LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 19:12

Κλιματική κρίση: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Αθήνα (εικόνες)

Η Ελλάδα ένωσε τη φωνή της με τον κόσμο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Make love, not CO2». Ελληνιστί: «Κάντε έρωτα και όχι διοξείδιο του άνθρακα». Χιλιάδες νέες και νέοι ύψωσαν τα πολύχρωμα πλακάτ τους και βγήκαν σήμερα στους δρόμους όλου του πλανήτη για να διαδηλώσουν κατά της κλιματικής κρίσης. Η Ελλάδα δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει σε αυτή την παγκόσμια κινητοποίηση για τον πλανήτη. Στην Αθήνα - τηρουμένων των μέτρων κατά της COVID-19 - η πλατεία Συντάγματος άρχισε να πλημμυρίζει με νέους και νέες, όλων των ηλικιών, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής. Η πορεία προς το Μοναστηράκι ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μεγάλου παγκόσμιου Έλληνα, του Μίκη Θεοδωράκη.

«Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής», φώναζαν ρυθμικά νέοι και νέες καθώς κατηφόριζαν την Ερμού. Τα συνθήματα ενώθηκαν με αυτά των εκατοντάδων χιλιάδων νέων σε όλο τον πλανήτη, που παλεύουν για ένα μέλλον βιώσιμο. Σε αυτή την πορεία η Ελλάδα ύψωσε δυναμικά τη φωνή της σε όλο τον κόσμο για την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων “Fridays for Future” που οδήγησαν στη λήψη σοβαρών πολιτικών αποφάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Για την αντιμετώπιση του υπαρξιακού αυτού προβλήματος, το οποίο θα επηρεάσει δυσανάλογα τις νέες γενιές που έρχονται. Για ένα καλύτερο μέλλον». Οι νέοι της Ελλάδας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με κεντρικό αίτημα την Κλιματική Δικαιοσύνη εν όψει και της κρίσιμης διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό στη Γλασκώβη.

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση», δήλωσε η 17χρονη Αριάδνη Παπαθεοδώρου. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του WWF και της Greenpeace, Θεοδότα Νάντσου και Νίκος Χαραλαμπίδης, αντίστοιχα, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου η Ελλάδα να δεσμευτεί για κλιματική ουδετερότητα πολύ πριν το 2050.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

«Είναι συγκινητική η παρουσία του κόσμου σε αυτή τη μεγάλη πορεία με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Γι' αυτό και το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους. Σε όποιον θέλει στο μέλλον να κοιτάζει τα νέα άτομα στα μάτια ξέροντας ότι έκανε ότι μπορούσε για εκείνα», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Όπως επισημαίνουν: «Φέτος απαιτούμε κλιματική δικαιοσύνη για όλους. Φέτος η χώρα μας βίωσε ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Πρωτοφανές τόσο στην διάρκεια, όσο και την ένταση. Η θερμοκρασία έσπασε ρεκόρ 50 χρόνων. Αλλεπάλληλες πυρκαγιές, ξηρασία αλλά και πλημύρες δημιουργούν προβλήματα τόσο στην καθημερινή μας ζωή, όσο και στην οικονομική αλλά και κυριολεκτική ακεραιότητα ολόκληρων πληθυσμιακών ομάδων. Η πραγματικότητα δεν σηκώνει αμφισβήτηση».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Όπως τονίζουν οι διαδηλωτές: «Είναι υποχρέωσή μας να κινητοποιηθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να μιλήσουμε για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ας κάνουμε μαζί την αρχή». Σημειώνεται τέλος ότι τη δράση διοργάνωσαν οι Οργανώσεις “Πρωτοβουλία Νέων” και “Fridays for Future Greece”, ενώ στηρίζουν οι WWF, η Greenpeace Hellas, η “Συμμαχία για το Κλίμα” καθώς και άλλες συλλογικότητες και περιβαλλοντικές ομάδες.

Μεγάλη διαδήλωση έγινε και στο Βερολίνο, ενόψει και των γερμανικών εκλογών που γίνονται την Κυριακή. 

Δείτε τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Τάσος Τέλλογλου:

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Παρασκευής

Ηφαίστειο στην Ισπανία: Εντολή εκκένωσης σε άλλες τρεις πόλεις (εικόνες)

Σύνδρομο Άσπεργκερ - Παπανικολάου: Οι διαβεβαιώσεις που έδωσε ο Θάνος Πλεύρης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσειΣήμερα 20:50 | Ειδήσεις

 Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη μετά την ομόφωνη εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την ΕλλάδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατάφερε να επικρατήσει του Βέλγου υπουργού Οικονομικών Βίνσεν βαν Πέτεγκεμ.

Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίαςΣήμερα 19:06 | Ειδήσεις

«Ενδεχομένως το προσεχές διάστημα να έχουμε και νέα εντάλματα σύλληψης».

Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή ΠιερρακάκηΣήμερα 19:05 | Ειδήσεις

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Κυριάκου Πιερρακάκη προγραμματίζεται επί του παρόντος για τις 19 Ιανουαρίου 2026.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Ο Παναθηναϊκός θέλει να κλειδώσει μια θέση στην οκτάδα απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν21:13Πιερρακάκης - Προεδρία Eurogroup: Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή και δύση έχουν πλέον υποχωρήσει20:59Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:45Φοινικούντα - Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Το σενάριο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας20:31Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ζήτησε τη σύλληψη του «Φραπέ» - Μου είπε ότι "θα μου στρίψει το λαρύγγι"20:17Η τεχνητή νοημοσύνη στην εξωσωματική γονιμοποίηση20:10Λαχειοφόρος Αγορά ΕΛΕΠΑΠ 2025: Από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών20:03Συγκλονίζει ο 11χρονος Ρόμαν από την Ουκρανία - Λύγισε η διερμηνέας19:58Χανιά: Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή – Μαθητές διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας19:44Μητσοτάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα και όλους τους πολίτες 19:30Η ανακοίνωση του Eurogroup μετά την εκλογή Πιερρακάκη19:16Συνελήφθη ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στην Αττική Οδό19:02Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών λόγω ευλογιάς18:48Εργατικό ατύχημα - Ηράκλειο: Άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από ξυλοκοπτικό εργαλείο18:34Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup - Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα 18:22Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ξυλούρης: Είμαι αθώος και θα αποδειχθεί18:10Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο18:00ΥΠΑΑΤ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις - ενστάσεις για τις επιδοτήσεις17:49ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων στο Μαυροδένδρι17:39Θεσσαλονίκη: Σε καταφύγιο για φιλοξενία το σκυλί που είχε θάψει ζωντανό 90χρονος17:29
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο