LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:06 | Ανανέωση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 23:06

Φωτιά στη Νέα Μάκρη (εικόνες)

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές εκτάσεις. Εκκένωση ζητά ο Δήμος.

φωτιά, Νέα Μάκρη

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στη Νέα Μάκρη.

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δασικές εκτάσεις. Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Από την Πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης, ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Εντολή για προληπτική απομάκρυνση έδωσε, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική για τους κατοίκους της περιοχής κοντά στον οικισμό, ενώ διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

φωτιά, Νέα Μάκρη

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας ζήτησε, με ανάρτησή του στο Facebook, την άμεση εκκένωση της περιοχής. "Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Άνοιξε εξάλλου το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στη Νέα Μάκρη Αττικής για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Παλαιό Φάληρο: Πτώμα γυναίκας εντοπίστηκε στη θάλασσα

Missing Alert για 46χρονο

Πέθανε η Σύλβια Ιωαννίδου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο