LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 14:24

Ο ιταλικός Τύπος για τον Τσιτσιπά και όσα είπε στον ΑΝΤ1 για το εμβόλιο

Το άρθρο αναφέρεται στην αλλαγή στάσης του Έλληνα πρωταθλητή για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αλλά και τις αντιδράσεις για την τακτική του με τα toilet break.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera κάνει εκτενή αναφορά στη συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Το Πρωινό» και την απόφαση του να εμβολιαστεί.

“Άλλαξε γνώμη. Τουλάχιστον εν μέρει. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, στον αριθμό 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αποφάσισε να εμβολιαστεί. Αυτός, ένας από τους πιο γνωστούς αντιεμβολιαστές αθλητές, ο οποίος επιβεβαίωσε την αντίθεσή του πριν από ένα μήνα, είπε ναι στο εμβόλιο Covid.” Έτσι ξεκινάει το άρθρο της ιστορικής Ιταλικής εφημερίδας, η οποία μεταφέρει και τους λόγους που ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής: “Θα το κάνω φέτος για να μπορώ να πηγαίνω σε μαγαζιά ή εστιατόρια”.

Το άρθρο σχολιάζει τις δηλώσεις ως “μια ξαφνική ανατροπή, ίσως και λόγω της διαμάχης γύρω από μερικές από τις τελευταίες δηλώσεις του” υπενθυμίζοντας την ίσως πιο γνωστή: “Κανείς δεν έχει θέσει το εμβόλιο ως απαίτηση συμμετοχής σε τουρνουά. Μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό για να αγωνίζομαι, οπότε δεν θα το κάνω”.

Όλα αυτά, τονίζει η Corriere della Sera “παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση τον είχε επιλέξει ως testimonial κατά του Covid. Όμως, αντιμέτωπος με την περσινή εθνική εκστρατεία «Μείνετε στο σπίτι», στο απόγειο της πανδημίας, ο 23χρονος δήλωσε την αντίθεσή του”.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται λοιπόν αν ο Τσιτσιπάς είναι πεπεισμένος για την θετικότητα του εμβολίου, και απαντά πως “είναι δύσκολο να ειπωθεί, σίγουρα ο Τσιτσιπάς (ο οποίος μακριά από τη ρακέτα και τις μπάλες είναι ένα παιδί όπως πολλά άλλα ένιωσε πως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να ανοσοποιηθεί”.

Στο άρθρο γίνεται και αναφορά στην ερώτηση σχετικά με τα πολύ μεγάλα διαλείμματα τουαλέτας του Στέφανου (“μέχρι και 7-8 λεπτών”) κατά τη διάρκεια αγώνων για αλλαγή, κάτι “που εξόργισε τον Andy Murray (και όχι μόνο) στο τελευταίο US Open. Μια κίνηση τακτικής, για να σπάσει το ρυθμό του αντιπάλου του; Όχι, σύμφωνα με τα λόγια του”.

Επίσης, ο αρθρογράφος αναφέρεται και στο παιχνίδι του Ρώσου Ντανιήλ Μεντβέντεφ (“με τον οποίο έχει ήδη μαλώσει στο γήπεδο μερικές φορές”), ένα παιχνίδι που “δεν τρελαίνει τον Τσιτσιπά”.

Τέλος, το άρθρο κλείνει με την επαίνεση του πατέρα του από τον Στέφανο “Δεν χρειάζομαι άλλους τεχνικούς, είμαι 100% σίγουρος ότι ο πατέρας μου είναι το κατάλληλο άτομο για να με συνοδεύσει προς τη δόξα” και με το σχόλιο-πρόταση του δημοσιογράφου “καλύτερα εμβολιασμένος”.

Πηγή: ertnews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άρειος Πάγος - αντιεμβολιαστές: στοπ στο αυτόφωρο δημόσιων λειτουργών

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: η εξομολόγηση του θύματος για τα “μαρτύρια” που πέρασε (βίντεο)

Τροχαίο στην Σπάρτη: Νεκρή 22χρονη - Είχε χάσει και τη μητέρα της


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασηςΣήμερα 18:34 | Ειδήσεις

Δημοσιογράφοι που συνεργάστηκαν μαζί του, το επιτελείο της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" και πλήθος πολιτικών, βρέθηκαν το πρωί στο Αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, για το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Παπαδάκη.

Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργόΣήμερα 22:40 | Ειδήσεις

Τα τρακτέρ αποσύρονται από τα σημεία πλήρους αποκλεισμού, παραμένοντας ωστόσο στα μπλόκα. 

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου ΧριστοδουλίδηΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Πηγές της προεδρίας θεωρούν το βίντεο «δόλιο» και προϊόν μονταζιέρας.

Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνιαΣήμερα 21:15 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή για το λιμάνι του Πειραιά;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Σταδιακή άρση των αποκλεισμών από τους αγρότες ενόψει της συνάντησης με τον πρωθυπουργό23:46Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης23:36ΗΠΑ: Η απελευθέρωση κρατουμένων στη Βενεζουέλα είναι ένα παράδειγμα της επιρροής του Τραμπ23:26Missing alert για την εξαφάνιση ανήλικης23:12Σύνταξη πριν τα 62 χρόνια - Ποιοι έχουν το δικαίωμα;22:58Αγρίνιο: Άνδρας επιτέθηκε στον Δήμαρχο και δάγκωσε υπάλληλο22:44Χαλκιδική: 61χρονος μαχαίρωσε τον 52χρονο συμπέθερό του22:30Τέμπη: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας22:16Θεσσαλονίκη: Εξακολουθεί ο 48ωρος αποκλεισμός στα τελωνεία Προμαχώνα, Εξοχής, Ευζώνων και Νίκης22:02Ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια21:48Πάτρα: Στο εισαγγελέα 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο 30χρονου έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο διασκέδασης21:34Κύπρος: "Κακόβουλο και προϊόν μοντάζ" βίντεο περί χρηματισμού του Χριστοδουλίδη, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος21:20Στερεά Ελλάδα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών21:06Γιώργος Παπαδάκης - Το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της τηλεόρασης20:52ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Σαράφογλου για Μαδούρο – Ερντογάν: Το παρασκήνιο μιας στρατηγικής συμμαχίας με επίκεντρο τον χρυσό20:10Στα λευκά ντύθηκαν οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου19:56Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειας19:42Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο