LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 20:01

Καιρός: τοπικές βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Πού και πότε θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή. 

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές στην Θράκη, στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στη Θεσσαλία και βαθμιαία στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κάηκαν σπίτια - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)Σήμερα 16:41 | Ειδήσεις

«Οι ζημιές αυτές είναι αδικαιολόγητες και απρόκλητες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 17:18 | Ειδήσεις

Όλα όσα έγιναν μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στα αεροδρόμιο Ηρακλείου και Χανίων.

Μητσοτάκης για αγρότες: Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς - Σημαντικές πληρωμές μέχρι τέλη ΔεκεμβρίουΣήμερα 11:25 | Ειδήσεις

Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ' όλα».

Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμιΣήμερα 16:34 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες;

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηράκλειο: Αποχώρησαν από την πίστα οι αγρότες - Θα διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο18:21"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: Οι προϋποθέσεις που ζητά για να δώσει εξηγήσεις για τον θάνατο του Παναγιωτάκη18:07Ίλιον: Καταγγελία 12χρονου σε βάρος αστυνομικού για βιαοπραγία - Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ17:53Ταυτοποιήθηκαν οι αγρότες που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Κρήτη - Παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση17:39Ηράκλειο - Αγρότες: Ο απολογισμός των επεισοδίων - Σπασμένα λεωφορεία και ΙΧ και δρόμοι γεμάτοι πέτρες (εικόνες)17:25Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την πρακτική "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά"17:11Ιαπωνία: Σεισμός 7,6 ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι16:57Super League: Στις 24 Μαρτίου η κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ16:43Κρήτη: Χωρίς τις αισθήσεις του ο 40χρονος ορειβάτης από το Ηράκλειο16:29Ολυμπιακός: Χωρίς Ρέτσο και στην Αστάνα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ16:15Χανιά: Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο από μπλόκο αγροκτηνοτρόφων16:01Γκιλφόιλ: Η Ελλάδα πυλώνας στη στρατηγική Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και Τεχνητή Νοημοσύνη15:47Λαμία: Απέσυραν οι αγρότες τα τρακτέρ από τους παραδρόμους στο μπλόκο του Μπράλου15:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δυτική Περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού15:19ΔΕΗ: "Quiet Hour" στο δίκτυο καταστημάτων για πιο συμπεριληπτική εμπειρία των πελατών της15:10Αγρότες μπήκαν με τα τρακτέρ στην Πάτρα - Κλειστός ο κόμβος Γλαύκου (βίντεο)15:05Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Οικοδόμος έπεσε από κτίριο και τραυματίστηκε σοβαρά14:51Ηράκλειο: Στην πίστα του αεροδρομίου οι αγρότες μετά τα επεισόδια (βίντεο)14:37Ένταση στην Καρδίτσα: Αγρότες πέταξαν ζωοτροφές και σανό έξω από το γραφείο Τσιάρα (βίντεο)14:23Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας14:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο