LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 23 Σεπτεμβρίου 2021 18:21

Κορονοϊός - Γκάγκα: “Καμπανάκι” για τη βόρεια Ελλάδα

"Έτσι ξεκινήσαμε και πέρσι", τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος

Την αγωνία που επικρατεί για την αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα μετέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων στη βόρεια Ελλάδα συνεχίζεται σε διψήφιο αριθμό, εν αντιθέσει με την υπόλοιποι χώρα όπου παρατηρείται ταση σταθεροποίησης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η αυξητική τάση στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα αποτελεί «καμπανάκι» κινδύνου καθώς «έτσι ξεκινήσαμε και πέρσι». Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα η αύξηση κυμαίνεται από νομό σε νομό από 11 έως 36%.

Τόνισε ότι η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει και με εξαίρεση τη βόρεια Ελλάδα σταθεροποιείται γενικά στην χώρα.

Επέμεινε, τέλος, στην ανάγκη εμβολιασμού αναφέροντας ενδεικτικά ότι από τους 59 ασθενείς στις ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα οι 55 είναι ανεμβολίαστοι.

Μαγιορκίνης: Σε φάση σταθεροποίησης και μικρής συρρίκνωσης η επιδημία στην Ελλάδα

Σε φάση σταθεροποίησης και ίσως μικρής συρρίκνωσης βρίσκεται η επιδημία στην Ελλάδα, κάτι που βλέπουμε για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης. Παρατηρούνται επίσης σαφή σημεία βελτίωσης στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε δεύτερη εβδομάδα με υψηλό αριθμό εκτελούμενων τεστ, συνεπώς «θα πρέπει να βλέπουμε με προσοχή τους αριθμούς των διαγνώσεων οι οποίοι δείχνουν ήπια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα». Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι θετικότητες κινούνται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Οι επιστήμονες, όμως, έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην αύξηση της επιδημικότητας σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, που καταγράφονται ήδη χαμηλότερες θερμοκρασίες τη νύχτα. «Δυστυχώς σε όποιες από αυτές τις περιοχές καταγράφονται χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού αναμένουμε, με σημαντική βεβαιότητα, ταχύτερη αύξηση της επιδημίας, καθώς και υψηλότερη νοσηρότητα», υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης. Επανέλαβε ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της δυναμικής παραμένει η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Ο συνολικός αριθμός των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε μικρή αύξηση, που πιθανώς οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των εκτελούμενων τεστ, είπε ο καθηγητής.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 5% περισσότερες διαγνώσεις. Ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημαντική μείωση με περίπου 11% λιγότερους θανάτους από την προηγούμενη εβδομάδα. Σημεία ήπιας αλλά σταθερής βελτίωσης παρουσιάζει η πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε περίπου 6%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid υποχωρεί σε λιγότερες από 200 ανά ημέρα. Το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων υποχωρεί σταθερά, κάτω από την μονάδα.

Στοιχεία για self-tests

Σχετικά με την παρέμβαση για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 50,8 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,7 εκατομμύρια πολίτες. Έχουν γίνει 37 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 104.000.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Πέμπτης

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θα στηρίξουμε τους καταναλωτές για τις αυξήσεις ρεύματος

Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης: Τι αλλάζει και για ποιους

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜουντιάλ 2026: Αναλυτικά η κλήρωση τον πλέι-οφ που οδηγούν σε ΗΠΑ, Καναδά και ΜεξικόΣήμερα 16:12 | Ειδήσεις

Το μεγάλο όνομα σε αυτά τα πλέι-οφ είναι φυσικά η Ιταλία, που κινδυνεύει να μείνει για τρίτο σερί Μουντιάλ εκτός τελικής φάσης.

Προϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίαςΣήμερα 14:30 | Ειδήσεις

Οι επενδύσεις προβλέπεται να αποτελέσουν τον κύριο μοχλό ανάπτυξης για το 2026.

Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα ΜατσούκαΣήμερα 15:30 | Ειδήσεις

Αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου η δίκη της ηθοποιού στο Αυτόφωρο. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα η κατάθεση Ξυλούρη – Κανονικά στην Εξεταστική ο ΣτρατάκηςΣήμερα 13:59 | Ειδήσεις

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στα ύψη μετά την άρνηση του Γιώργου Ξυλούρη (γνωστού και ως «Φραπέ») να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, επικαλούμενος, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, το δικαίωμα της σιωπής

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δήμητρα Ματσούκα: Η πρώτη της αντίδραση στις "Αποκαλύψεις" μετά τη σύλληψη της - Από εσάς το μαθαίνω16:40Μουντιάλ 2026: Αναλυτικά η κλήρωση τον πλέι-οφ που οδηγούν σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό16:30Συνάντηση Χριστοδουλίδη- 'Ερχιουρμαν: Τέσσερα τα θετικά σημεία σύμφωνα με τον πρόεδρο Κύπρου16:20Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025 powered by ΔΕΗ16:10Ζημιές και προβλήματα από την κακοκαιρία σε Κέρκυρα και Ήπειρο - Ποτάμια έχουν φουσκώσει16:00Ελεύθερη αφέθηκε η Δήμητρα Ματσούκα15:50Θεσσαλονίκη: Αθώος ο 27χρονος που έπεσε θύμα ληστείας και κατηγορήθηκε για προσέλκυση ανήλικης15:36Πιερρακάκης: Τιμητικές αλλά πρόωρες οι συζητήσεις για διαδοχή της προεδρίας του Eurogroup15:22Ο Sir Rod Stewart κατακτά την Αθήνα το Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2025, με μια μοναδική συναυλία στo Telekom Center Athens15:08Προϋπολογισμός 2026: Ισχυρή ανάπτυξη, "εκτίναξη" των επενδύσεων, πληθωρισμός στο 2,2% και μείωση ανεργίας14:54ΟΠΕΚΕΠΕ: Με υπόμνημα η κατάθεση Ξυλούρη – Κανονικά στην Εξεταστική ο Στρατάκης14:40Δίκη δολοφονίας τοπογράφου: "Είχε πάντα μια συνοδεία μαζί του για να νιώθει ασφαλής" λέει η σύζυγος14:26 "Το Πρωϊνό" - Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αυτά που ακούω από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αστυνομικό τμήμα...μου φέρνουν σιχαμάρα (βίντεο)14:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος και ζωτικός εταίρος13:58Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για επικίνδυνη οδήγηση στη Δήμητρα Ματσούκα13:44Ήπειρος - κακοκαιρία: 35 επεμβάσεις της πυροσβεστικής μέσα στις δύο τελευταίες ημέρες13:30Ο Αντώνης Ρέμος... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου13:16Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς13:02Χρυσοχοΐδης στο Ρέθυμνο: Δύο χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για τις μπαλωθιές12:48Άρης: Αποδυναμωμένος στην Νέα Φιλαδέλφεια - Χωρίς έξι παίκτες θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ12:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο