LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2021 08:55

Δένδιας: Η τουρκική προκλητικότατα στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Αιγύπτιο ομόλογο του

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ακολούθησε τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με τη συμμετοχή του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη.

Δένδιας - Sameh Shoukry - Χριστοδουλίδης

Η ιδιαίτερα στενή σχέση Ελλάδας και Αιγύπτου επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Σάμεχ Σούκρι, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ακολούθησε τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με τη συμμετοχή του Κύπριου ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια του τετ α τετ Δένδια-Σούκρι ανταλλάχθηκαν απόψεις για την τουρκική συμπεριφορά, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών να εκφράζει ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που παρέχουν η Ελλάδα και η Κύπρος, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα βασικό θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν οι σχέσεις με την Τουρκία. Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε ενδελεχώς στις παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας, φέρνοντας ως παράδειγμα την πλέον πρόσφατη, κατά την οποία σκάφη του τουρκικού λιμενικού κινήθηκαν ιδιαίτερα απειλητικά εναντίον σκαφών του ελληνικού λιμενικού. Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη ενέργεια δόθηκαν οδηγίες για να πραγματοποιηθεί έντονη διαμαρτυρία προς τις τουρκικές Αρχές.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος υπουργός αναφέρθηκε στον δεύτερο γύρο των επαφών μεταξύ του αιγυπτιακού και του τουρκικού ΥΠΕΞ και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει προοπτική εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Όπως τόνισε, μάλιστα, ένας βασικός όρος για την εξομάλυνση των σχέσεων είναι η παύση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κατά την τριμερή συνάντηση των υπουργών Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου έγινε αναφορά στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν στην τριμερή συνεργασία, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη δημιουργίας μόνιμης γραμματείας, η οποία θα επιφορτιστεί την εφαρμογή των αποφάσεων των Συνόδων Κορυφής. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι η προσεχής τριμερής συνάντηση κορυφής, η οποία θα λάβει χώρα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, θα είναι η ένατη συνάντηση από το 2014, κάτι που υποδηλώνει τις τακτικές και στενές επαφές σε όλα τα επίπεδα. Πέρα από τα προγράμματα τριμερούς συνεργασίας, έγινε επίσης συζήτηση για τη στάση της Τουρκίας και τον ρόλο της στην Λιβύη. Τέλος, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ.

Ειδήσεις σήμερα:

Λέκκας για το μπαράζ σεισμών στη Θήβα: είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο (βίντεο)

Φωτιά στην Κάρπαθο: Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα

Γυναικοκτονία στη Ρόδο – φίλη Ντόρας: Ο δράστης την καταπίεζε αφόρητα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Εντοπίστηκε και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Εντοπίστηκε και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08Θρακομακεδόνες: Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία από εκτεθειμένο καλώδιο κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου20:58Αυστραλία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών 20:48ANT1 Sports: Πρώτη νίκη στο Champions League για τον Ολυμπιακό 20:38Αποκατάσταση σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Στρυμώνας – Σέρρες20:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο