Ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας έφτιαξε ο chef της εκπομπής «το Πρωινό» , Πέτρος Συρίγος.
Μια φανταστική και πεντανόστιμη συνταγή που είναι έτοιμη σε 30 λεπτά και θα απογειώσει το μεσημεριανό σας γεύμα!
Συστατικά για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
- 2 τμχ ψαρονέφρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 20 λευκά μανιτάρια
- 50 ml λευκό κρασί
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 30 γρ βούτυρο
- 2 κ.τ.σ Worcestershire
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο βοδινού ή κοτόπουλο
- μαιντανό
Η συνταγή για το ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας
- Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι σε κομμάτια (μενταγιόν) 5 τεμάχια το κάθε ψαρονέφρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Διαλύουμε τον κύβο σε ½ποτήρι ζεστό νερό.
- Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5 λεπτά το ψαρονέφρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το αφαιρούμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο δίπλα.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά (δεν αλατίζουμε τα μανιτάρια γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα σοτάρονται αλλά θα βράσουν).
- Στη συνέχεια βάζουμε και το ψαρονέφρι μέσα στο τηγάνι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα και παίρνουμε λίγο από τον ζωμό που έχει στο τηγάνι και ανακατεύουμε την μουστάρδα, την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι.
- Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την Worcestershire, ανακατεύουμε ανά περιόδους μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και τελειώνουμε με βούτυρο ώστε να γυαλίσει.
Μπορούμε να σερβίρουμε με λευκό κριθαράκι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, με ρύζι μπασμάτι ή πατάτες baby.
Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: με απείλησαν ότι θα ρίξουν και σε μένα βιτριόλι
Συρίγος για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Πότε αναλαμβάνει δράση (βίντεο)