LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 09:38

Η Βρετανία ξεμένει από καύσιμα

Χαοτική είναι η κατάσταση με τα καύσιμα στη Βρετανία. Πανικός από τους καταναλωτές, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Ουρές - βενζινάδικα - πρατήρια καυσίμων  - Αγγλία

H BP ανακοίνωσε ότι ορισμένες κατηγορίες καυσίμων έχουν εξαντληθεί σε περίπου το 1/3 των πρατηρίων της βενζίνης στη Βρετανία, καθώς ο πανικός που επικράτησε οδήγησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή των νόμων του ανταγωνισμού και να επιτρέψει στις εταιρίες να συνεργαστούν για τη μείωση των ελλείψεων στα καύσιμα.

Γραμμές οχημάτων σχηματίστηκαν χθες, για τρίτη ημέρα, στους σταθμούς ανεφοδιασμού βενζίνης, καθώς οι αυτοκινητιστές περίμεναν, αρκετοί για ώρες, να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους με καύσιμα, καθώς οι εταιρίες καυσίμων ανέφεραν ότι η έλλειψη σε οδηγούς προκαλούσε προβλήματα στις μεταφορές από τα διυλιστήρια προς τα σημεία εφοδιασμού.

Μερικοί από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων επέβαλαν πλαφόν στα διαθέσιμα καύσιμα που είχαν, ενώ άλλοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

«Με την αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε κατά το τελευταίο διήμερο, εκτιμούμε ότι περίπου το 30% των σταθμών εφοδιασμού σε αυτό το δίκτυο δεν έχουν κατά την παρούσα περίοδο ούτε τις βασικές ποσότητες καυσίμου», ανακοίνωσε η BP, η οποία διαχειρίζεται 1.200 πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να ανεφοδιάσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο πανικός για τα καύσιμα καταγράφεται καθώς η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετές κρίσεις: μία αύξηση στις διεθνείς τιμές των καυσίμων που αναγκάζει τις επιχειρήσεις των καυσίμων να βγουν εκτός λειτουργίας, μία σχετική έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που απειλεί να εκτροχιάσει την παραγωγή κρέατος, καθώς χρησιμοποιείται στην αναισθησία των πουλερικών και των χοίρων πριν από τη σφαγή τους, αλλά και μία έλλειψη στους οδηγούς φορτηγών που προκαλεί συνθήκες χάους στις πωλήσεις λιανικής και παράλληλα αδειάζει μερικά ράφια.

Ο αγγλοολλανδικός πετρελαϊκός όμιλος Shell ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει αυξημένη ζήτηση για καύσιμα.

Αντιδρώντας, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εφαρμογή της νομοθεσίας ανταγωνισμού, προκειμένου να επιτρέψει στις εταιρίες να μοιραστούν πληροφορίες και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

«Αυτό το βήμα θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εργαστεί εποικοδομητικά με τους παραγωγούς καυσίμων, τους προμηθευτές, τους οδηγούς φορτηγών, αλλά και τους πωλητές λιανικής, ώστε να διασφαλιστεί ότι η αναστάτωση στην αγορά θα περιοριστεί στο ελάχιστο, όσο αυτό είναι δυνατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επιχειρηματικότητας.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς νωρίτερα απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, δηλώνοντας ότι οι ελλείψεις καυσίμων προκλήθηκαν κυρίως από πανικό για την αγορά καυσίμων και ότι η κατάσταση θα ισορροπήσει τελικά από μόνη της, καθώς το καύσιμο δεν μπορεί να αποθηκευτεί.

«Υπάρχει άφθονο καύσιμο. Δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμου στη χώρα», δήλωσε ο Σαπς στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι άνθρωποι να συνεχίσουν, όπως θα έκαναν στην καθημερινότητά τους και να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους όπως θα έκαναν κανονικά. Έτσι, δεν θα έχουμε ουρές, ούτε ελλείψεις στις αντλίες εφοδιασμού».

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Κουάρτεγκ, στελέχη της βιομηχανίας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων από τη Shell και την Exxon Mobil Corp, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, ότι στη συνάντηση τονίστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε έλλειψη καυσίμων σε εθνικό επίπεδο για τη Βρετανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυπριακό: συνάντηση Αναστασιάδη με Γκουτέρες και Τατάρ στη Νέα Υόρκη

Εκλογές στη Γερμανία: νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες

Σεισμός στην Κρήτη – Λέκκας: οι πολίτες να παραμείνουν έξω

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο21:12Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:58ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών19:34Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο19:20Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 15χρονο19:06Πάτρα: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για επίθεση σε συνομήλικούς τους18:52ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα18:38Σάμος: Σορός εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή της περιοχής Κουρούντερε18:24Στον εισαγγελέα το βίντεο Βαρουφάκη που μιλά για χρήση ναρκωτικών18:10Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική διερεύνηση στον 17χρονο17:56Ιράν-διαδηλώσεις: Δύο νεκροί, 30 τραυματίες σε ένοπλες συγκρούσεις στα νοτιοδυτικά17:42Έρευνα της ΕΛΑΣ για βίντεο που δείχνει γυναίκα αστυνομικό να πυροβολεί σε γλέντι17:28Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής17:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:00ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο