LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 27 Σεπτεμβρίου 2021 09:38

Η Βρετανία ξεμένει από καύσιμα

Χαοτική είναι η κατάσταση με τα καύσιμα στη Βρετανία. Πανικός από τους καταναλωτές, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Ουρές - βενζινάδικα - πρατήρια καυσίμων  - Αγγλία

H BP ανακοίνωσε ότι ορισμένες κατηγορίες καυσίμων έχουν εξαντληθεί σε περίπου το 1/3 των πρατηρίων της βενζίνης στη Βρετανία, καθώς ο πανικός που επικράτησε οδήγησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή των νόμων του ανταγωνισμού και να επιτρέψει στις εταιρίες να συνεργαστούν για τη μείωση των ελλείψεων στα καύσιμα.

Γραμμές οχημάτων σχηματίστηκαν χθες, για τρίτη ημέρα, στους σταθμούς ανεφοδιασμού βενζίνης, καθώς οι αυτοκινητιστές περίμεναν, αρκετοί για ώρες, να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους με καύσιμα, καθώς οι εταιρίες καυσίμων ανέφεραν ότι η έλλειψη σε οδηγούς προκαλούσε προβλήματα στις μεταφορές από τα διυλιστήρια προς τα σημεία εφοδιασμού.

Μερικοί από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων επέβαλαν πλαφόν στα διαθέσιμα καύσιμα που είχαν, ενώ άλλοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

«Με την αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε κατά το τελευταίο διήμερο, εκτιμούμε ότι περίπου το 30% των σταθμών εφοδιασμού σε αυτό το δίκτυο δεν έχουν κατά την παρούσα περίοδο ούτε τις βασικές ποσότητες καυσίμου», ανακοίνωσε η BP, η οποία διαχειρίζεται 1.200 πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία.

«Εργαζόμαστε προκειμένου να ανεφοδιάσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο πανικός για τα καύσιμα καταγράφεται καθώς η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αρκετές κρίσεις: μία αύξηση στις διεθνείς τιμές των καυσίμων που αναγκάζει τις επιχειρήσεις των καυσίμων να βγουν εκτός λειτουργίας, μία σχετική έλλειψη διοξειδίου του άνθρακα που απειλεί να εκτροχιάσει την παραγωγή κρέατος, καθώς χρησιμοποιείται στην αναισθησία των πουλερικών και των χοίρων πριν από τη σφαγή τους, αλλά και μία έλλειψη στους οδηγούς φορτηγών που προκαλεί συνθήκες χάους στις πωλήσεις λιανικής και παράλληλα αδειάζει μερικά ράφια.

Ο αγγλοολλανδικός πετρελαϊκός όμιλος Shell ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει αυξημένη ζήτηση για καύσιμα.

Αντιδρώντας, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτεγκ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την εφαρμογή της νομοθεσίας ανταγωνισμού, προκειμένου να επιτρέψει στις εταιρίες να μοιραστούν πληροφορίες και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

«Αυτό το βήμα θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εργαστεί εποικοδομητικά με τους παραγωγούς καυσίμων, τους προμηθευτές, τους οδηγούς φορτηγών, αλλά και τους πωλητές λιανικής, ώστε να διασφαλιστεί ότι η αναστάτωση στην αγορά θα περιοριστεί στο ελάχιστο, όσο αυτό είναι δυνατό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επιχειρηματικότητας.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς νωρίτερα απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, δηλώνοντας ότι οι ελλείψεις καυσίμων προκλήθηκαν κυρίως από πανικό για την αγορά καυσίμων και ότι η κατάσταση θα ισορροπήσει τελικά από μόνη της, καθώς το καύσιμο δεν μπορεί να αποθηκευτεί.

«Υπάρχει άφθονο καύσιμο. Δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμου στη χώρα», δήλωσε ο Σαπς στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

«Έτσι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι άνθρωποι να συνεχίσουν, όπως θα έκαναν στην καθημερινότητά τους και να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους όπως θα έκαναν κανονικά. Έτσι, δεν θα έχουμε ουρές, ούτε ελλείψεις στις αντλίες εφοδιασμού».

Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Κουάρτεγκ, στελέχη της βιομηχανίας καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων από τη Shell και την Exxon Mobil Corp, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, ότι στη συνάντηση τονίστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε έλλειψη καυσίμων σε εθνικό επίπεδο για τη Βρετανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κυπριακό: συνάντηση Αναστασιάδη με Γκουτέρες και Τατάρ στη Νέα Υόρκη

Εκλογές στη Γερμανία: νικητές οι Σοσιαλδημοκράτες

Σεισμός στην Κρήτη – Λέκκας: οι πολίτες να παραμείνουν έξω

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠρο των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥΣήμερα 06:57 | Ειδήσεις

Σε κατάσταση ετοιμότητας RED CODE έθεσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου και τους δήμους αυτών των Περιφερειών, από σήμερα.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 ΝοεμβρίουΧθες 18:18 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία.


 

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφέςΧθες 18:51 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στον ΑΝΤ1 για την αλλαγή συνόρων της Ουκρανίας.

Καρδίτσα: 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος - Υπέστη σοβαρό έγκαυμα προσπαθώντας να ανάψει το τζάκιΧθες 18:29 | Ειδήσεις

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο 12χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σο νοσοκομείο "Παίδων" της Αθήνας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτίστε την επιχείρησή σας με την GlobiLED και το πρόγραμμα "Pay As You Save"07:23Προ των πυλών η κακοκαιρία Adel με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ07:08Γάζα: Όχημα του πάπα Φραγκίσκου μετατράπηκε σε κινητή μονάδα υγείας για τα παιδιά 06:53Ολυμπιακός - Ντάνι Γκαρθία: Νομίζω ότι έχουμε λιγότερους βαθμούς από όσους αξίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ06:38Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:24Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Νοεμβρίου06:10Ηράκλειο: Επείγουσα αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω…απείθαρχου επιβάτη23:59Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί θετικά το σχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 202623:44Πάπας Λέων: Ταξιδεύει στην Τουρκία – θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο23:29Παναθηναϊκός: «Πάτησε» την Παρτιζάν κι έπιασε κορυφή 23:14Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στο Κρεμλίνο για συνομιλίες με τον Πούτιν23:00Παραμένει στην ΑΕΚ ο Ρότα μέχρι το 203022:46Ηράκλειο: Φωτιά σε εργοστάσιο - Σοβαρές υλικές ζημιές, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής22:32Champions League: Εκτός έδρας νίκες για Μπενφίκα και Ούνιον Σεν Ζιλουάζ22:18Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της «Συμμαχίας των Προθύμων» για την Ουκρανία22:04ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία21:50Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Προσευχόταν τα τελευταία της λεπτά η 75χρονη - Υποψήφια με την Χρυσή Αυγή η 46χρονη21:36ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 28 Νοεμβρίου21:22Τέλλογλου - Αισθητήρες σε γέφυρες: Αγώνας δρόμου για ελέγχους στατικότητας21:08Ενδοοικογενειακή βία – ΕΛ.ΑΣ: 47 συλλήψεις καθημερινά μέσα στο 202520:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο