LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2021 18:29 | Ανανέωση: 28 Σεπτεμβρίου 2021 18:38

ΣΥΡΙΖΑ για εξοπλιστικά: πληρώνουμε ακριβά τις παλινωδίες Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, αλλά θέτει θέμα προτεραιοτήτων και αντοχών της οικονομίας. Σκληρή απάντηση από ΝΔ.

Rafale

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, υποστηρίζει ότι «Πληρώνουμε πάνω από 10 δισ. τις παλινωδίες και τις επιλογές Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά» και υπογραμμίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στήριξε και στηρίζει την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως στις μέρες μας, δεδομένης της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας, στη βάση όμως μιας εθνικής στρατηγικής που προασπίζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και λαμβάνει υπόψιν τις οικονομικές και κοινωνικές αντοχές της χώρας».

«Στο πλαίσιο αυτό η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όπως και η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με φρεγάτες Belharra είναι επί της αρχής στρατηγικά ορθές επιλογές, που έχει ήδη η χώρα από το 2018.

Επιλογές που θα κληθούμε ωστόσο να πληρώσουμε πανάκριβα εξαιτίας των παλινωδιών και της έλλειψης στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει.

«Υπενθυμίζουμε, ότι μετά τις εκλογές και ειδικά το καλοκαίρι 2020 ενόψει της κρίσης με το ερευνητικό Oruc Reis παροτρύναμε την Κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις σχετικές διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο μιας λογικής ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας.

Ωστόσο οι Κυβερνητικές παλινωδίες και οι εξοπλιστικές αγορές που ακολούθησαν, όχι μόνο άφησαν τη χώρα χωρίς αμυντική και διπλωματική στήριξη το φθινόπωρο του 2020, αλλά έχουν σήμερα φουσκώσει υπέρμετρα τον λογαριασμό για μια υπερχρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα, βάζοντάς μας σε μια κούρσα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 10 δις ευρώ.

Ακούγεται πάντοτε πολύ ευχάριστο να ενισχύουμε με νέα όπλα την Άμυνά μας. Όπως ακουγόταν ευχάριστο, ακόμη και την εποχή των μεγάλων εξοπλιστικών σκανδάλων. Η εθνικά υπεύθυνη στάση όμως και η πατριωτική μας ευθύνη, μας υποχρεώνει πέρα από ευχάριστοι να είμαστε και εθνικά ωφέλιμοι. Και αυτό σημαίνει να θέτουμε προτεραιότητες και να κινούμαστε στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού και στρατηγικής με αρχή μέση και τέλος.

Σε αυτό το πλαίσιο αναρωτιόμαστε, πέρα από τις αναγκαίες για το Πολεμικό μας Ναυτικό φρεγάτες και τον αναγκαίο για την Πολεμική μας Αεροπορία εκσυγχρονισμό των F16, οι άλλες εξοπλιστικές επιλογές κατά πόσο αποτελούν προτεραιότητα και κατά πόσο υπερβαίνουν το όριο των δαπανών μας σε σχέση με τις αντοχές της οικονομίας μας;

Κατά πόσο αποτελούσαν προτεραιότητα οι επενδύσεις σε εξοπλιστικά όπως τα επιπλέον Rafale, για τα οποία δεν γνώριζε ούτε καν η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, η επέκταση του εκσυγχρονισμού επιπλέον F16 ή η σκανδαλωδώς πανάκριβη συμφωνία με το Ισραήλ για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως δύναμη ευθύνης θα συμβάλλει ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αλλά θα είναι ταυτόχρονα απέναντι :

  • Σε εξοπλιστικές δαπάνες που δεν είναι απολύτως απαραίτητες και επιβαρύνουν δυσβάσταχτα τις επόμενες γενιές μιας ήδη υπερχρεωμένης χώρας, όπως η πατρίδα μας.
  • Σε οποιεσδήποτε συμφωνίες δεν έχουν απτά διπλωματικά και αμυντικά οφέλη για τη χώρα μεταξύ άλλων και για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που έχει αφεθεί τα τελευταία δυο χρόνια σε τροχιά διάλυσης.
  • Σε αδιαφανείς διαδικασίες που τόσο έχουν κοστίσει στη χώρα στο παρελθόν.

Ας το έχουν καλά στο μυαλό τους : Θα ελέγξουμε και το τελευταίο ευρώ δημόσιων πόρων που θα διαχειριστεί μια κυβέρνηση με πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι « «Η Ελλάδα υπέγραψε σήμερα μια ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία, που προασπίζει και προάγει τα εθνικά συμφέροντα. Περιμέναμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τουλάχιστον τη σημαντική μέρα, να αφήσει στην άκρη τα στενά κομματικά γυαλιά και να δει τη Συμφωνία υπό το πρίσμα των αναγκών της χώρας.  Ο  ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς απέδειξε γι’ άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον εαυτό του. Και σε αυτό το θέμα επιλέγει τον φθηνό λαϊκισμό. Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών».


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: η πρώτη απόπειρα και τα “σκοτεινά σημεία” στην δίκη (βίντεο)

Αντιεμβολιαστές: Δικογραφίες για ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα social media

Παπαδόπουλος για Θήβα: 1700 σεισμοί από τον Ιούλιο μέχρι τώρα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤαΰγετος: Οι ορειβάτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους, γλίστρησαν και έπεσαν στην χαράδραΣήμερα 06:58 | Ειδήσεις

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα προσέγγισης ελικοπτέρου, η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 ΙανουαρίουΧθες 23:29 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να πείτε "Xρόνια πολλά".

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Χαμένο πέναλτι, ακυρωμένο γκολ και νίκη της Σενεγάλης μέσα στο Μαρόκο (εικόνες)Σήμερα 06:18 | Ειδήσεις

Στον αγώνα μεσολάβησε διακοπή όταν η ομάδα της Σενεγάλης έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά από πέναλτι που δόθηκε στο Μαρόκο.

Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίεςΣήμερα 06:00 | Ειδήσεις

Ο ισπανός υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε προειδοποίησε μέσω X ότι «η σύγκρουση ήταν τρομερή» και υπάρχει κίνδυνος ο απολογισμός να γίνει ακόμη βαρύτερος, με δεδομένες τις «πολύ ανησυχητικές πληροφορίες» για το δυστύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πυρκαγιές στην Χιλή: 18 νεκροί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις κοινότητες που επλήγησαν πιο σκληρά08:04Οκτώ Ευρωπαϊκά κράτη στηρίζουν τη Δανία και Γροιλανδία σε κοινή δήλωσή τους07:50Ταΰγετος: Οι ορειβάτες ήταν δεμένοι μεταξύ τους, γλίστρησαν και έπεσαν στην χαράδρα07:36ΗΠΑ - Τραμπ: Η Δανία δεν έχει κάνει τίποτα για να απομακρύνει την "ρωσική απειλή" την Γροιλανδία07:22Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Χαμένο πέναλτι, ακυρωμένο γκολ και νίκη της Σενεγάλης μέσα στο Μαρόκο (εικόνες)07:08Αχαρνές: Καταστροφική φωτιά σε εργοστάσιο - Ήχησε το 11206:54Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Τουλάχιστον 21 νεκροί και δεκάδες τραυματίες06:40Τι καιρό θα κάνει την Δευτέρα06:26Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Ιανουαρίου06:12Μελόνι: Λανθασμένη η πρόβλεψη για αύξηση των δασμών23:59Πλασματικά ενοίκια: Μεγάλοι χαμένοι οι ευσυνείδητοι πολίτες23:48Ισπανία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Κόρδοβα - Εκτροχιάστηκαν δύο τρένα υψηλής ταχύτητας23:34ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Θρίαμβος της “Ένωσης” με δήμιο τον Γιόβιτς23:20Γυναικοκτονία: Σκότωσε την γυναίκα του και την έθαψε σε χωράφι23:07Η ΕΕ εξετάζει δασμούς 93 δισεκ. ευρώ στις ΗΠΑ ως αντίποινα μετά τις απειλές Τραμπ22:53Ο Αντόνιο Κόστα συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε22:39Ταΰγετος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των ορειβατών - Στο νοσοκομείο οι τέσσερις τραυματίες22:20Κουνούπια και κλιματική αλλαγή: Πώς τα νέα δεδομένα παρατείνουν την παρουσία τους και ευνοούν την εξάπλωσή τους22:00Ant1 Sports: Πρεμιέρα με το δεξί για την Σάκκαρη στο Australian Open21:41Ταΰγετος - Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σπάρτης, στον ΑΝΤ1: Η επιχείρηση εξελίσσεται αργά αλλά ομαλά21:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο