LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 14:24

Ο ιταλικός Τύπος για τον Τσιτσιπά και όσα είπε στον ΑΝΤ1 για το εμβόλιο

Το άρθρο αναφέρεται στην αλλαγή στάσης του Έλληνα πρωταθλητή για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και τις αντιδράσεις για την τακτική του με τα toilet break.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera κάνει εκτενή αναφορά στη συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό» και την απόφαση του να εμβολιαστεί.

“Άλλαξε γνώμη. Τουλάχιστον εν μέρει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, στον αριθμό 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αποφάσισε να εμβολιαστεί. Αυτός, ένας από τους πιο γνωστούς αντιεμβολιαστές αθλητές, ο οποίος επιβεβαίωσε την αντίθεσή του πριν από ένα μήνα, είπε ναι στο εμβόλιο Covid.” Έτσι ξεκινάει το άρθρο της ιστορικής Ιταλικής εφημερίδας, η οποία μεταφέρει και τους λόγους που ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής: “Θα το κάνω φέτος για να μπορώ να πηγαίνω σε μαγαζιά ή εστιατόρια”.

Το άρθρο σχολιάζει τις δηλώσεις ως “μια ξαφνική ανατροπή, ίσως και λόγω της διαμάχης γύρω από μερικές από τις τελευταίες δηλώσεις του” υπενθυμίζοντας την ίσως πιο γνωστή: “Κανείς δεν έχει θέσει το εμβόλιο ως απαίτηση συμμετοχής σε τουρνουά. Μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό για να αγωνίζομαι, οπότε δεν θα το κάνω”.

Όλα αυτά, τονίζει η Corriere della Sera “παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση τον είχε επιλέξει ως testimonial κατά του Covid. Όμως, αντιμέτωπος με την περσινή εθνική εκστρατεία «Μείνετε στο σπίτι», στο απόγειο της πανδημίας, ο 23χρονος δήλωσε την αντίθεσή του”.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται λοιπόν αν ο Τσιτσιπάς είναι πεπεισμένος για την θετικότητα του εμβολίου, και απαντά πως “είναι δύσκολο να ειπωθεί, σίγουρα ο Τσιτσιπάς (ο οποίος μακριά από τη ρακέτα και τις μπάλες είναι ένα παιδί όπως πολλά άλλα ένιωσε πως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να ανοσοποιηθεί”.

Στο άρθρο γίνεται και αναφορά στην ερώτηση σχετικά με τα πολύ μεγάλα διαλείμματα τουαλέτας του Στέφανου (“μέχρι και 7-8 λεπτών”) κατά τη διάρκεια αγώνων για αλλαγή, κάτι “που εξόργισε τον Andy Murray (και όχι μόνο) στο τελευταίο US Open. Μια κίνηση τακτικής, για να σπάσει το ρυθμό του αντιπάλου του; Όχι, σύμφωνα με τα λόγια του”.

Επίσης, ο αρθρογράφος αναφέρεται και στο παιχνίδι του Ρώσου Ντανιήλ Μεντβέντεφ (“με τον οποίο έχει ήδη μαλώσει στο γήπεδο μερικές φορές”), ένα παιχνίδι που “δεν τρελαίνει τον Τσιτσιπά”.

Τέλος, το άρθρο κλείνει με την επαίνεση του πατέρα του από τον Στέφανο “Δεν χρειάζομαι άλλους τεχνικούς, είμαι 100% σίγουρος ότι ο πατέρας μου είναι το κατάλληλο άτομο για να με συνοδεύσει προς τη δόξα” και με το σχόλιο-πρόταση του δημοσιογράφου “καλύτερα εμβολιασμένος”.

Πηγή: ertnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άρειος Πάγος - αντιεμβολιαστές: στοπ στο αυτόφωρο δημόσιων λειτουργών

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: η εξομολόγηση του θύματος για τα “μαρτύρια” που πέρασε (βίντεο)

Τροχαίο στην Σπάρτη: Νεκρή 22χρονη - Είχε χάσει και τη μητέρα της


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο