LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 14:24

Ο ιταλικός Τύπος για τον Τσιτσιπά και όσα είπε στον ΑΝΤ1 για το εμβόλιο

Το άρθρο αναφέρεται στην αλλαγή στάσης του Έλληνα πρωταθλητή για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και τις αντιδράσεις για την τακτική του με τα toilet break.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera κάνει εκτενή αναφορά στη συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό» και την απόφαση του να εμβολιαστεί.

“Άλλαξε γνώμη. Τουλάχιστον εν μέρει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, στον αριθμό 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αποφάσισε να εμβολιαστεί. Αυτός, ένας από τους πιο γνωστούς αντιεμβολιαστές αθλητές, ο οποίος επιβεβαίωσε την αντίθεσή του πριν από ένα μήνα, είπε ναι στο εμβόλιο Covid.” Έτσι ξεκινάει το άρθρο της ιστορικής Ιταλικής εφημερίδας, η οποία μεταφέρει και τους λόγους που ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής: “Θα το κάνω φέτος για να μπορώ να πηγαίνω σε μαγαζιά ή εστιατόρια”.

Το άρθρο σχολιάζει τις δηλώσεις ως “μια ξαφνική ανατροπή, ίσως και λόγω της διαμάχης γύρω από μερικές από τις τελευταίες δηλώσεις του” υπενθυμίζοντας την ίσως πιο γνωστή: “Κανείς δεν έχει θέσει το εμβόλιο ως απαίτηση συμμετοχής σε τουρνουά. Μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό για να αγωνίζομαι, οπότε δεν θα το κάνω”.

Όλα αυτά, τονίζει η Corriere della Sera “παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση τον είχε επιλέξει ως testimonial κατά του Covid. Όμως, αντιμέτωπος με την περσινή εθνική εκστρατεία «Μείνετε στο σπίτι», στο απόγειο της πανδημίας, ο 23χρονος δήλωσε την αντίθεσή του”.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται λοιπόν αν ο Τσιτσιπάς είναι πεπεισμένος για την θετικότητα του εμβολίου, και απαντά πως “είναι δύσκολο να ειπωθεί, σίγουρα ο Τσιτσιπάς (ο οποίος μακριά από τη ρακέτα και τις μπάλες είναι ένα παιδί όπως πολλά άλλα ένιωσε πως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να ανοσοποιηθεί”.

Στο άρθρο γίνεται και αναφορά στην ερώτηση σχετικά με τα πολύ μεγάλα διαλείμματα τουαλέτας του Στέφανου (“μέχρι και 7-8 λεπτών”) κατά τη διάρκεια αγώνων για αλλαγή, κάτι “που εξόργισε τον Andy Murray (και όχι μόνο) στο τελευταίο US Open. Μια κίνηση τακτικής, για να σπάσει το ρυθμό του αντιπάλου του; Όχι, σύμφωνα με τα λόγια του”.

Επίσης, ο αρθρογράφος αναφέρεται και στο παιχνίδι του Ρώσου Ντανιήλ Μεντβέντεφ (“με τον οποίο έχει ήδη μαλώσει στο γήπεδο μερικές φορές”), ένα παιχνίδι που “δεν τρελαίνει τον Τσιτσιπά”.

Τέλος, το άρθρο κλείνει με την επαίνεση του πατέρα του από τον Στέφανο “Δεν χρειάζομαι άλλους τεχνικούς, είμαι 100% σίγουρος ότι ο πατέρας μου είναι το κατάλληλο άτομο για να με συνοδεύσει προς τη δόξα” και με το σχόλιο-πρόταση του δημοσιογράφου “καλύτερα εμβολιασμένος”.

Πηγή: ertnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άρειος Πάγος - αντιεμβολιαστές: στοπ στο αυτόφωρο δημόσιων λειτουργών

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: η εξομολόγηση του θύματος για τα “μαρτύρια” που πέρασε (βίντεο)

Τροχαίο στην Σπάρτη: Νεκρή 22χρονη - Είχε χάσει και τη μητέρα της


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο