LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 20:01

Καιρός: τοπικές βροχές, βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας

Πού και πότε θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή. 

Για την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι, με ένταση στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη κατά τόπους έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές στην Θράκη, στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στη Θεσσαλία και βαθμιαία στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Κάηκαν σπίτια - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Σοκαριστικό επεισόδιο ξυλοδαρμού στα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ16:40Η Πολωνία αναχαίτισε ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα16:26Βιετνάμ: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 11 αγνοούμενοι, από τις πλημμύρες16:12Περιστέρι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής αγώνα15:58Νεκρό 10χρονο κορίτσι από ανακοπή την ώρα της γυμναστικής 15:44Κώστας Τσιάρας: Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φάκελος με στοιχεία, για την ευλογιά των αιγοπροβάτων15:30Νέα απάτη με “χακαρισμένους φίλους” οι οποίοι απαιτούν επειγόντως χρήματα15:16Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε σε κατάστημα εστίασης15:02Κατερίνη: Σήκωσε το τηλέφωνο και…έχασε 57.000 ευρώ14:48Το Ισραήλ παρέδωσε στη Γάζα 30 σορούς Παλαιστινίων σε αντάλλαγμα με τα λείψανα δύο ομήρων14:34ΕΛΤΑ: Επικοινωνία προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής14:20Επίδομα Παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα14:06Χρυσοχοΐδης: Θα ενισχύσουμε και θα βελτιώσουμε περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία13:52Ατύχημα στο λιμάνι Ηρακλείου: Οδηγός φορτηγού γλίστρησε και τραυματίστηκε13:38ΕΛΤΑ: Θύελλα αντιδράσεων για το "λουκέτο" σε 204 καταστήματα13:24Κακλαμάνης: Ο Γιάννης Καβαρατζής ξεχώρισε για το ακέραιο ήθος, την αξιοπρέπεια και τη συνέπειά του13:10Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού- Βρέθηκε αυτοσχέδιο σουβλί12:56Ηγουμενίτσα: Συμπλοκή μεταξύ μαθητών σε σχολείο12:42Λάρισα: 41χρονος κυνηγούσε με τσεκούρι γυναίκα στο δρόμο - Του χρωστούσε λεφτά12:28Τέμπη: Νέα ποινική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή12:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο