LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 10:36

Παιδί ξεχασμένο στο σχολικό: ”δύο χρόνια πάμε σε παιδοψυχολόγο” (βίντεο)

Τι λέει για την περιπέτεια τους και τις συνέπειες της, η μητέρα του αγοριού, που είχε ξεχαστεί για ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τον Οκτώβριο του 2019 .

Ράνια Καλλίδου - Το Πρωινό - μητέρα μικρού Θαλή

 «Εγώ είχα βάλει το παιδί μαζί με το αδελφάκι του στο σχολικό λεωφορείο, με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο να με ρωτήσουν γιατί δεν πήγε το παιδί στο σχολείο. Τους είπα ότι εγώ το έστειλα με το σχολικό και ψάχνοντας βρήκαν το παιδί μέσα στο σχολικό, που ήταν κλειδωμένο», είπε στο «Πρωινό» η Ράνια Καλλίδου, για την περιπέτεια του τότε 3χρονου γιού της.

Με αφορμή το περιστατικό με το κοριτσάκι στην Βάρκιζα, η μητέρα του παιδιού μίλησε στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για το περιστατικό που έγινε τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως ανέφερε, «όταν έφθασα εγώ στο σχολείο, το παιδί το βρήκα μέσα στην τάξη. Η παιδοψυχολόγος του σχολείου δεν εμφανίστηκε ποτέ. Δεν το απομόνωσαν, να προσπαθήσουν να το στηρίξουν το παιδί. Όταν το βρήκα εγώ, δεν μου μίλαγε καν. Ήταν λες και ένιωθε τύψεις λες και ευθυνόταν το ίδιο για ότι είχε γίνει».

«Στην αρχή η διευθύντρια μου είπε ότι ήταν ανοιχτή η πόρτα και τα παράθυρα του σχολικού, μετά είπαν ότι ήταν όλα κλειστά και στο δικαστήριο είπαν ότι ήταν ανοιχτά μόνο τα παράθυρα για να ελαφρύνουν την θέση τους», σημείωσε η μητέρα, αναφέροντας ακόμη ότι την ίδια ημέρα σταμάτησε και τα δύο παιδιά της από εκείνο το σχολείο.

Η Ράνια Καλλίδου είπε ότι «καταδικάστηκαν ο οδηγός και οι δύο συνοδοί σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια», ενώ αποκάλυψε ότι «ακόμη κάνουμε συνεδρίες με παιδοψυχολόγους, καθώς είναι δύσκολο για ένα τόσο μικρό παιδάκι να επανενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον».

«Είμαι λυπημένη και θυμωμένη που ενώ έγινε ένα λάθος με το δικό μου παιδί, κάποιοι δεν φρόντισαν να μην ξανασυμβεί. Ξαναβιώνω με την υπόθεση της Βάρκιζας, όσα έζησα με το δικό μου παιδί», είπε συγκινημένη η μητέρα του μικρού Θαλή.

Καταλήγοντας, δήλωσε πως στην περίπτωση της «Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο. Πού λογοδοτούν; Το Υπουργείο Παιδείας τι κάνει; Δεν υπάρχει ένας βασικός οργανισμός για να αποδοθούν ευθύνες. Στο δικό μας το σχολείο δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Στην περίπτωση μας, στο δικαστήριο που έγινε μετά από τρεις μήνες, όταν ρωτήθηκαν αν έχουν αλλάξει κάτι στο σχολείο είπαν “όχι, δεν έχουμε αλλάξει τίποτα”».


Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Καταδίκη για τις μηνύσεις από γονείς-αρνητές (βίντεο)

Αυστραλία: Σεισμός “ταρακούνησε” τη Μελβούρνη (βίντεο)

Μετεωρίτης έγινε ορατός από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο ατύχημα στο Βόλο - Μοτοσυκλέτα έπεσε στο οδόστρωμα 18:39Στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Κώστας Αντετοκούνμπο 18:25Λάρισα: Άφησε την τελευταία του πνοή χορεύοντας στην πίστα18:11Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Χαλκιδική: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες14:52Στην Ισπανία αύριο ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή14:41Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση επιπλέον κυρώσεων στη Βενεζουέλα14:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο