LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2021 19:15 | Ανανέωση: 26 Σεπτεμβρίου 2021 19:18

Εκλογές στη Γερμανία: “Θρίλερ” δείχνουν τα exit poll - Ισοπαλία στο 25%

Ισοπαλία για CDU/CSU και SPD, τρίτο κόμμα οι Πράσινοι. 

Γερμανία - εκλογές

Με δραματικό τρόπο εξελίσσεται η μετάδοση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών με το ARD και το ZDF να δίνουν ως πρώτη πρόγνωση αποτελέσματος την απόλυτη ισοπαλία με 25%.

Την τρίτη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι με 15% και ακοουθούν οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11%, όσο και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και η Αριστερά με 5%.

Πιο αναλυτικά, τα ποσοστά που έδωσε το exit poll, είναι:

SPD 25%

CDU 25%

Πράσινοι 15%

AFD (Ακροδεξιά) 11%

Φιλελεύθεροι 11%

Die Linke (Αριστερά) 5%

Οι πρώτες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων

«Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα», δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης 'Αρμιν Λάσετ, ο οποίος απηύθυνε ωστόσο έμμεση πρόσκληση προς τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σε ό,τι αφορά το δυσμενές αποτέλεσμα, το απέδωσε στην απουσία «μπόνους εξουσίας», επειδή ο αρχηγός του CDU δεν ήταν και καγκελάριος, καταλογίζοντας εμμέσως την ευθύνη στην 'Αγγελα Μέρκελ. «Η Γερμανία χρειάζεται τώρα έναν συνασπισμό για το μέλλον», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σχηματιστεί ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Ένωσης.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι το κόμμα του προηγείται και επομένως έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Κόμματος των Φιλελεύθερων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, δεν αποκλείεται να έχει τελικά τον ρόλο του ρυθμιστή της επόμενης κυβέρνησης. «Οι πολίτες θέλουν μια κυβέρνηση του κέντρου», δήλωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του κόμματός του. Η δήλωσή του ερμηνεύτηκε από πολλούς σχολιαστές ως νύξη προς την Χριστιανική Ένωση.

Γενικός γραμματέας SPD: Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε

"Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε και ο Όλαφ Σολτς να γίνει Καγκελάριος", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ, αναφερόμενος στην πρόγνωση αποτελέσματος που δίνει στο κόμμα του προβάδισμα δύο μονάδων έναντι των CDU/CSU.

Μεγαλύτερη από το 2017 η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες

Μεγάλη συμμετοχή των Γερμανών στις σημερινές βουλευτικές εκλογές δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε το Κεντρικό Εκλογικό Γραφείο. Σύμφωνα με τον ενδιάμεσο υπολογισμό, στα περισσότερα κρατίδια διαπιστώνεται ελαφρώς υψηλότερη συμμετοχή των ψηφοφόρων από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές, το 2017, όταν ψήφισε το 76,2% των δικαιούχων.

Ιδιαίτερη σημασία έχει, επισημαίνεται, το υψηλό ποσοστό εκείνων οι οποίοι επέλεξαν την επιστολική ψήφο - ανάμεσά τους και η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Εκλογικό Γραφείο, η επιστολική ψήφος ενδεχομένως να ξεπεράσει το 40% του συνόλου των ψήφων, όταν το 2017 είχε περιοριστεί στο 28,6%.

Η ψήφος πάντως του υποψηφίου καγκελάριου της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) 'Αρμιν Λάσετ θα μετρηθεί κανονικά ως έγκυρη, παρά το γεγονός ότι συνιστά «παραβίαση του απορρήτου της ψηφοφορίας», ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ο κ. Λάσετ, κατά την άσκηση νωρίτερα σήμερα του εκλογικού του δικαιώματος στο 'Ααχεν, δίπλωσε το ψηφοδέλτιο κατά τρόπο ώστε να φαίνεται τι είχε ψηφίσει, κάτι που απαγορεύεται.

«Ένας εθνικά γνωστός πολιτικός ψήφισε το δικό του κόμμα, όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί ότι επηρέασε άλλους ψηφοφόρους», ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη ψήφος δεν θα ακυρωθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο ΑτλαντικόΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για την Ευρώπη;

Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική διερεύνηση στον 17χρονοΣήμερα 16:33 | Ειδήσεις

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του βίαιου και αιματηρού περιστατικού μεταξύ των ανηλίκων στις Σέρρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σάμος: Σορός εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή της περιοχής Κουρούντερε18:24Στον εισαγγελέα το βίντεο Βαρουφάκη που μιλά για χρήση ναρκωτικών18:10Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική διερεύνηση στον 17χρονο17:56Ιράν-διαδηλώσεις: Δύο νεκροί, 30 τραυματίες σε ένοπλες συγκρούσεις στα νοτιοδυτικά17:42Έρευνα της ΕΛΑΣ για βίντεο που δείχνει γυναίκα αστυνομικό να πυροβολεί σε γλέντι17:28Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής17:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:00ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46Γερμανία: Πτερύγιο ανεμογεννήτριας κινδυνεύει να αποκολληθεί 16:32Ουκρανία-ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ16:18Στο Βατικανό οι καρδινάλιοι όλου του κόσμου μετά από πρόσκληση του Πάπα Λέοντα16:04NASA: Νέος τύπος ουράνιου αντικειμένου αποκαλύπτεται – Το μυστηριώδες “Cloud-9”15:49Η πρώτη δήλωση Φαραντούρη μετά την διαγραφή: Η έδρα μου ανήκει στον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του15:35ΗΠΑ: Απόπειρα σύλληψης πετρελαιοφόρου που συνδέεται με τη Βενεζουέλα - Στην περιοχή βρίσκονται ρώσικα πολεμικά σκάφη15:22Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτών15:07Παναθηναϊκός: Αποδεσμεύτηκε ο Φίλιπ Μαξ14:52Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκα14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Μπριζίτ Μπαρντό: Από καρκίνο πέθανε η θρυλική "Μπε Μπε" - Θλίψη στην κηδεία της (εικόνες)13:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο