LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 19:22

Αιγαίο: Τούρκοι απειλούν την ζωή Ελλήνων ψαράδων (βίντεο)

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες και εικόνες για τις πρακτικές... μαφίας, συνοδεία τουρκικών ακταιωρών.

Τούρκοι ψαράδες - ΑΝΤ1

Με πρακτικές βγαλμένες από την δράση της μαφίας οι Τούρκοι ψαράδες κλέβουν ακόμα και τα δίχτυα με τις ψαριές ενώ απειλούν, ώστε να αναγκάσουν τους Έλληνες να μην ξαναπλησιάσουν.

"Τώρα απειλούνται κι οι ζωές μας. Πήγαμε να προασπιστούμε τα εργαλεία μας, με τον αδερφό μου συγκεκριμένα στους Φούρνους. Πήγε κοντά, του πήρε τα εργαλεία και του κάνει νόημα (ο Τούρκος) θα σε σφάξω, με το χέρι του. Κι από εκεί και πέρα τον πήρε στο κυνήγι, να τον βάλει από κάτω να τον βουλιάξει", τονίζει ο Χρήστος Τσακίριος, πρόεδρος Αλιέων Λέρου. 

Μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες σημειώθηκαν πάνω από 170 περιστατικά παράνομης αλιείας από Τούρκους, η πλειοψηφία των οποίων στην περιοχή Ζουράφα στην Σαμοθράκη.

Οι Τούρκοι ψαράδες εμφανίζονται ιδιαίτερα προκλητικοί και πλέον δεν αντιδρούν στην θέα των Ελληνικών Ακταιωρών και όταν οι Λιμενικοί τους πλησιάζουν κάνουν μέχρι και 3 ώρες να εγκαταλείψουν την θαλάσσια περιοχή, προσποιούμενοι ότι μαζεύουν τα δίχτυα τους.

"Είναι σαν πειρατές. Υπήρχε ένας φόβος, αλλά τώρα πλέον είναι όλα ανέλεγκτα. Κι όπως έχει αποδειχθεί πολλά από τα σκάφη τους συνεργάζονται με το ίδιο το τούρκικο το σκάφος. Είτε συλλέγουν πληροφορίες στο Αιγαίο είτε εκμεταλλεύονται την θάλασσα για το τουρκικό κράτος", υπογραμμίζει ο Μάρκος Τσακμακάς, πρόεδρος Συνεταιρισμου Ψαράδων Ν. Μηχανιώνας.

"Αρχίζουν και κινούνται σαν να είναι κατευθυνόμενοι. Οι κινήσει που κάνουν δεν είναι ψαράδικες", προσθέτει ο Γιάννης Μαρίτσης, κυβερνήτης Μηχανότρατας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 για όλες τις περιπτώσεις το Λιμενικό κοινοποιεί τις τουρκικές παραβιάσεις και στον ευρωπαϊκό οργανισμό Digi Mare, ο οποίος οφείλει να επιβάλει υψηλότατα πρόστιμα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για παραβίαση των ευρωπαϊκών θαλάσσιων συνόρων.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός - Θεοδωρίδου: τρίτη δόση εμβολίου σε τρεις κατηγορίες πληθυσμού (βίντεο)

Mad Clip: Βρέθηκαν ο σταυρός και το κινητό του

Χιλιάδες ποτά - “μπόμπες” από τη Βουλγαρία στην ελληνική αγορά (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοιΧθες 15:29 | Ειδήσεις

Που αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόποΣήμερα 00:03 | Ειδήσεις

Σε περαιτέρω αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης, κάνοντας λόγο για θετικές προσδοκίες.

“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της”Χθες 21:05 | Ειδήσεις

Στο ρεπορτάζ των ''Times'' του Λονδίνου γίνεται εκτενής αναφορά στον ελληνικό τουρισμό, την μείωση της ανεργίας και την οικονομία της Ελλάδας.

Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)Χθες 19:18 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας 29χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βαρύτατου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50Amber Alert για εξαφάνιση 17χρονου - Φόβοι για την ζωή του06:36Αναβάθμιση S&P - Χατζηδάκης: Οι προσπάθειες της Ελλάδας πιάνουν τόπο06:23Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι06:09Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Ολυμπιακή Φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο22:42Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο