LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2021 09:28

Κορονοϊός - CDC: Ποιο εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό

Τι έδειξε η αξιολόγηση του επιπέδου των αντισωμάτων σε περίπου 4.500 ενήλικες πλήρως εμβολιασμένους.

εμβολιασμός - εμβολιασμοί - εμβόλιο

Το εμβόλιο της Moderna φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την πρόληψη της σοβαρής Covid-19 και της νοσηλείας εξαιτίας της, σύμφωνα με συγκριτική ανάλυση στοιχείων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, χωρίς πάντως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech να υπολείπεται ιδιαίτερα.

Και τα δύο mRNA εμβόλια των δύο δόσεων, που έχουν παρεμφερή σύσταση, εμφανίζονται καλύτερα στη μείωση του κινδύνου νοσηλείας έπειτα από λοίμωξη λόγω κορονοϊού, σε σχέση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το εμβόλιο της Moderna μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή σοβαρής νόσου Covid-19 κατά 93%, αφότου περάσουν δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ η προστασία παραμένει πάνω από 90% επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech παρέχει προστασία 88% στους πλήρως εμβολιασμένους, η οποία μειώνεται στο 77% τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση. Το Johnson & Johnson μειώνει κατά 71% τον κίνδυνο νοσηλείας, "εμφανίζοντας κάπως χαμηλότερη αποτελεσματικότητα", σύμφωνα με τους ερευνητές του CDC.

Τα ανωτέρω ευρήματα βασίζονται στην αξιολόγηση του επιπέδου των αντισωμάτων σε περίπου 4.500 ενήλικες πλήρως εμβολιασμένους και στη σύγκριση των ποσοστών νοσηλείας με περίπου 2.400 ανεμβολίαστους, κατά την περίοδο Μαρτίου - Αυγούστου 2021, συνεπώς περιλαμβάνουν και τις επιπτώσεις της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού. Σχετική δημοσίευση έγινε στο εβδομαδιαίο δελτίο "Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR)" του CDC.

Την προηγούμενη εβδομάδα στοιχεία του CDC είχαν δείξει ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν τουλάχιστον δέκα φορές μικρότερο κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου λόγω κορονοϊού, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους. Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες του CDC τόνισαν ότι «όλα τα εγκεκριμένα ή αδειοδοτημένα εμβόλια από την FDA παρέχουν σημαντική προστασία έναντι της νοσηλείας λόγω Covid-19».

Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα - Αγώνας καρτ: Αγωνία για το παιδί στη ΜΕΘ - Η συγκλονιστική περιγραφή γιατρού (βίντεο)

Ηλιούπολη: Εμπρηστική επίθεση έξω από πολυκατοικία (βίντεο)

Τέξας: Συντριβή αεροσκάφους σε αυλή σπιτιού (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)22:54ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού - Εντοπίσθηκαν μαχαίρι, ναρκωτικά και κινητό τηλέφωνο19:24Φθιώτιδα: Έπεσαν δέντρα στη Λοκρίδα λόγω των ισχυρών ανέμων19:10Οι Γροιλανδοί απαντούν στον Τραμπ: "Δεν θέλουμε να είμαστε Αμερικανοί"18:56Πάνω από 100 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας18:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο