LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 13:15 | Ανανέωση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 19:28

Ανεμβολίαστοι στο Δημόσιο: 300 ευρώ πρόστιμο αν δεν κάνουν τεστ

300 ευρώ πρόστιμο εβδομαδιαίως στους ανεμβολίαστους δημόσιους υπαλλήλους που δεν κάνουν τεστ. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού.

Δημόσια Υπηρεσία - Δημόσιος υπάλληλος

"Τσουχτερό" πρόστιμο ύψους 300 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του δημοσίου που θα αρνούνται να υποβάλουν και να προσκομίσουν το αποτέλεσμα του rapid test στην υπηρεσία τους, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόστιμο των 300 ευρώ θα αφορά στους εργαζομένους στο Δημόσιο πλήρους απασχόλησης, ενώ για όσους ανεμβολίαστους υπαλλήλους μειωμένης απασχόλησης κάνουν αντάρτικο και αρνούνται τα διαγνωστικά τεστ το διοικητικό πρόστιμο είναι 150 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως το μέτρο αυτό δεν αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους που υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό όπως είναι οι υγειονομικοί.

Πώς διαμορφώνονται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόστιμο εφόσον υπερβαίνει το 1/4 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζόμενου, θα παρακρατείται σε μηνιαίες δόσεις και η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι ανώτερη από το 1/4 των συνολικών μηνιαίων αποδοχών του υπαλλήλου. ΄Όπως επισημαίνουν σύμφωνα με την εφημερίδα" ΤΑ ΝΕΑ" , άνθρωποι του υπουργείου Εσωτερικών εφόσον ο ο δημόσιος υπάλληλος δεν συμμορφώνεται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται και συνεχίζει να αρνείται για εβδομάδες τα rapid tests , τότε στο τέλος του μήνα το πιθανότερο είναι ο μισθός που θα μπει στον τραπεζικό του λογαριασμό να είναι μηδενικός .

Οι προθεσμίες και οι ενστάσεις

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπόχρεοι εργαζόμενοι έχουν δυνατότητα εντός δύο εργάσιμων ημερών να υποβάλουν ένσταση στον αρμόδιο προϊστάμενο της υπηρεσίας που βεβαίωσε την παράβαση και η ένσταση θα εξετάζεται εντός δύο εργάσιμων ημερών. Διευκρινίζεται πως η προθεσμία για την επιβολή έντασης, η υποβολή ένστασης καθώς και η τυχόν συμμόρφωση του υπαλλήλου με την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου κατά το διάστημα αυτό δεν αναστέλλουν την παρακράτηση του διοικητικού προστίμου των 300 ευρώ ή 150 ευρώ αντίστοιχα. Ήδη το μέτρο με την επιβολή προστίμου τρέχει από την εβδομάδα αυτή που διανύουμε .Μάλιστα είχε δοθεί μια περίοδο χάριτος προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να λάβουν γνώση των συνεπειών μη διενέργειας διαγνωστικού τεστ.

Τι ισχύει εάν δεν έχει δηλωθεί το rapid test στην πλατφόρμα

Πάντως από την επόμενη Δευτέρα ξεκινά τη λειτουργία της και η ψηφιακή πλατφόρμα στη οποία κάθε υπάλληλος θα πρέπει να καταχωρίζει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού τεστ . Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζονται και οι επί τόπου δειγματοληπτικοί έλεγχοι, καθώς θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα για διασταύρωση των στοιχείων. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρουν σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" πως ακόμη κι αν ο δημόσιος υπάλληλος έχει κάνει το rapid test αλλά έχει ξεχάσει να το κατοχυρώσει στην πλατφόρμα , τότε και πάλι θα του πιστωθεί το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ και απλά θα πρέπει να κάνει ένταση για να αποδείξει ότι έχει διενεργηθεί το τεστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποιούνται οι ποινές για ειδεχθή εγκλήματα

Φιλιππίδης - Δημητρακόπουλος: το τεκμήριο της αθωότητας κι οι “μηνύσεις” στις καταγγέλλουσες (βίντεο)

Γυναικοκτονία στην Ρόδο - Θείος δράστη: δεν φταίει μόνο ο δολοφόνος, δεν ήταν “τέρας”… (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα ΒαρδούσιαΣήμερα 14:08 | Ειδήσεις

«Οι έρευνες διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς στην περιοχή επικρατούν δυσμενή καιρικά φαινόμενα, με χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά τμήματα των Βαρδουσίων», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημαΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

ΜΙα ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για την μοιραία πυρκαγιά.

Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλήΣήμερα 13:50 | Ειδήσεις

Ο μουσικός κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης, όπου οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και πήρε αναβολή για την Δευτέρα για την δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος τηςΣήμερα 12:04 | Ειδήσεις

Ο 60χρονος φέρεται να νάρκωσε και να έκαψε τη μητέρα του, μέσα στο σπίτι της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία το Σάββατο16:09Γαύδος: Διασώθηκαν 361 αλλοδαποί από το Λιμενικό15:51Δράμα: Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και αφαιρούσε χρήματα και κοσμήματα - Λεία που ξεπερνά τις 30000 ευρώ15:37Πάτρα: Δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ15:22Φαρμακονήσι - Διάσωση παράτυπων μεταναστών: Συνεχίζονται οι έρευνες για μία ανήλικη15:08Θάνατος 7χρονου στη Ροδόπη: Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα - Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα14:54Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί14:40Θρίλερ στη Φωκίδα: Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες στα Βαρδούσια14:25Άρης Μουγκοπέτρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο μουσικός μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή14:11Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για εξαπάτηση 70χρονης13:57Μαρκ Ρούτε: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη13:43Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου: Τροχαίο με έναν 16χρονο νεκρό και 4 τραυματίες13:28Αυστηρή απάντηση Δένδια στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν απειλεί - Υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα13:14Συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα12:59e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:44Κολωνάκι: Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Ελένης Παπαδοπούλου - Συνελήφθη ο γιος της12:30Έφτασε στον εισαγγελέα Τρίπολης ο Άρης Μουγκοπέτρος (βίντεο)12:16Λαϊκές αγορές: Πως θα λειτουργήσουν την περίοδο των γιορτών12:02Στο Ασκληπιείο Βούλας ανήλικη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος11:48Συνάντηση με τον Τραμπ πριν την Πρωτοχρονιά θέλει ο Ζελένσκι11:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο