LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2021 10:33

ΕΦΚΑ: Μονιμοποίηση για τα ηλεκτρονικά ραντεβού

Περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια ηλεκτρονικά ραντεβού τον τελευταίο χρόνο. Μονιμοποίηση του μέτρου με απόφαση Χατζηδάκη.

ΕΦΚΑ - ιστοσελίδα - website

Συνολικά 1.728.925 ηλεκτρονικά ραντεβού στα τοπικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ για 1.379.078 ασφαλισμένους έχουν πραγματοποιηθεί κατά τους τελευταίους 12 μήνες εφαρμογής του μέτρου.

Σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, «το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στο συναλλασσόμενο κοινό, καθώς εξάλειψε σημαντικά την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και περιόρισε αισθητά τους υγειονομικούς κινδύνους, λόγω COVID-19».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, αποφάσισε τη μονιμοποίηση του μέτρου των ηλεκτρονικών ραντεβού, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, αλλά και την ανάγκη των πολιτών να εξυπηρετούνται άμεσα, με οργάνωση και χωρίς να στέκονται σε ουρές.

Πέραν της μονιμοποίησης του μέτρου, μεγάλη αποδοχή είχε και το μέτρο της διεύρυνσης του χρονικού περιθωρίου κλεισίματος του ηλεκτρονικού ραντεβού τους. Πλέον, ο πολίτης θα μπορεί να κλείνει ηλεκτρονικά το ραντεβού του σε ένα υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξει την ημέρα και ώρα, που τον εξυπηρετεί, σε ένα εύρος πέντε εβδομάδων, από τρεις που ήταν μέχρι πρότινος.

Πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό ραντεβού;

Η δυνατότητα ηλεκτρονικού ραντεβού παρέχεται, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr, καθώς και της επίσημης ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ. Οι κατηγορίες αιτήματος για τις οποίες ο ασφαλισμένος δύναται να κλείσει ραντεβού περιλαμβάνονται στον πίνακα που επισυνάπτεται (συνημμένο αρχείο 1).

Η διαδικασία κλεισίματος ηλεκτρονικού ραντεβού είναι η εξής:

1. Μπαίνετε στο site www.efka.gov.gr. Επιλέγετε το e-ΕΦΚΑ-Μένουμε Ασφαλείς.

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

2. Αφού κάνετε Είσοδο με κωδικούς TAXISNET.

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

3. Η εφαρμογή ζητάει να συμπληρώσετε τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ σας.

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

4. Παρέχετε την εξουσιοδότηση, για να προχωρήσει η διαδικασία και γίνεται η αυθεντικοποίηση του χρήστη.

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

5. Εμφανίζει όλες τις συναλλαγές που παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

6. Αφού πατήσετε Συνέχεια, εμφανίζονται τα στοιχεία σας και επιλέγετε Νέα αίτηση.

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

7. Ανοίγει η παρακάτω οθόνη που περιέχει όλα τα στοιχεία σας, που έχει αντλήσει από το taxis και πρέπει να συμπληρώσετε τα εξής:

  • E-mail: όπου θα σας έρθει απάντηση για το ηλεκτρονικό ραντεβού.
  • Ιδιότητα: όπου επιλέγετε σε ποια κατηγορία ασφάλισης ανήκετε.
  • Κατηγορία αιτήματος: επιλέγετε από μενού τι αφορά το αίτημά σας.
  • Περιφερειακή Ενότητα: επιλέγετε από μενού την περιφερειακή ενότητα.
  • Υπηρεσιακή μονάδα ΕΦΚΑ: επιλέγετε από μενού τη μονάδα του ΕΦΚΑ που επιθυμείτε.

Τέλος, μπορείτε να γράψετε το αίτημά σας και να επιλέξετε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο τελευταίο ερώτημα «Θέλετε να πραγματοποιήσετε επίσκεψη στο υποκατάστημα».

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

8. Αφού πατήσετε Υποβολή αίτησης, εμφανίζεται μήνυμα επιτυχούς αποστολής του αιτήματός σας. Εφόσον πράγματι απαιτείται η προσέλευσή σας σε Υπηρεσία e-ΕΦΚΑ, θα ενημερωθείτε μέσω e-mail για την ημέρα και την ώρα της επίσκεψής σας και περιμένετε να λάβετε e-mail από την υπηρεσία.

9. Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει την πραγματοποίηση επίσκεψης σε υποκατάστημα εμφανίζεται ο επισυναπτόμενος πίνακας, για να κλείσετε το ραντεβού σας.

ΕΦΚΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

10. Τέλος, εμφανίζεται το αίτημά σας και μπορείτε να κάνετε και νέα αίτηση, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, εντός του 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πάνω από 10 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι που πρακτικά σημαίνει την κατάργηση αντίστοιχων μετακινήσεων από και προς τα φυσικά σημεία εξυπηρέτησης του e-ΕΦΚΑ, καθώς και εξοικονόμηση χιλιάδων εργατοωρών για τους πολίτες.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ παροτρύνει τους πολίτες να μην επισκέπτονται τα υποκαταστήματα για συναλλαγές που μπορούν μέσα σε ελάχιστα λεπτά να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά από το σπίτι ή το γραφείο τους.

Άμεσος στόχος του e-ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει, είναι:

  1. η σταδιακή αύξηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και
  2. όσες υπηρεσίες παρέχονται ηλεκτρονικά, αλλά και μέσω των υποκαταστημάτων, σταδιακά να διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και στην αποφόρτιση των υπαλλήλων και την αξιοποίησή τους σε πτυχές του φορέα με αυξημένες ανάγκες.

Ειδήσεις σήμερα:

SpaceX: Επέστρεψαν στη Γη οι πρώτοι τουρίστες του διαστήματος (βίντεο)

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: η Αστυνομία οφείλει να είναι φιλική προς τους πολίτες (βίντεο)

Καπραβέλος για κορονοϊό: δέχομαι απειλές για τη ζωή μου από αρνητές (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)Σήμερα 07:19 | Ειδήσεις

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας. Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας. Που καταγράφονται χιονοπτώσεις.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδιαΣήμερα 07:52 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, υποβάθμισε την επίθεση στην Ισφαχάν, ενώ δεν θέλησε να επιρρίψει ευθύνες στο Ισραήλ. Τι ανέφερε για πιιθανά αντίποινα. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κικίλιας - Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51ΥΠΕΞ Ιράν για Ισραήλ: Δεν γίνεται επίθεση με παιδικά παιχνίδια08:37Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και χαλάζι08:24Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται08:10Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα - Σε ποιες περιοχές χιόνισε (βίντεο)07:57Μετρό: Κλειστός σταθμός το Σαββατοκύριακο07:44“I LOVE Σου Κου”: Οι καλεσμένοι και οι αποκλειστικές συνεντεύξεις του Σαββατοκύριακου07:30Εορτολόγιο - 20 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:17Γιατί ανησυχεί τις αγορές η ένταση στη Μέση Ανατολή07:03Ολυμπιακή Φλόγα: Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο για την λαμπαδηδρομία06:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο