LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2021 15:33 | Ανανέωση: 21 Σεπτεμβρίου 2021 15:49

Ζακ Κωστόπουλος: Πέθανε σαν σήμερα - Το μήνυμα της μητέρας του

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πορεία στη μνήμη του, 3 χρόνια μετά το θλιβερό περιστατικό που του στοίχισε τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας.

Γλάδστωνος - οδός - Ζακ Κωστόπουλος

Συμπληρώνονται σήμερα 3 χρόνια από την ημέρα του θανατου του Ζακ Κωστόπουλου και μια σειρά από συλλογικότητες έχουν προγραμματίσει απόψε στις 19:00, πορεία στη μνήμη του, ενώ θα προηγηθεί προσυγκέντρωση στις 18:00 στη Γλάδστωνος στις 18:00.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζει η μητέρα του στο μήνυμα της στη σελίδα του Facebook, Justice For Zak/Zackie, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του:

Σε κοιτάζω κι είσαι ένα πλάσμα αλλόκοτο και κατανοητό συνάμα.

Στο κεφάλι σου υπάρχουν μικρά μαύρα φίδια, τα μάτια σου λάμπουν από το φως της αλήθειας ή μήπως από τη χρυσή σκιά που έβαλες;

Τα χείλη σου στάζουν κόκκινο αίμα ή μήπως είναι το κόκκινο κραγιόν σου;

Τα χέρια σου είναι ορθάνοιχτα και πελώρια πώς να χωρέσουν όλοι οι πονεμένοι σε μια αγκαλιά;

Παιδί μου, ομόρφυνες τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου.

Και τρία χρόνια λείπεις κι άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει.

Η χρυσόσκονη που σκόρπισες φεύγοντας, ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα και είναι σαν να μας κλείνεις το μάτι και να λες "Εδώ είμαι, οι πράξεις μου, τα λόγια μου, τα γραπτά μου είναι εδώ.

Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη στο χώμα της κόλασης.

Η μαμά σου. #Justice4ZakZackie


Μηνύματα απο κόμματα

H Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, «Ο Ζακ, η Zackie, έπεσε θύμα, στην καρδιά της πόλης, του καθημερινού φασισμού, της ομοφοβίας, του μίσους για τον διαφορετικό. Πέντε χρόνια και λίγες μέρες από τη δολοφονία ενός ακόμη θύματος της φασιστικής αγριότητας, του Παύλου Φύσσα. Πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δικαιώθηκε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Κι όμως μέχρι σήμερα αυτό το δεύτερο έγκλημα, η δολοφονία του/της Ζακ/Zackie, μένει ατιμώρητο. Οι δολοφόνοι του δεν βρέθηκαν ούτε μια μέρα φυλακή, ενώ το θύμα δολοφονήθηκε ξανά και ξανά, μέσα από τη διαπόμπευσή του, μέσα από την αντιμετώπισή του ως ένα σώμα δίχως σημασία, ως μια ζωή που η κοινωνία μας δεν την έκρινε αξιοβίωτη».

Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει «Τρία χρόνια χωρίς απόδοση δικαιοσύνης για τον αδικοχαμένο Ζακ Κωστόπουλο. Τρία χρόνια η οικογένεια του Ζακ, τα αγαπημένα του πρόσωπα και η κοινωνία των πολιτών αναμένουν τη δικαίωση της μνήμης του. Τον επόμενο μήνα που -έστω και καθυστερημένα- εκδικάζεται η υπόθεση, θα είναι η στιγμή που θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει, για μια υπόθεση που σόκαρε την κοινωνία με την ιδιαίτερη σκληρότητα που αντιμετώπισε ένας άνθρωπος που ήταν απολύτως αναγκαίος με τις δράσεις και το λόγο του για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας. Τιμούμε τη μνήμη του Ζακ Κωστόπολου και παραμένουμε σε εγρήγορση για την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση».

Το ΜέΡΑ25, αναφέρει μεταξύ άλλων, «Τρία χρόνια μετά, ο Ζακ δολοφονείται ξανά και ξανά, κάθε φορά που υπάρχει αναφορά στο πρόσωπο του από τα συστημικά ΜΜΕ, μιλώντας για πρεζάκι, ανώμαλο ομοφυλόφιλο ή ληστή. Ενώ η δίκη έχει διακοπεί επ’ αόριστον, καθώς το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) της Αθήνας δεν δέχθηκε να μεταφέρει τη δίκη σε άλλη αίθουσα, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός παρευρισκόμενων, που θα πληρούσε και τα κριτήρια για μια δημόσια δίκη, όπως αρμόζει στην περίσταση. Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου ζητάει το αυτονόητο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη, να σταματήσει να αμαυρώνεται η μνήμη του γιού τους και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του. Τον/την Ζακ/Zackie τον σκότωσαν όλα αυτά τα οποία αγωνιζόταν να αλλάξει, η ΛΟΑΤΚΙφοβία, η πατριαρχική κουλτούρα, η κουλτούρα του “ματσό άνδρα”, ο φασισμός απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό, και οι καθωσπρέπει “νοικοκυραίοι”. Απαιτούμε από την Δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους τη δουλειά της, να οριστεί νέα ημερομηνία δίκης, για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του/της Ζακ/Zackie».

Ειδήσεις σήμερα:

Βάρκιζα: παιδί έμεινε κλειδωμένο 5 ώρες σε σχολικό λεωφορείο!

“Άγριες Μέλισσες”: τα νέα πρόσωπα στον γ΄ κύκλο (βίντεο)

Τροχαίο στο Ηράκλειο: με ριζίτικα αποχαιρετούν τους δύο νέους (εικόνες) 


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο