LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 23:27

Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Η Ελλάδα σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την στροφή προς μία πράσινη οικονομία, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και των αρχών καλής γειτονίας.

Μάλιστα, παρουσίασε την τουρκική παραβατικότητα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, κατά παράβαση του Χάρτη των ΗΕ και της UNCLOS.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το μοναδικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού ορίζεται ξεκάθαρα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία προβλέπουν λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Τόνισε ότι προτάσεις που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως βάση συζήτησης και ως εκ τούτου απορρίπτονται.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Λιβύη. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στον καθορισμένο χρόνο, καθώς και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την Λιβύη.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φιλοξενία που παρέχει η χώρα μας σε όσους δικαιούνται διεθνούς προστασίας και ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας προς τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, σημειώνοντας πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί κεντρικό άξονα της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ελπιδοφόρου στο Ground Zero

Κύθνος: συναγερμός για ακυβέρνητο ιστιοφόρο

Δανιηλίδης για αντιεμβολιαστές: Τους υποκινούν Χρυσαυγίτες, μοναχοί και αναρχοαριστεριστές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστήςΧθες 18:58 | Ειδήσεις

Η πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη προαναγγέλλει μηνύσεις κάνοντας λόγο για εκβιασμό. Τι δηλώνει ο καταγγέλλων στον ΑΝΤ1; 

ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη ΓάζαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Η δεύτερη φάση προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον θύλακα.

Δικογραφία για τους αγρότες στα Ιωάννινα που άνοιξαν τις μπάρες στα διόδιαΧθες 16:41 | Ειδήσεις

Καταγράφηκαν όλα τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα, και αξιοποιείται υλικό από κάμερες της Εγνατίας.

ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"Χθες 19:15 | Ειδήσεις

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί την Κηφισιά, ενώ νωρίτερα ο Αρης πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα με 1-0.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ κατέσχεσε δεύτερο τάνκερ ανοικτά της Βενεζουέλας (βίντεο)23:59ΗΠΑ, Αίγυπτος, Κατάρ και Τουρκία συζήτησαν τη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα23:48Ηράκλειο: Σύλληψη δύο ανήλικων κοριτσιών για τη φωτιά σε τρία αυτοκίνητα23:34Διαδοχικά χτυπήματα κατά των ναρκωτικών στην Αττική και στο λιμάνι του Πειραιά από το Λιμενικό23:20Super League: "Φωτιά" στο πρωτάθλημα βάζει η Κηφισιά στο Καραϊσκάσκη επί του Ολυμπιακού23:06Αττική: Συνελήφθησαν 7 άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών22:52Εξαρθρώθηκε κύκλωμα κλοπής οχημάτων στην Αττική - Τα παραποιούσε και μεταπωλούσε σε πολίτες (εικόνες)22:38Φοινικούντα: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για συνέργεια στο διπλό έγκλημα22:24Νέο περιστατικό με μετανάστες στη Γαύδο22:10Χριστούγεννα...με γρίπη - Ανησυχία για τη μετάλλαξη "Κ"21:56Στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Αμπάς21:42Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο21:28Παναθηναϊκός - Ηρακλής: Νίκη για το "τριφύλλι" με δυναμική επιστροφή Χολμς21:14Στο Μαϊάμι ο Ρώσος απεσταλμένος Ντμίτριεφ για συνομιλίες ειρήνης21:00ANT1 Sports: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά την πρόκριση στους "16"20:46Ο Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο Δεσμός στη Κεφαλονιά20:32Γιώργος Μαζωνάκης: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει τα επόμενα 24ωρα ο τραγουδιστής20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:04Συναγερμός στην Τουρκία - Καταρρίφθηκε τρίτο drone μέσα σε μια εβδομάδα19:50ΗΠΑ: Η ακτοφυλακή προσπαθεί να κατασχέσει άλλο ένα τάνκερ στα ανοιχτά της Βενεζουέλας19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο