LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:53

Πλεύρης για Μυρτώ: Η επαφή με την οικογένειά της και η δέσμευση

Την αμέριστη στήριξη του στην Μυρτώ που βιάστηκε και κακοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012.

Μυρτώ - Πάρος

Σε επαφή με την οικογένεια της Μυρτούς από την Πάρο, η μητέρα της οποίας χθες είχε αναφερθεί στη δυσκολία μετάβασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, ήρθε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στο πλαίσιο τοποθέτησής του στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τη σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για την αναβάθμιση υποδομών στον τομέα της Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι ως υπουργός και ως άνθρωπος βρίσκομαι «απόλυτα δίπλα στη Μυρτώ προκειμένου να λυθούν όλες οι διαδικασίες, που δεν αφορούν την ελληνική πλευρά, αλλά μπορεί η ελληνική πλευρά να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου (η Μυρτώ) να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία». Όπως πρόσθεσε, επιτέλους, το κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με μία εγκληματική ενέργεια, να μπορέσει να αισθανθεί ότι η πολιτεία είναι απόλυτα δίπλα της. Τόνισε, δε, ότι «θα προσπαθήσω κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια».

Απαντώντας σε παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, «για αποκλεισμό γυναίκας-γιατρού από θέση στο ΕΣΥ» με το σκεπτικό «ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα ιατρικά της καθήκοντα επειδή είναι μητέρα δυο παιδιών», ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως έχει συνεννοηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει ήδη ζητήσει τον σχετικό φάκελο ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχει αντικειμενικό θέμα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός. «Να είστε σίγουροι ότι η αναπληρώτρια θα επέμβει και θα κάνει όλες τις ενέργειες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και διαβεβαίωσε: «Το εξετάζουμε στον βαθμό που έχουμε αντικειμενική κρίση, ασχέτως των όσων γράφτηκαν, αλλά εάν υπάρχει υπονοούμενο άλλης φύσεως ως προς την κρίση που έχει να κάνει με τη θέση της συγκεκριμένης μητέρας και με τα παιδιά της να ξέρετε ότι θα επιληφθούμε».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η διάταξη του νομοσχεδίου για μη εκτέλεση της απέλασης παράνομων μεταναστών που θα προσέλθουν να εμβολιαστούν αφορά ακριβώς τη στιγμή του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει αναστολή με την έννοια της πριμοδότησης, απλώς εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορεί να εκτελεστεί η απόφαση απέλασης», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στο Ηράκλειο: Η “προφητική” ανάρτηση Τσελέντη

Τουρκία: νέα Navtex για έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε δημόσια υπηρεσία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Σήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Σήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Ερντογάν: Δεν έχει νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35 που θέλουμε να αποκτήσουμεΣήμερα 14:59 | Ειδήσεις

«Πιστεύω ότι η σταδιακή παράδοση των F-35 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού που χάθηκε συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερο και η αστυνομικός σκύλος ράτσας bloodhound με το όνομα Πάιπερ. Η Πάιπερ οδήγησε τους διασώστες στα ίχνη του αγοριού μέσα σε 45 λεπτά, εντοπίζοντας το παιδί χάρη στη μυρωδιά από ένα ζευγάρι κάλτσες και το παιδικό του κάθισμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ στη Βεγγάζη την Κυριακή18:54Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις18:38ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)18:22Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους18:06Φωτιά στο Ηράκλειο: Σηκώθηκαν και ελικόπτερα17:51Πανικός σε αεροσκάφος: Λάθος συναγερμός έκανε επιβάτες να πηδήξουν από το φτερό και να τραυματιστούν (βίντεο)17:35Τρίπολη: 50χρονος έκανε άσεμνη βιντεοκλήση με ανήλικη – Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 17:19Αγγλία: Ο Τόμας Πάρτεϊ κατηγορείται για πέντε βιασμούς17:03Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας16:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:32Χατζηδάκης: Tα έξι βήματα που ενίσχυσαν τη διεθνή θέση της χώρας16:15Black Sabbath: Επιστρέφουν στο Μπέρμιγχαμ για την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους16:01Αθηνών - Κορίνθου: Καραμπόλα 5 οχημάτων με τραυματίες15:48Φωτιά στη Βοιωτία15:34Ερντογάν: Δεν έχει νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35 που θέλουμε να αποκτήσουμε15:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο