LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:53

Πλεύρης για Μυρτώ: Η επαφή με την οικογένειά της και η δέσμευση

Την αμέριστη στήριξη του στην Μυρτώ που βιάστηκε και κακοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2012.

Μυρτώ - Πάρος

Σε επαφή με την οικογένεια της Μυρτούς από την Πάρο, η μητέρα της οποίας χθες είχε αναφερθεί στη δυσκολία μετάβασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, ήρθε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στο πλαίσιο τοποθέτησής του στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τη σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος για την αναβάθμιση υποδομών στον τομέα της Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι ως υπουργός και ως άνθρωπος βρίσκομαι «απόλυτα δίπλα στη Μυρτώ προκειμένου να λυθούν όλες οι διαδικασίες, που δεν αφορούν την ελληνική πλευρά, αλλά μπορεί η ελληνική πλευρά να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου (η Μυρτώ) να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία». Όπως πρόσθεσε, επιτέλους, το κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με μία εγκληματική ενέργεια, να μπορέσει να αισθανθεί ότι η πολιτεία είναι απόλυτα δίπλα της. Τόνισε, δε, ότι «θα προσπαθήσω κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια».

Απαντώντας σε παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, «για αποκλεισμό γυναίκας-γιατρού από θέση στο ΕΣΥ» με το σκεπτικό «ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα ιατρικά της καθήκοντα επειδή είναι μητέρα δυο παιδιών», ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως έχει συνεννοηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει ήδη ζητήσει τον σχετικό φάκελο ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχει αντικειμενικό θέμα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός. «Να είστε σίγουροι ότι η αναπληρώτρια θα επέμβει και θα κάνει όλες τις ενέργειες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και διαβεβαίωσε: «Το εξετάζουμε στον βαθμό που έχουμε αντικειμενική κρίση, ασχέτως των όσων γράφτηκαν, αλλά εάν υπάρχει υπονοούμενο άλλης φύσεως ως προς την κρίση που έχει να κάνει με τη θέση της συγκεκριμένης μητέρας και με τα παιδιά της να ξέρετε ότι θα επιληφθούμε».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η διάταξη του νομοσχεδίου για μη εκτέλεση της απέλασης παράνομων μεταναστών που θα προσέλθουν να εμβολιαστούν αφορά ακριβώς τη στιγμή του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει αναστολή με την έννοια της πριμοδότησης, απλώς εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορεί να εκτελεστεί η απόφαση απέλασης», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στο Ηράκλειο: Η “προφητική” ανάρτηση Τσελέντη

Τουρκία: νέα Navtex για έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε δημόσια υπηρεσία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 18 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48Αττική: Τα οκτώ σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους09:34Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος09:20Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17/12 η ολοκλήρωση του League Phase - Αναλυτικά οι αναμετρήσεις09:06Πηγή Δεβετζή: Ο Χριστός ήτανε δίπλα μου και βγήκα σώα08:52Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου08:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 08:24Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:12Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα συναντηθεί με Ζελένσκι, Στάρμερ και Μερτς τη Δευτέρα στο Λονδίνο23:58ΗΠΑ: Ρακούν "διαρρήκτης" τα έκανε γυαλιά-καρφιά σε κάβα - Κατέληξε μεθυσμένο στην τουαλέτα23:41Κακοκαιρία Byron: Πού καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής23:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο