LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2021 16:19

Βρετανία: κόντρα για τις ελλείψεις στα καύσιμα

Ουρές χιλιομέτρων και πανικός λόγω της έλλειψης καυσίμων, μία από τις απόρροιες του Brexit.

Βρετανία - καύσιμα - βενζινάδικα

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας Γκραντ Σαπς κατηγόρησε σήμερα μια ένωση που εκπροσωπεί τον τομέα οδικών μεταφορών ότι «πυροδότησε» τις ελλείψεις καυσίμων στη χώρα, λίγο μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να χορηγήσει 5000 θεωρήσεις εισόδου σε ξένους οδηγούς για να διευθετήσει την κρίση.

«Μία από τις ενώσεις που εκπροσωπούν τους μεταφορείς παραχώρησε μια ανεύθυνη ενημέρωση (σχετικά με ενδεχόμενες ελλείψεις), η οποία συνέβαλε στο να προκληθεί η κρίση», δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο υπουργός Μεταφορών, καταγγέλλοντας μια «κατάσταση που δημιουργήθηκε» από μια «πολύ περιττή» και «αντιπαραγωγική» ενέργεια.

Εδώ και μερικές ημέρες, πρατήρια καυσίμων έκλεισαν και τεράστιες ουρές αναμονής σχηματίστηκαν σε άλλα, με τους Βρετανούς να αγνοούν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για ηρεμία και να συγκεντρώσουν αποθέματα καυσίμων.

Αιτία: οι ελλείψεις, που πλήττουν επίσης τον αγρο-διατροφικό τομέα, τις οποίες προκάλεσε η απουσία 100.000 οδηγών φορτηγών λόγω του Brexit και της πανδημίας. Μια κατάσταση για την οποία πολλοί κλάδοι προειδοποιούσαν εδώ και μήνες, όμως την οποία ο υπουργός Μεταφορών απέδωσε στην ευθύνη μιας ένωσης που εκπροσωπεί τους μεταφορείς.

«Υπήρξε μια συνάντηση πριν από 10 ημέρες κατά τη διάρκεια της οποίας μία από τις ενώσεις μεταφορέων αποφάσισε να αποκαλύψει λεπτομέρειες στα ΜΜΕ», είπε. «Αυτό δημιούργησε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό ανησυχίας, καθώς ο κόσμος αντιδρά σε αυτού του είδους τα πράγματα».

Ο υπουργός δεν κατονόμασε την ένωση, όμως μια κυβερνητική πηγή είπε στην εφημερίδα Mail on Sunday ότι η Road Haulage Association φέρει «την αποκλειστική ευθύνη για αυτόν τον πανικό κι αυτό το χάος».

Ο Σαπς κατηγόρησε τις ενώσεις του κλάδου ότι «θέλουν με κάθε αντίτιμο» να προσλάβουν «περισσότερους Ευρωπαίους οδηγούς, οι οποίοι μειώνουν τους βρετανικούς μισθούς».

Ο Ρομπ ΜακΚένζι, της Road Haulage Association, χαρακτήρισε «παράλογες» τις κατηγορίες «που δεν έχουν καμία βάση», σύμφωνα με τις οποίες προειδοποίησε τα ΜΜΕ για πιθανές ελλείψεις, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει κυρίως να υιοθετήσει μια «ολοκληρωμένη» προσέγγιση της κρίσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιδείνωση του καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν08:06Γκρέτα Τούνμπεργκ: Συνελήφθη σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Λονδίνο07:52Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών07:38Άλιμος: Αυτοκίνητο έπεσε σε κατάστημα και τραυμάτισε υπάλληλο07:24Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την εορταστική περίοδο07:10ΗΠΑ: Νεκρός αστυνομικός σε ανταλλαγή πυρών σε κτήριο της Τροχαίας06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Δεκεμβρίου06:42Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Βρετανία: Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα της Αγγλίας23:59ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας23:49Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι πέταξαν φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (εικόνες)23:35Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου23:20Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας23:06Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης22:53Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (εικόνες)21:57Ιλίσια: Διασωληνωμένος ο συντηρητής ασανσέρ - Πώς έγινε το ατύχημα21:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο