LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 13:15 | Ανανέωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 19:28

Ανεμβολίαστοι στο Δημόσιο: 300 ευρώ πρόστιμο αν δεν κάνουν τεστ

300 ευρώ πρόστιμο εβδομαδιαίως στους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού.

Δημόσια Υπηρεσία - Δημόσιος υπάλληλος

"Τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 300 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του δημοσίου που θα αρνούνται να υποβάλουν και να προσκομίσουν το αποτέλεσμα του rapid test στην υπηρεσία τους, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόστιμο των 300 ευρώ θα αφορά στους εργαζομένους στο Δημόσιο πλήρους απασχόλησης, ενώ για όσους ανεμβολίαστους υπαλλήλους μειωμένης απασχόλησης κάνουν αντάρτικο και αρνούνται τα διαγνωστικά τεστ το διοικητικό πρόστιμο είναι 150 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το μέτρο αυτό δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους που υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως είναι οι υγειονομικοί.

Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόστιμο εφόσον υπερβαίνει το 1/4 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζόμενου, θα παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις και η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι ανώτερη από το 1/4 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών του υπαλλήλου. ΄Όπως επισημαίνουν σύμφωνα με την εφημερίδα" ΤΑ ΝΕΑ" , άνθρωποι του υπουργείου Εσωτερικών εφόσον ο ο δημόσιος υπάλληλος δεν συμμορφώνεται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται και συνεχίζει να αρνείται για εβδομάδες τα rapid tests , τότε στο τέλος του μήνα το πιθανότερο είναι ο μισθός που θα μπει στον τραπεζικό του λογαριασμό να είναι μηδενικός .

Οι προθεσμίες και οι ενστάσεις

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπόχρεοι εργαζόμενοι έχουν δυνατότητα εντός δύο εργάσιμων ημερών να υποβάλουν ένσταση στον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας που βεβαίωσε την παράβαση και η ένσταση θα εξετάζεται εντός δύο εργάσιμων ημερών. Διευκρινίζεται πως η προθεσμία για την επιβολή έντασης, η υποβολή ένστασης καθώς και η τυχόν συμμόρφωση του υπαλλήλου με την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου κατά το διάστημα αυτό δεν αναστέλλουν την παρακράτηση του διοικητικού προστίμου των 300 ευρώ ή 150 ευρώ αντίστοιχα. Ήδη το μέτρο με την επιβολή προστίμου τρέχει από την εβδομάδα αυτή που διανύουμε .Μάλιστα είχε δοθεί μια περίοδο χάριτος προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να λάβουν γνώση των συνεπειών μη διενέργειας διαγνωστικού τεστ.

Τι ισχύει εάν δεν έχει δηλωθεί το rapid test στην πλατφόρμα

Πάντως από την επόμενη Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία της και η ψηφιακή πλατφόρμα στη οποία κάθε υπάλληλος θα πρέπει να καταχωρίζει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού τεστ . Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζονται και οι επί τόπου δειγματοληπτικοί έλεγχοι, καθώς θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για διασταύρωση των στοιχείων. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" πως ακόμη κι αν ο δημόσιος υπάλληλος έχει κάνει το rapid test αλλά έχει ξεχάσει να το κατοχυρώσει στην πλατφόρμα , τότε και πάλι θα του πιστωθεί το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ και απλά θα πρέπει να κάνει ένταση για να αποδείξει ότι έχει διενεργηθεί το τεστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Φιλιππίδης - Δημητρακόπουλος: το τεκμήριο της αθωότητας κι οι “μηνύσεις” στις καταγγέλλουσες (βίντεο)

Γυναικοκτονία στην Ρόδο - Θείος δράστη: δεν φταίει μόνο ο δολοφόνος, δεν ήταν “τέρας”… (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέρκυρα: Ανησυχία για τους 1.500 τόνους κατεψυγμένων τροφίμων - Υγειονομική βόμβα απειλεί την περιοχή14:09GastrosoΦy Fest powered by Protergia (Live Blog)13:55Η Σάκκαρη πέρασε στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά στο Τόκιο13:52Στον Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, η χειροτονία του Αρχιεπισκόπου Σινά Συμεών13:38Φιντάν κατά Μητσοτάκη για το SAFE: "Περηφανεύεται που απέκλεισε την Τουρκία" -  "Δεν δεχόμαστε υποδείξεις", απαντάει η Αθήνα13:24Χανιά: Βανδαλισμοί στο κέντρο της πόλης - Γυαλιά καρφιά έγιναν γραφεία και ΑΤΜ13:10Πιερρακάκης από τη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον: Η Ελλάδα προχωρά με σχέδιο και αποφασιστικότητα12:55Η Χαμάς διαψεύδει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με "παραβίαση της εκεχειρίας"12:40Νορβηγία: Πρώην φρουρός της πρεσβείας των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία12:26Κύπρος: Προφυλακίστηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής για τη δολοφονία του προέδρου της Καρμιώτισσας12:12Times of Israel: Επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινά στρατεύματα στη Ράφα, οι IDF απαντούν με αεροπορικές επιδρομές11:56Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πληροφορίες για σχεδιαζόμενη επίθεση της Χαμάς κατά αμάχων στη Γάζα11:42Χακάν Φιντάν: Στην Ελλάδα καμία πολιτική νομιμότητα δεν είναι αρκετά ισχυρή, ώστε να τερματίσει τα προβλήματα με την Τουρκία11:28Προϋπολογισμός 2026: Από τον Νοέμβριο τα μέτρα ενίσχυσης – Πώς ωφελούνται μεσαία τάξη και ευάλωτοι11:14Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας11:00Πέθανε η Σοφία Κοράντι, η δημιουργός του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus10:46Κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο10:32Συμφωνία Πακιστάν - Αφγανιστάν για άμεση κατάπαυση του πυρός10:18Γεραπετρίτης για δηλώσεις Φιντάν: Θέματα εθνικού συμφέροντος δεν μπαίνουν σε συζήτηση10:04Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι – Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές09:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο