LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 10:53 | Ανανέωση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 11:02

Σεισμός στο Ηράκλειο: σε εφαρμογή το σχέδιο “Εγκέλαδος”

Στο Ηράκλειο μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης. Τι προβλέπει το σχέδιο "Εγκέλαδος".

σεισμός - Κρήτη - Ηράκλειο

Σε εφαρμογή τέθηκε το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στο Ηράκλειο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα στο Αρκαλοχώρι.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Εμμανουήλ Φραγκάκη και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα και μεταβαίνει στην περιοχή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου για τον συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι σε Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε δύο εκκλησίες και σε σπίτια των δύο χωριών.

Τι προβλέβει το Σχέδιο "Εγκέλαδος":

Ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία από το Ναύπλιο που βρίσκεται.

Η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για την κατάσταση των τραυματιών και για τις ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρός πρωινός σεισμός στην Κρήτη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την οδύνη της για τον θάνατο ενός ανθρώπου και τη συμπαράστασή της στους τραυματίες και τους πληγέντες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυπριακό: συνάντηση Αναστασιάδη με Γκουτέρες και Τατάρ στη Νέα Υόρκη

Γλυκά Νερά: ανατροπή για την επιμέλεια της Λυδίας (βίντεο)

Σεισμός στην Κρήτη – Λέκκας: οι πολίτες να παραμείνουν έξω

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο