερίου13:07Παγκράτι: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών - Περιέλουσαν με άγνωστο υγρό υπάλληλο 12:53Θεσσαλονίκη: 14χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη κι αφού παραβίασε… τον μισό ΚΟΚ12:39Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο “αρχηγός” της ακροδεξιάς οργάνωσης12:26Μητροκτονία – Λάρισα: “‘Έλα να πετάξουμε κάτι μπάζα”, είπε στο ξάδερφο του για το πτώμα12:12Ένοχος για σεξουαλική επίθεση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ11:59Ηράκλειο: Νεκρός τουρίστας σε πισίνα ξενοδοχείου11:47Ελληνικό - 3 θάνατοι: Στο Ανθρωποκτονιών για κατάθεση η οικιακή βοηθός11:33Βρετανία: Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό σε ακίνητα του πρωθυπουργού Στάρμερ11:20Νέδα: Η κραυγή και μετά… το κενό - Σοκαριστική μαρτυρία για την τραγωδία (βίντεο)11:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο