LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2021 10:36

Παιδί ξεχασμένο στο σχολικό: ”δύο χρόνια πάμε σε παιδοψυχολόγο” (βίντεο)

Τι λέει για την περιπέτεια τους και τις συνέπειες της, η μητέρα του αγοριού, που είχε ξεχαστεί για ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τον Οκτώβριο του 2019 .

Ράνια Καλλίδου - Το Πρωινό - μητέρα μικρού Θαλή

 «Εγώ είχα βάλει το παιδί μαζί με το αδελφάκι του στο σχολικό λεωφορείο, με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο να με ρωτήσουν γιατί δεν πήγε το παιδί στο σχολείο. Τους είπα ότι εγώ το έστειλα με το σχολικό και ψάχνοντας βρήκαν το παιδί μέσα στο σχολικό, που ήταν κλειδωμένο», είπε στο «Πρωινό» η Ράνια Καλλίδου, για την περιπέτεια του τότε 3χρονου γιού της.

Με αφορμή το περιστατικό με το κοριτσάκι στην Βάρκιζα, η μητέρα του παιδιού μίλησε στην Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για το περιστατικό που έγινε τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως ανέφερε, «όταν έφθασα εγώ στο σχολείο, το παιδί το βρήκα μέσα στην τάξη. Η παιδοψυχολόγος του σχολείου δεν εμφανίστηκε ποτέ. Δεν το απομόνωσαν, να προσπαθήσουν να το στηρίξουν το παιδί. Όταν το βρήκα εγώ, δεν μου μίλαγε καν. Ήταν λες και ένιωθε τύψεις λες και ευθυνόταν το ίδιο για ότι είχε γίνει».

«Στην αρχή η διευθύντρια μου είπε ότι ήταν ανοιχτή η πόρτα και τα παράθυρα του σχολικού, μετά είπαν ότι ήταν όλα κλειστά και στο δικαστήριο είπαν ότι ήταν ανοιχτά μόνο τα παράθυρα για να ελαφρύνουν την θέση τους», σημείωσε η μητέρα, αναφέροντας ακόμη ότι την ίδια ημέρα σταμάτησε και τα δύο παιδιά της από εκείνο το σχολείο.

Η Ράνια Καλλίδου είπε ότι «καταδικάστηκαν ο οδηγός και οι δύο συνοδοί σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια», ενώ αποκάλυψε ότι «ακόμη κάνουμε συνεδρίες με παιδοψυχολόγους, καθώς είναι δύσκολο για ένα τόσο μικρό παιδάκι να επανενταχθεί στο σχολικό περιβάλλον».

«Είμαι λυπημένη και θυμωμένη που ενώ έγινε ένα λάθος με το δικό μου παιδί, κάποιοι δεν φρόντισαν να μην ξανασυμβεί. Ξαναβιώνω με την υπόθεση της Βάρκιζας, όσα έζησα με το δικό μου παιδί», είπε συγκινημένη η μητέρα του μικρού Θαλή.

Καταλήγοντας, δήλωσε πως στην περίπτωση της «Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο. Πού λογοδοτούν; Το Υπουργείο Παιδείας τι κάνει; Δεν υπάρχει ένας βασικός οργανισμός για να αποδοθούν ευθύνες. Στο δικό μας το σχολείο δεν υπήρξε καμία παρέμβαση. Στην περίπτωση μας, στο δικαστήριο που έγινε μετά από τρεις μήνες, όταν ρωτήθηκαν αν έχουν αλλάξει κάτι στο σχολείο είπαν “όχι, δεν έχουμε αλλάξει τίποτα”».


Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως στον ΑΝΤ1: Καταδίκη για τις μηνύσεις από γονείς-αρνητές (βίντεο)

Αυστραλία: Σεισμός “ταρακούνησε” τη Μελβούρνη (βίντεο)

Μετεωρίτης έγινε ορατός από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο