LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 20:25

Καιρός: κρύο, ισχυρές καταιγίδες και βοριάδες την Πέμπτη

Πού θα ενσκήψουν τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Για την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές στην ανατολική και στη νότια χώρα, δε στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στην Εύβοια και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, στην κεντρική και στην βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και το πρωί 6 και στο Θερμαϊκό έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και νωρίς το πρωί με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στην κεντρική και στη βόρεια Εύβοια κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση του καιρού. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, το μεσημέρι σταδιακά 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά έως 20 βαθμούς).

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική. Στην δυτική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, αυξημένες από το απόγευμα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και στα ανατολικά με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, νωρίς το πρωί στις Σποράδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, τοπικά το πρωί στα ανατολικά, έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές. Από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη και το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια, όπου το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6-7 μποφόρ, στα νότια πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα νότια έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από νωρίς το απόγευμα σε βορειοδυτικούς, έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLIVE Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 για τα παιδιάΣήμερα 09:24 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1 προσφέρει σε παιδιά που μεγαλώνουν σε ιδρύματα, αγάπη και ελπίδα και σας καλεί να γίνετε μέρος αυτής προσπάθειας.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOSΣήμερα 08:34 | Ειδήσεις

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος υποστηρίζουν παιδιά, νέους και οικογένειες που βρίσκονται σε ευάλωτες συνθήκες.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το “Μake a wish Ελλάδος”Σήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Η πραγματοποίηση της ευχής ενός παιδιού που πάσχει από σοβαρή ασθένεια μπορεί να του δώσει δύναμη ώστε να μην καταθέσει τα όπλα και να συνεχίσει να μάχεται με θάρρος.

Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Η Φλόγα”Σήμερα 07:59 | Ειδήσεις

«Η Φλόγα», βρίσκεται εδώ και 42 χρόνια δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους.  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά: Σχεδόν μισό εκατομμύριο συγκεντρώθηκε από τις πρώτες ώρες15:17Μαζί έως το 2027 Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ - Η επίσημη ανακοίνωση15:00Επτά προσαγωγές ατόμων από την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου14:44ΥΠΑΑΤ: Καταβλήθηκε η 5η κατανομή ύψους 2,4 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για λειτουργικές δαπάνες αντιμετώπισης της ευλογιάς14:27Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη μέρα του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Γάζα14:10Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης13:56Θάνατος τρίχρονου - Αλεξανδρούπολη: Το παιδί “τιμωρήθηκε” με ασιτία, ο παππούς βαριά χτυπημένος στο νοσοκομείο13:42ΑΑΔΕ – Κεραμεικός: Λουκέτο και πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε κλαμπ13:28Λάρισα: Σε αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών για τα φορτηγά προχώρησαν οι αγρότες13:14Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο ποδόσφαιρο: Γήπεδο φτιαγμένο από... αεροπλάνα! (εικόνες)13:00Θεσσαλονίκη: 56χρονος και 52χρονος έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ12:46Βραζιλία: Χειρουργείο και ανανέωση για τον Νεϊμάρ12:32Τουρκία: Επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας στη Δαμασκό12:18Ηράκλειο: Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο12:04Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1: Ο Γιώργος Παπαδάκης στο "Καλημέρα Ελλάδα" - Ας ελπίσουμε ότι θα κάνουμε ένα ρεκόρ καρδιάς11:50Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων έκλεβε οχήματα11:36Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 στηρίζει το σωματείο “Δεσμός”11:22Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του 21χρονου στο "Πρωινό" - Δεν νομίζω ότι χρηματίστηκε για να τον καταγγείλει11:08"Είμαστε ένα": Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 για τα παιδιά ξεκίνησε - Το πρόγραμμα της ημέρας10:54ΠΑΟΚ: Οι εξετάσεις του Παβλένκα και το συμβόλαιο του Γεμερέγεφ10:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο