LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 14:15

ΤτΕ: Αύξηση στις καταθέσεις

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καταθέσεις και τις χρηματοδοτήσεις.

Τράπεζα της Ελλάδος

Αύξηση κατά 94 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων τον Αύγουστο έναντι αύξησης κατά 787 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων η καθαρή ροή του Αυγούστου ήταν αρνητική κατά 190 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής ροής 313 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής να μειωθεί σε 3,7% από 4,4% τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα (στον οποίον περιλαμβάνονται και τα πιστωτικά ιδρύματα) τον Αύγουστο παρουσίασαν αύξηση κατά 1,48 δισ. ευρώ έναντι αύξησης 1,840 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 13,9% από 13,2% τον προηγούμενο μήνα. Επίσης αύξηση κατά 142 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Αύγουστο του 2021, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι μείωσης κατά 730 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -15,7% από -19,2% τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στις χορηγήσεις η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Αύγουστο του 2021, ήταν θετική κατά 1.291 δισ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.219 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε σε 54,9% από 55,5% τον προηγούμενο μήνα.

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα μειώθηκε σε 0,8% από 1,2% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 337 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 532 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η 2021, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 2 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 47 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους μειώθηκε σε 2,2% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, αρνητική κατά 148 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Αύγουστο του 2021, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 173 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους παρέμεινε αμετάβλητος στο -2,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Κρήτη - Λέκκας: αρκετά επικίνδυνη η κατάσταση για τους κατοίκους (βίντεο)

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test την Τρίτη σε 162 περιοχές

Φωτιά στην Ηλεία (εικόνες)



Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο