LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2021 12:45

Κορονοϊός – Σχολεία: Πόσο σημαντικά είναι τα τακτικά προληπτικά τεστ

Αμερικανική μελέτη διερεύνησε τη σημασία των τακτικών προληπτικών τεστ στα σχολεία με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

μαθητές - επιστροφή - σχολεία - πιστοποιητικό - self test
Καθώς η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και λαμβάνοντας υπόψη τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων αλλά και την έλλειψη εμβολιαστικής κάλυψης του παιδικού πληθυσμού, προκύπτουν εύλογες απορίες για επιπρόσθετες μεθόδους περιορισμού της COVID-19 στα σχολεία. Μια αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό JAMA Netw Open, διερεύνησε τη σημασία των τακτικών προληπτικών τεστ.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 458 καθηγητές ή λοιπό προσωπικό (μέση ηλικία 42,9 έτη) και 315 μαθητές (μέση ηλικία 14,2 έτη) από 3 δημόσια σχολεία της  πολιτείας Νεμπράσκα στις ΗΠΑ. Έλαβε χώρα εβδομαδιαία εξέταση σιέλου με PCR για SARS-CoV-2 σε ασυμπτωματικά άτομα. Συνολικά,  συλλέχτηκαν 2.885 δείγματα σε διάστημα 5 εβδομάδων. Aνιχνεύθηκαν με τον τρόπο αυτό 46 περιπτώσεις (22 μαθητές και 24 μέλη προσωπικού), που αντιπροσωπεύουν αύξηση των αθροιστικών ποσοστών ανίχνευσης SARS-CoV-2 από 1,2% (12 στα 1000) σε 7% (70 στα 1000) μεταξύ μαθητών και από 2,1% (21 στα 1000) σε 5,3% (53 στα 1000) μεταξύ του προσωπικού, σε σύγκριση με τους συμβατικούς μηχανισμούς αναφοράς κρουσμάτων κατά την ίδια περίοδο. Επιπλέον, έγινε μελέτη ανίχνευσης SARS-CoV-2 σε δείγματα λυμάτων από τις ευρύτερες περιοχές, καθώς και σε δείγματα αέρα από αίθουσες χορωδιών για τον έλεγχο της μεταδοτικότητας. Οι αναλύσεις κατέδειξαν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης και για την κοινότητα σε γεωγραφικές περιοχές  πλησίον των σχολείων.

Η πιλοτική αυτή μελέτη ανέδειξε την αξία υιοθέτησης στρατηγικών τακτικού προληπτικού ελέγχου για SARS-CoV-2 με τεστ στα σχολεία. Τέτοιες πρακτικές είναι υψηλής σημαντικότητας, ειδικά μέχρι να καλυφθεί εμβολιαστικά ο παιδικός πληθυσμός.

Ειδήσεις σήμερα:

Γονική παροχή: η κατάργηση του φόρου και το όφελος ανά περίπτωση

Μπακογιάνης για Ιμάμογλου: δεν θα κάνουμε δώρο στον Ερντογάν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο Πελέ παίζει χαρτιά με την κόρη του στο νοσοκομείο (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλή: Άρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπουρχάν16:02ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο