LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2021 16:44 | Ανανέωση: 17 Σεπτεμβρίου 2021 18:31

EUMED 9 - Μισέλ: Να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος

Προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρικών φαινομένων ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε μήνυμά του στη Σύνοδο.

ΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Στην κλιματική αλλαγή και την ανάγκη να τεθούν σε λειτουργία μηχανισμοί αμοιβαίας συνδρομής, αναφέρεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε μήνυμά του για την έναρξη της Συνόδου Κορυφής με θέμα την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αγαπητέ Κυριάκο, αγαπητοί φίλοι από την περιοχή της Μεσογείου. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας μιλήσω, ψηφιακά, από τις Βρυξέλλες. Αυτό το καλοκαίρι σημαδεύτηκε, ιδίως σε πολλές από τις χώρες σας, από τραγικές πυρκαγιές, με οδυνηρές συνέπειες για πάρα πολλές οικογένειες. Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα θεωρητικό ή εικονικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα υπαρκτό με σοβαρές συνέπειες.

Πέρα από τις πυρκαγιές, τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες και πλημμυρών, οι οποίες έπληξαν διάφορες χώρες στην Ευρώπη, αλλά και άλλες περιοχές του κόσμου. Πρέπει να σκεφτούμε πιθανά προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών ή των πλημμυρικών φαινομένων. Μπορούμε να εγκαταστήσουμε συστήματα ειδοποίησης, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερους σχεδιασμούς σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Μπορούμε να θέσουμε σε λειτουργία μηχανισμούς αμοιβαίας συνδρομής. Άλλωστε, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λειτούργησε κατά τη διάρκεια αυτών των τραγικών γεγονότων που έπληξαν τους πολίτες μας.

Αλλά σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, σε ό,τι αφορά το φαινόμενο υπερθέρμανσης, τα φαινόμενα καύσωνα, υπάρχει μόνο μια λύση: Η λύση είναι να εφαρμόσουμε την απόφαση που λάβαμε από κοινού, να γίνει δηλαδή η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος και να εφαρμόσουμε τα μέτρα της Πράσινης Συμφωνίας που είναι απαραίτητα ώστε να αναμορφώσουμε το πρότυπο της οικονομικής και κοινωνικής μας ανάπτυξης, ώστε να αλλάξουμε το υφιστάμενο μοντέλο. Πρόκειται για μια πρόκληση για τον πλανήτη. Μια πρόκληση για την ανθρωπότητα. Είναι μια πρόκληση για τη δική μας γενιά των Ευρωπαίων. Αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ευκαιρία. Είναι μια ευκαιρία να καινοτομήσουμε, μια ευκαιρία να ενεργοποιήσουμε τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα για να συσπειρώσουμε τις κοινωνίες των πολιτών μας, τον ιδιωτικό τομέα, τις νεότερες γενιές οι οποίες είναι απόλυτα αφοσιωμένες σε αυτόν τον σκοπό.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως αυτή η κοινή αποφασιστικότητα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι απαραίτητη για να θέσουμε τα θεμέλια μιας κοινωνίας που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση, να την υπερβεί, για να διασφαλίσουμε ευημερία και ανάπτυξη. Τέλος, γνωρίζουμε πως η περιοχή της Μεσογείου είναι η περιοχή που ενδέχεται να επηρεαστεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Γνωρίζουμε επίσης πως η Μεσόγειος αποτελεί έναν πνεύμονα βιοποικιλότητας για τον πλανήτη, για τον κόσμο, και είναι βασικός κινητήρας για την οικονομική ανάπτυξη, την καινοτομία και την ευημερία.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως οι εργασίες σας σήμερα θα είναι μια ευκαιρία να μετουσιώσουμε σε δράση τη φιλοδοξία μας να αποτρέψουμε την κλιματική απειλή. Τη φιλοδοξία να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα, να εργαστούμε από κοινού, σε ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές πλαίσιο, να αναλάβουμε δράση με τρόπο αποτελεσματικό. Σας εύχομαι παραγωγικές εργασίες και συζητήσεις. Εις το επανιδείν».


Ειδήσεις σήμερα:

Φίλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την “αξιολόγηση” Κεραμέως

Ληστεία στο Καλοχώρι: ταυτοποιήθηκαν οι δράστες δύο χρόνια μετά

Δολοφονία στην Κυπαρισσία: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος Ρουμάνος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Σήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Σήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Ερντογάν: Δεν έχει νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35 που θέλουμε να αποκτήσουμεΣήμερα 14:59 | Ειδήσεις

«Πιστεύω ότι η σταδιακή παράδοση των F-35 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού που χάθηκε συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερο και η αστυνομικός σκύλος ράτσας bloodhound με το όνομα Πάιπερ. Η Πάιπερ οδήγησε τους διασώστες στα ίχνη του αγοριού μέσα σε 45 λεπτά, εντοπίζοντας το παιδί χάρη στη μυρωδιά από ένα ζευγάρι κάλτσες και το παιδικό του κάθισμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ στη Βεγγάζη την Κυριακή18:54Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις18:38ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)18:22Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους18:06Φωτιά στο Ηράκλειο: Σηκώθηκαν και ελικόπτερα17:51Πανικός σε αεροσκάφος: Λάθος συναγερμός έκανε επιβάτες να πηδήξουν από το φτερό και να τραυματιστούν (βίντεο)17:35Τρίπολη: 50χρονος έκανε άσεμνη βιντεοκλήση με ανήλικη – Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 17:19Αγγλία: Ο Τόμας Πάρτεϊ κατηγορείται για πέντε βιασμούς17:03Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας16:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:32Χατζηδάκης: Tα έξι βήματα που ενίσχυσαν τη διεθνή θέση της χώρας16:15Black Sabbath: Επιστρέφουν στο Μπέρμιγχαμ για την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους16:01Αθηνών - Κορίνθου: Καραμπόλα 5 οχημάτων με τραυματίες15:48Φωτιά στη Βοιωτία15:34Ερντογάν: Δεν έχει νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα F-35 που θέλουμε να αποκτήσουμε15:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο