Μουστοκούλουρα μαλακά από τον Πέτρο Συρίγο
Μουστοκούλουρα αφράτα και παραδοσιακά με πετιμέζι! ετοίμασε την Παρασκευή ο Πέτρος Συρίγος στην κουζίνα της εκπομπής "Το Πρωινό", από όπου μοιράστηκε όλα τα μυστικά της συνταγής για "τα μουστοκούλουρα της γιαγιάς", που είναι έτοιμα μέσα σε 30 λεπτά!
Συστατικά για τα αφράτα μουστοκούλουρα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 120 ml ηλιέλαιο
- 130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 ml πετιμέζι
- 150 ml νερό
- 50 γρ κονιάκ
- 1 κ.τ.σ σόδα
- 1 κ.τ.σ κανέλα
- 1/2 κ.τ.σ γαρύφαλλο
- 900 γρ αλεύρι
Η συνταγή για τα αφράτα μουστοκούλουρα
- Αν θέλετε να βάλετε μόνο μούστο βρασμένο να βάλετε 350 ml μούστο και να προσθέσετε 100 γρ περισσότερη ζάχαρη δηλαδή 230γρ.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα παρακάτω υλικά, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ζάχαρη, πετιμέζι με νερό, κονιάκ και σόδα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Η ζύμη θα κολλάει λίγο στο χέρι για αυτό. βάλτε λίγο λάδι στα χέρια και πλαστέ στα μουστοκούλουρα.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και σουσάμι.
Δολοφονία στην Κυπαρισσία: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος Ρουμάνος
“Το Πρωινό”: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στον τόπο της επίθεσης (βίντεο)
“Άγριες Μέλισσες”: οι αλλαγές στην ζωή των πρωταγωνιστών (βίντεο)