LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2021 13:58

VICE Specials: “40 Χρόνια HIV - Τα Παιδιά της Ξεχασμένης Πανδημίας”

Το VICE Specials ανοίγει για πρώτη φορά τον φάκελο των παιδιών που γεννήθηκαν με HIV στην Ελλάδα. Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στον ΑΝΤ1!

VICE SPECIALS - 40 Χρόνια HIV - ANT1

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «40 Χρόνια HIV - Τα Παιδιά της Ξεχασμένης Πανδημίας»

Ο ιός του HIV και η νόσος του AIDS συμπληρώνουν φέτος 40 χρόνια ζωής. Η ξεχασμένη πανδημία μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με αυτή της COVID-19. Τότε, όπως και τώρα, ένας άγνωστος ιός σκόρπισε τον φόβο, δεν είχε συγκεκριμένη θεραπεία και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα.

Το VICE και η εκπομπή VICE SPECIALS ανοίγουν για πρώτη φορά τον φάκελο των παιδιών που γεννήθηκαν με HIV στην Ελλάδα. Από τις αρχές του 2000, όταν βρέθηκε αποτελεσματικός τρόπος για να προλαμβάνεται η μετάδοση της λοίμωξης από τη μητέρα στο παιδί, είτε κατά την  εγκυμοσύνη είτε κατά τη διάρκεια του τοκετού μέσω αντιρετροϊκής αγωγής, ο αριθμός των οροθετικών βρεφών μειώθηκε δραματικά. Παρόλα αυτά, και ενώ θα περίμενε κανείς να εξαλειφθεί το παιδιατρικό HIV, ακόμα και σήμερα γεννιούνται οροθετικά παιδιά και δυστυχώς, τα επίσημα επιδημιολογικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν.

VICE SPECIALS - 40 Χρόνια HIV - ANT1

Το VICE μίλησε με εκ γενετής οροθετικούς νέους και συγγενείς τους και κατέγραψε τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν ως παιδιά. Όπως αποκαλύπτεται από τις αφηγήσεις τους, οι δυσκολίες αυτές ακόμα και σήμερα επηρεάζουν τη ζωή τους, λόγω του αναλλοίωτου κοινωνικού στίγματος που εξακολουθεί να συνοδεύει τον ιό, σαράντα χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση.

Ιατροί και ειδικοί, που  έχουν περιθάλψει παιδιά θετικά στον ιό, μιλάνε στην κάμερα του VICE για τη σημερινή πραγματικότητα αλλά και για  τα πρώτα είκοσι «μαύρα» χρόνια της λοίμωξης. Τότε που η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου και φρόντιζαν επί μήνες στις μονάδες τα παιδιά επειδή οι γονείς τους είχαν πεθάνει από AIDS.

VICE SPECIALS – Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου,  01:15, στον ΑΝΤ1.

VICE SPECIALS - 40 Χρόνια HIV - ANT1

Έρευνα - Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου

Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης

Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης, Κωστής Παπαδάκης

Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος

Μοντέζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ  

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: Επιτέθηκε σε αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Κορονοϊός - Γκίκας: πιθανή η απαγόρευση των παρελάσεων (βίντεο)

“The 2night show”- Σταμάτης Γονίδης: “Είδα μπροστά μου τον Άγιο Στέφανο”


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός στις φυλακές Ναυπλίου: Επτά κρατούμενοι στο νοσοκομείο08:48Σπάνιο αντίτυπο της πρώτης έκδοσης του "Χόμπιτ" πωλήθηκε έναντι 57.000 δολαρίων08:34Ηλεία: 22χρονος μπούκαρε σε σπίτι και βίασε 66χρονη πριν την ληστέψει08:20Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο