LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου 2021 09:49 | Ανανέωση: 25 Σεπτεμβρίου 2021 09:41

Πέτσας για ΔΕΗ: ήταν “χρυσός” και ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε “κάρβουνο”

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για τα πρόστιμα στους δημοσίους υπαλλήλους που δεν παρουσιάζουν τεστ για τον κορονοϊό και τα αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.


 


 

Πέτσας - ΑΝΤ1

«Δεν υπάρχει κόστος για τον δημόσιο υπάλληλο που είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του, σε σχέση με τα μέτρα για τον κορονοϊό, όμως όσοι δεν τηρούν τους κανόνες, θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 300 ευρώ εάν πρόκειται για πλήρους απασχόλησης και πρόστιμο 150 ευρώ εάν πρόκειται για εργαζόμενο μερικής απασχόλησης», είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1, σχετικά με την ποινή που προβλέπεται για ανεμβολίαστους δημοσίους υπαλλήλους που μεταβαίνουν στην εργασίας τους, δίχως να έχουν υποβάλλει το αποτέλεσμα του τεστ διάγνωσης κορονοϊού, που προβλέπεται από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Ο κ. Πέτσας, αναφορικά με την λειτουργία των Πανεπιστημίων, είπε ότι «είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Πανεπιστήμια, καλούμε όλους να εμβολιαστούν».

«Αν καταστεί αναγκαίο, θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού, αυτήν την ώρα δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη», επεσήμανε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμη, σε ότι αφορά των θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών, έναντι ισχυρών καιρικών φαινομένων τον χειμώνα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «σε 45 ημέρες θα γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές», με στόχο να υπάρξει άμεση προστασία τους.

Απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου είπε ότι «Την λέξη «ντροπή» πρέπει να την ακούσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που δεν ψήφισε τα μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν».

Εξήγησε ακόμη ότι «τα αντιδιαβρωτικά έργα, όπως τα κορμοφράγματα, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσουν και να γίνουν, ενώ τα αντιπλημμυρικά έργα ανατέθηκαν στις Περιφέρειες που διαθέτουν την τεχνογνωσία και μπορούν να τρέξουν πιο γρήγορα».

Για την ΔΕΗ και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «κάποιοι οι οποίοι είχαν χρυσό στα χέρια τους τον έκαναν κάρβουνο. Θυμίζω τον Μάιο του 2019 η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ ήταν περίπου 1,40 ευρώ, σήμερα είναι κοντά στα 8 ευρώ και είχε ξεπεράσει τα 10 ευρώ πριν ανακοινωθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Κανείς δεν ξεπουλάει τίποτα. Στόχος είναι η αξιοποίηση και ιδιωτικών κεφαλαίων, με την εταιρεία πάντοτε υπό τον έλεγχο του Κράτους, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και να υπάρξει τελικά όφελος για τους καταναλωτές, σε ότι αφορά τις τιμές του ρεύματος».


Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτοψάλτης - ΟΑΕΔ: προγράμματα για άνεργους και στήριξη σε νέα ζευγάρια

Σχολική τροχονόμος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γύριζα στα Σεπόλια να πουλάω cd για να έχω τον πατέρα μου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα ΒαρδούσιαΣήμερα 14:08 | Ειδήσεις

«Οι έρευνες διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενή καιρικά φαινόμενα, με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά τμήματα των Βαρδουσίων», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημαΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

ΜΙα ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για την μοιραία πυρκαγιά.

Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλήΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Ο μουσικός κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και πήρε αναβολή για την Δευτέρα για την δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος τηςΣήμερα 12:04 | Ειδήσεις

Ο 60χρονος φέρεται να νάρκωσε και να έκαψε τη μητέρα του, μέσα στο σπίτι της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία το Σάββατο16:09Γαύδος: Διασώθηκαν 361 αλλοδαποί από το Λιμενικό15:51Δράμα: Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα - Λεία που ξεπερνά τις 30000 ευρώ15:37Πάτρα: Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ15:22Φαρμακονήσι - Διάσωση παράτυπων μεταναστών: Συνεχίζονται οι έρευνες για μία ανήλικη15:08Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα14:54Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί14:40Θρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα Βαρδούσια14:25Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή14:11Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εξαπάτηση 70χρονης13:57Μαρκ Ρούτε: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη13:43Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου: Τροχαίο με έναν 16χρονο νεκρό και 4 τραυματίες13:28Αυστηρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν απειλεί - Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα13:14Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα12:59e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:44Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος της12:30Έφτασε στον εισαγγελέα Τρίπολης ο Άρης Μουγκοπέτρος (βίντεο)12:16Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:02Στο Ασκληπιείο Βούλας ανήλικη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος11:48Συνάντηση με τον Τραμπ πριν την Πρωτοχρονιά θέλει ο Ζελένσκι11:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο