LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2021 17:08

“7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας” στην ΕΛΣ: Καθήλωσε η Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Θερμό χειροκρότημα για την Μαρίνα Αμπράμοβιτς στην πρεμιέρα των "7 θανάτων της Μαρίας Κάλλας" στην Εθνική Λυρική Σκηνή. 

Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Η μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής(ΕΛΣ) έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη (στο 85% της πληρότητάς της) Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣ, το πολυαναμενόμενο πρότζεκτ όπερας της Μαρίνας Αμπράμοβιτς "7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας" ενθουσίασε το κοινό, που ξέσπασε σε παρατεταμένο χειροκρότημα λίγα δευτερόλεπτα αφού η φωνή της Κάλλας στην «Casta diva» διακόπηκε απότομα για να πέσει το σκοτάδι του φινάλε.

Η κορυφαία εικαστική καλλιτέχνις Μαρίνα Αμπράμοβιτς δημιούργησε μια μοναδική περφόρμανς πάνω στους οπερατικούς θανάτους που ερμήνευσε μοναδικά η Μαρία Κάλλας επί σκηνής, ως Βιολέττα, Φλόρια Τόσκα, Δυσδαιμόνα, Τσο-Τσο-Σαν, Κάρμεν, Λουτσία, Νόρμα, αλλά και πάνω στον πραγματικό θάνατο της La Divina «από τη ραγισμένη από αγάπη καρδιά της» το 1977 στο διαμέρισμα της οδού Ζωρζ Μαντέλ στο Παρίσι. Τις εμβληματικές άριες που έχει σημαδέψει με τις ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας ερμήνευσαν οι πρωταγωνίστριες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μαριλένα Στριφτόμπολα, Ελένη Καλένος, Έλενα Κελεσίδη, 'Αννα Στυλιανάκη, Χρυσάνθη Σπιτάδη, Βασιλική Καραγιάννη και Τσέλια Κοστέα. Στα κινηματογραφικής αισθητικής βίντεο των επτά θανάτων μαζί με τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς πρωταγωνιστεί ο Ουίλλεμ Νταφόε.

Στο τελευταίο μέρος της παράστασης το σκηνικό απεικονίζει το διαμέρισμα της Μαρίας Κάλλας στο Παρίσι, όπου η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δημιουργεί μια μοναδική περφόρμανς για τον πραγματικό θάνατο της κορυφαίας ντίβας της όπερας. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διηύθυνε ο Γιοέλ Γκαμζού και τη Χορωδία της ΕΛΣ ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος. Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς υπέγραψε τη σκηνοθεσία και το σκηνικό και συνυπέγραψε το σενάριο μαζί με τον Πέττερ Σκάβλαν, ο Μάρκο Νικοντίεβιτς τη μουσική, η Λύνζυ Πάισινγκερ τη συν-σκηνοθεσία, ο Ρικκάρντο Τίσι τα κοστούμια και ο Ουρς Σαίνεμπαουμ τους φωτισμούς.

Μαρίνα Αμπράμοβιτς

Τα εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις έχουν εξαντληθεί. Οι "7 θάνατοι της Μαρίας Κάλλας" είναι μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας, τη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, την Εθνική Όπερα του Παρισιού και το Θέατρο Σαν Κάρλο της Νάπολης. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ειδήσεις σήμερα:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικάΣήμερα 09:09 | Ειδήσεις

«Ήταν πάρα πολύ xτυπημένος σε όλο του το σώμα».

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑΣήμερα 06:51 | Ειδήσεις

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.), αποφάσισε σε συνεδρίαση του κατά πλειοψηφία, την προκήρυξη 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργιακής κινητοποίησης.

Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές.

Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθηΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Η 16χρονη με καταγωγή από την Γερμανία, είχε εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα με την οικογένειά της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Αυτοκίνητο χτύπησε μαθήτρια έξω από σχολείο11:32Ασταμάτητος ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Σκόραρε για 25η διαδοχική χρονιά11:18Τροχαίο ατύχημα στον Βόλο: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε φανάρι11:04Πάτρα: Συναγερμός για την 16χρονη που αγνοείται - Βίντεο ντοκουμέντο από την τελευταία φορά που εθεάθη10:50Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο 21χρονοι που προσπάθησαν να διαρρήξουν οχήματα10:36Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών10:22Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου10:08Στο "ψυγείο" η Βόρεια Ελλάδα – Με καθυστέρηση χτύπησε το κουδούνι σε σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών09:54Θεσσαλονίκη: Δέμα με ναρκωτικά "προσγειώθηκε" στις φυλακές Διαβατών09:40Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου στο "Πρωινό" - Ο άγγελός μου έφυγε μαρτυρικά09:26Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Εκτός δράσης μετά από τραυματισμό ο Φώτης Ιωαννίδης09:12Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο